Arkadaşım Canavar – Where the Wild Things Are

Yönetmen: Spike Jonze

Senaryo: Spike Jonze , Dave Eggers , Maurice Sendak

Oyuncular: Catherine Keener, Benicio Del Toro, Forest Whitaker, Max Records, Mark Ruffalo, James Gandolfini

Konu: Film, annesiyle tartıştıktan sonra evini terk ederek deniz kıyısındaki bir ormana kaçan Max adlı çocuğun maceralarını konu alıyor. Max, onu kimsenin anlamadığını düşünerek bulunduğu ortama başkaldırır ve muzipliğin egemenliğindeki Vahşi Şeyler ’in ülkesine doğru yola çıkar.

Cennetimden Bakarken – The Lovely Bones

Yönetmen: Peter Jackson

Senaryo: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens

Oyuncular: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci

 

Konu: Alice Sebold’un çok satan romanından uyarlanan filmde bir cinayete kurban gittikten sonra ailesini ve katilini bulunduğu cennetten izleyen küçük bir kızın intikam tutkusu ile ailesinin yaşadığı korkunç olayın etkilerinden kurtulmasını istemesi arasında bocalaması anlatılıyor.

 

Sihirli Taş – Shorts

Yönetmen: Robert Rodriguez

Senaryo: Robert Rodriguez

Oyuncular: Jon Cryer, William H. Macy, Leslie Mann

 

Konu: Black Falls kasabasında bütün evler birbirine benzer ve herkes Bay Black’in Black Box şirketinde çalışır. Ailesine iş vermek dışında Bay Black’in şirketi, 11 yaşındaki Toe Tompson için hiçbirşey yapmamıştır. Ta ki gökkuşağının renklerini taşıyan gizemli bir taş gökyüzünden Toe’nun kafasına düşene kadar. Bu gökkuşağı taşı, Mr. Black’in şirketinin yaptıklarından daha iyi birşey daha yapmaktadır: Taşı elinde tutan herkesin dileğini gerçekleştirmektedir.

 

50 Ölü Adam – Fifty Dead Men Walking

Yönetmen: Kari Skogland

Senaryo: Kari Skogland

Oyuncular: Ben Kingsley, Jim Sturgess, Kevin Zegers

 

Konu: 1980’lerde Belfast’ta yaşayan Martin İngiliz Polisi tarafından IRA’ya sızmak ve İngiltere için istihbarat toplamakla görevlendirilir. IRA’ya gönüllü olarak katılan ve faaliyetlerinde yer alan Martin, birkaç sene başarıyla bilgi sızdırsa da açığa çıktı gün, örgütün işkencelerine maruz kalmaktan kaçamaz. Martin McGartland’ın otobiyografik romanından uyarlanan 50 Ölü Adam, kendisinin 1991’e kadar yaşadıklarını ele alıyor. IRA’nın elinden kurtulmayı başaran McGartland, bugün bile halen saklanan bir isim.

 

 

Pontypool

Yönetmen: Bruce McDonald

Senaryo: Tony Burgess

Oyuncular: Stephen McHattie, Lisa Houle, Georgina Reilly

Konu: Grant Mazzy için sıradan karlı bir akşam. Radyo programına başlıyor ve izleyicilerden telefonlar alıyor. Kısa bir süre sonra dışarda tuhaf bir şeyler olduğunu, bulunduğu yerin dışında ciddi bir zombi saldırısı ortaya çıktığını fark ediyor.

 

11’e 10 Kala

Yönetmen: Pelin Esmer

Senaryo: Pelin Esmer

Oyuncular: Nejat İşler, Mithat Esmer, Tayanç Ayaydın, Laçin Ceylan

 

Konu: Tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey için İstanbul, koleksiyonları kadar sınırsız bir değerdir. Ali için ise kapıcısı olduğu Emniyet Apartmanı ve yakın çevresi demektir. Apartmanın diğer sakinleri deprem endişesi ve daha değerli bir eve sahip olma tercihiyle binayı yıkıp yeniden inşa etmek isteyince, Mithat Bey’in koleksiyonları uğruna verdiği savaşların en zorlusu başlar. Artık apartman, yalnız yaşayan bu iki adamın ortak kaderidir.

 

Fireproof

Yönetmen: Alex Kendrick

Senaryo: Alex Kendrick , Stephen Kendrick

Oyuncular: Kirk Cameron, Erin Bethea, Ken Bevel

 

Konu: İtfaiyeci Caleb ve babası gibi cesur bir itfaiyecinin hayalini yıllarca kurduktan sonra Caleb’e aşık olup evlenen Catherine 7 yıldır evlidirler. İş, para gibi klasik konularda tartışan çift sonunda ayrılma kararı alırlar. Boşanma işlemleri yapılırken Caleb’in babası oğlundan, evliliklerini kurtarmak için 40 günlük bir deneyimden geçmesini ister ve Caleb, ilişkisini kurtarmaktan çok babasını kırmamak için onun isteğini kabul eder. Bu deneyimin sonunda karısına olan aşkını anlar ve onun kalbini tekrar kazanmak ister. Caleb, tıpkı itfaiyecilerin dediği gibi geride asla birini bırakmayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

The Hangover

Yönetmen: Todd Phillips

Senaryo: Jon Lucas, Scott Moore

Oyuncular: Bradley Cooper, Ed Helms, Heather Graham, Justin Bartha

 

Konu: Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört arkadaş, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanırlar. Ayrıca damat ortada yoktur. Bir gece öncesine dair hiçbirşey hatırlamayan üç arkadaş ip uclarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.