Banu Bozdemir

 Acı
Yönetmen Cemal Şan Acı isimli son filminin çekimlerini tamamladı. Bir dede ile torun hikayesi anlatan film Erzincan’ın, iki bin metre yüksekliğindeki bir dağ köyünde çekildi. Filmin başrollerini Nesrin Cavadzade ile Erol Demiröz paylaşıyor. Erol Demiröz  bu filmde çalışmanın kendisini yeniden Yılmaz Güney’li yıllara götürdüğünü ifade ederek, “Tanrı bize yardım etti. İmkansızı başardık. Eksi yirmi derecede, çok zor şartlarda çalıştık ekip donma tehlikesi geçirdi ama sonucu görünce her şeyi unuttuk ‘’ dedi. Şan’ın filminin önümüzdeki sonbahar da vizyona girmesi bekleniyor.

Kıskanmak

Zeki Demirkubuz, Nahid Sırı Örik’in aynı adlı romanından uyarladığı Kıskanmak adlı filminin çekimlerini tamamladı. Filmde Nergis Öztürk, Berrak Tüzünataç, Hatice Aslan ve Serhat Tutumluer rol alıyor. Sonbahar’da vizyona girecek olan film Türk edebiyatının tek negatif kahramanı Seniha’nın hayatını anlatıyor. Seniha ağabeyinin; güzelliğiyle herkesi büyüleyen karısı Mükerrem’i hastalıklı bir şekilde kıskanıyor. Sadece karısını değil kendi öz ağabeyinin güzelliğini bile kıskanıyor. Çünkü o çirkinlerin asla sevilmemeye ve güzeller için kendilerini feda etmeye yazgılı olduklarını daha küçük yaşlarında öğrenmiş… Bakalım nasıl bir kıskançlıkla karşı karşıya olacağız…

 

Amok

Çekimleri İsviçre’de devam eden Amok, Türk asıllı tiyatro yönetmeni Cihan İnan’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği bir yapım. Güven Kıraç, filmde bir Türk göçmeni canlandırıyor. Akıl almaz cinayetler işleyen ve Alman polisi tarafından aranan bir tetikçinin Türk göçmenler, Alman bir aile ve İsviçreli bir çiftle yollarının kesişmesi ve bu eksende gelişen maceraların anlatıldığı film 2009 kış sezonunda vizyona girecek.

Aşkın Dansı
Trajediden doğan bir aşk öyküsünü konu alan Aşkın Dansı isimli yapım, önümüzdeki aylarda vizyona girecek. Yönetmenliğini Sami Güçlü’nün yaptığı filmde Tolga Savacı, Yıldız Asyalı, Ahmet Mekin, Ahmet Sezerel, Alev Oraloğlu, rol alıyor. Film, trafik kazasında ayağını kaybeden Saliha’nın, aynı kazada ölen sevgilisinin mezarının bulunduğu Kapadokya’ya intihar etmek için gidişini ve bu yolculukta dans hocası Barış ile tanışmasının ardından aralarında başlayan tutkulu aşkı işliyor.

Kraliçe Fabrika

Hande Yener’in rol aldığı ve Türkiye’de eşcinselliği anlatan ‘Kraliçe Fabrika’ isimli film, erkeklerin sevişme görüntüleri yüzünden Kültür Bakanlığı’nın engeline takıldı. Filmin yapımcısı bu tepkiye şöyle karşılık veriyor: ‘Türkiye’de kadınla erkeğin sevişmesine izin vermeyen yapının, iki erkeğin sevişmesine izin vermemesi doğal ama bu kadar olacağını beklemiyorduk. Şimdi yurtdışındaki bağımsız festivallere hazırlanıyoruz.’ Bakalım orada ne kadar şansı olacak!

 

Adab-ı Muaşeret

 

Emre Akay’ın yönettiği, Hasibe Eren, Salih Kalyon, Yıldız Asyalı ve Tarık Ündüz’ün başrollerini paylaştığı Adab-ı Muaşeret filminin çekimleri tamamlandı ve film vizyon için gün saymaya başladı… Okulda geçen filmde kızların ve erkeklerin iki ayrı grubu vardır. Kızların grubu ‘Adab-ı Muaşeret’, erkeklerin ki ise ‘Mokokolar’dır. Herkesin kabul edilmediği gruplar, aralarında hınzırca çekişmektedir. Bu arada, iki tarafa da üye olamayan Aykut ile Zeynep arasında bir aşk başlar. Biraz Hababam Sınıfı tadı olabilir.

Kampüste Çıplak Ayaklar

Kelebek isimli kısa filmi bulunan oyuncu Cansel Elçin, Meltem İnan’ın kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini yapıyor. Üç genç kızın olgunlaşma hikayesi diyebileceğimiz filmin Hindistan ve Fransa ayağı bitti. Şimdi sıra İstanbul’da… Filmde aynı zamanda oyuncu olan Elçin, hem bir Hint tanrısını hem de hayali film çekmek olan bir öğretmeni canlandırıyor. Filmde ayrıca Feride Çetin, Cengiz Bozkurt, Umut Kurt ve Emrah Akduman yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.