The Hurt Locker

Yönetmen : Kathryn Bigelow

Senaryo: Mark Boal

Oyuncular: Evangeline Lilly, Ralph Finnes, David Morse, Guy Pearce

Konu: Herkesin potansiyel düşman ve her objenin de ölümcül bomba olduğu Irak’ta, elit askerler dünyanın en zor görevlerinden birinde yer alır. Sıcak savaşın ortasında bombaları imha etmekle yükümlüdürler. Takım lideri William James, hem bu yaygın bombalardan hem de psikolojik ve duygusal etkilenmelerle uğraşmaktadır. James’in iki askeri kendini cürretkarca savaşın ortasına atar. James ise ölümü aldırmadığı için askerlerine yardıma gider. Yeni vahşi liderini korumaya çabalayan adamlar, şehri kaosa sürekler.

Yukarı Bak (Up)

Yönetmen : Pete Docter, Bob Peterson

Senaryo : Bob Peterson

Seslendirenler: Christopher Plummer, John Ratzenberger, Edward Asner, Delroy Lindo

Konu: Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika’nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen’ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel’ı.

Nefes

Yönetmen : Levent Semerci

Senaryo : Levent Semerci

Oyuncular: Engin Hepileri, İlker Kızmaz, Banu Çiçek, Mete Horozoğlu, Barış Bağcı

Konu: Nefes, bir yüzbaşının komuta ettiği 40 kişilik bir timin hikâyesi. Film, 2365 metre yükseklikteki Karabal tepesinde bulunan bir röle istasyonunu korumakla görevlendirilen 40 askerin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatıyor.

Antichrist

Yönetmen : Lars Von Trier

Senaryo: Lars Von Trier , Anders Thomas Jensen

Oyuncular: Willem Dafoe , Charlotte Gainsbourg

Konu: Çocuklarını kaybettikten sonra bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıklarının anlatıldığı filmde Trier bir kez daha korkunun sularına yelken açıyor.

Franklyn

Yönetmen : Gerald McMorrow

Senaryo: Gerald McMorrow

Oyuncular: Eva Gren, Bernard Hill, Ryan Phillippe, Sam Riley

Konu: Günümüz Londra’sı ve gelecekteki Meanwhile isimli hayali metropolde geçen öyküde, Londra’da oğlunu arayan Körfez Savaşı gazisi Esser, sokaklarda intikam peşinde dolanan maskeli dedektif Preest, ölüm üzerine eserler üreten sanat öğrencisi Emilia ve çaresizce gerçek aşkı arayan otuzlu yaşlardaki Milo’nun hayatları, bir kurşun sonucu yaşanan patlamayla tamamen değişiyor.

Cadillac Records

Yönetmen : Darnell Martin

Senaryo: Darnell Martin

Oyuncular: Adrien Brody, Jeffrey Wright, Beyoncé Knowles

Konu: Seks, şiddet, ırkçılık ve rock ‘n roll’la dolu 1950 Chicago’sunda; Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter, Howlin’ Wolf, Etta James ve Chuck Berry gibi Amerika’nın müzik efsanelerinin hayatları Cadillac Records ile beyazperdede.

Happy-Go-Lucky

Yönetmen : Mike Leigh

Senaryo: Mike Leigh

Oyuncular: Sally Hawkins, Elliot Cowan, Alexis Zegerman

Konu: Poppy hayata klasik bir İngiliz vatandaşından farklı bakan, sevimli bir öğretmen. O gerçek bir optimist. Olayları iyi yönünden değerlendiriyor. Kendisine negatif yaklaşanlara bile iyi yüzünü göstermekten çekinmiyor. Fakat böyle olması onu yüzeysel veya sıkıcı yapmıyor. O aslında farkında olmadan dünyayı güzelleştiriyor…

Fantastik Fox – The Fantastic Mr. Fox

Yönetmen : Wes Anderson

Senaryo: Wes Anderson , Roald Dahl

Seslendirenler: George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray, Jason Schwartzman, Anjelica Huston

Konu: Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.