Inglorious Basterds

Yönetmen : Quentin Tarantino

Senaryo : Quentin Tarantino

Oyuncular: Brad Pitt, Diane Kruger, Daniel Brühl, Eli Roth, Mike Myers, Julie Dreyfus, Maggie Cheung

 

Konu: Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus adlı kadın, katliamdan kıl payı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir. Aynı günlerda Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine, Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark ile işbirliği yaparlar. Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

 

 

Rock’n Roll Teknesi – (The Boat That Rocked)

 

Yönetmen : Richard Curtis

Senaryo: Richard Curtis

Oyuncular: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Nick Frost

 

Konu: Filmde, sürekli rock’n roll müziği çalarak bir jenerasyona damgasını vuran ve jazz müziğini tercih eden hükümete karşı dik durarak İngiliz halkının gönlünü fetheden bir grup radyo DJ’in öyküsü anlatılıyor. 1966 yılında BBC haftada iki saat rock’n roll müziği yayınlarken açık denizden yayın yapan korsan radyoda günde 24 saat rock’n roll yayını vardı. İngiltere’nin yarıdan fazlası her gün korsan radyoyu dinliyordu.

 

 

 

Transformers: Yenilenlerin İntikamı (Transformers: Revenge of the Fallen)

 

Yönetmen : Michael Bay

Senaryo: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Ehren Kruger

Oyuncular: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson

 

Konu: Sam Witwicky, Transformers’ın kökenleri konusunda yeni detaylar keşfeder. En büyük mücadele, Mısır’daki Giza piramitlerinde gerçekleşir. Çünkü aranan tapınak bu bölgededir. Filmde Transformers’ın piramitler öncesinde Mısır’ı ziyaret ettiği gösterilecek; hiyeroglif yazılarının günümüzdeki teknolojik araçları çağrıştırdığına değinilecek.

 

 

 

 

 

Public Enemies

 

Yönetmen : Michael Mann

Senaryo: Ronan Bennett, Ann Bideman, Michael Mann

Oyuncular: Christian Bale, Johnny Depp, Marion Cotillard, Channing Tatum

 

Konu: Suç draması Public Enemies’ın konusu Amerika’nın büyük bunalım yıllarında geçiyor ve FBI ajanı Melvin Purvis’in o dönemin en ünlü suçluları John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd’u cezaevine tıkma çabası üzerinde odaklanıyor.

 

 

 

Push

Yönetmen : Paul McGuigan

Senaryo: David Bourla

Oyuncular: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle, Djimon Hounsou

Konu: Hong Kong’ta yaşayan bir grup genç, Amerikan hükümetinin el altından yürüttüğü bir projenin çalışanlarından kaçıyordur. Kendi çıkarları için kullanılmak üzere onların silaha dönüştürülmesini isteyen bu kişilerden tamamen kurtulmak için güçlerini birleştirmeleri gerekiyordur. Bu amaçla da insanların düşüncelerini istediği gibi kontrol eden Alyssa English’e ulaşmaları ve birlikte savaşmaları gerekmektedir.

 

 

 

Martyrs

Yönetmen : Pascal Laugier

Senaryo: Pascal Laugier

Oyuncular: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Catherine Bégin

Konu: 1970’lerin başında Fransa’da, yıllarca kayıp olan kız Lucie yolun kenarında başı boş gezerken bir akşam bulunur. Başına ne geldiğini bir türlü söyleyemez. Daha sonra polis, Lucie’nin hapsedildiği ve kimsenin kullanmadığı izole edilmiş mezbahı bulur. Bütün deliller kızın dondurucu odada hapsedildiğini gösterir. Pislik içinde, aç, susuz, tecavüze uğramamış Lucie dondurucu odadan nasıl kurtulmuş ve başına ne gelmiştir?

 

Il Divo

Yönetmen : Paolo Sorrentino

Senaryo: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Toni Servillo, Anna Bonaiuto, Piera Degli Esposti

Konu: İtalyan politikacı Giulio Andreotti’nin tartışmalarla dolu yaşamından yola çıkılarak hazırlandı. Özellikle de ülkenin yedi defa başkanlığını yapan siyasetçinin mafyayla olan bağlantısına yer veriliyor. İtalyan sinemacılar son yıllarda politikaya filmlerinde daha çok yer veriyorlar. Il Divo bu politik hareketin beyazperdedeki en cesur çıkışlarından biri olarak kabul ediliyor. Öte yandan filmin son derece stilize bir çalışma olduğunu da eklemek lazım.

 

Not Easily Broken

Yönetmen : Bill Duke

Senaryo: Brian Bird

Oyuncular: Morris Chestnut, Taraji P. Henson, Maeve Quinlan

 

Konu: Gerçek mutluluk, başarı ve aşkın ne olduğuna dair yıllarca anlaşmazlıklar yaşayan Dave ve Clarice Johnson, sonunda evliliklerini bitirme noktasına gelirler. Clarice bir araba kazası geçirdiğindeyse içine attıkları ortaya çıkar. Aralarındaki farklılıklar, Clarice’in fiziksel terapi görmesiyle daha çok artmıştır. Dave de Julie ve oğlu Bryson ile vakit geçirmeye başlar. Dave, onlarda bulduklarıyla bir aile olmanın ve tutkulu bir eşin özlemini duymaya başlamıştır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.