A Takımı

Yönetmen: John Singleton
Senaryo: Michael Brandt, Stephen J. Cannell
Oyuncular: Bruce Willis, Woody Harrelson, Ice Cube

Konu: Suçsuz oldukları halde hapse mahkum edilen 4 kıdemli asker kaçarak Amerikan ordusundaki isimlerini temize çıkarmayı amaçlamaktadırlar. Amerikadaki adalet sistemine başkaldırmak ve para kazanmak için mafya ve çetelere karışmış insanlara yasadışı yollarla yardım ederler ve ünleri bir şehir efsanesine dönüşür. Buraya kadar herkesin bildiği hikaye. Ancak televizyondan beyazperdeye transfer olan A takımı bu sefer Irak’ta…

Appaloosa

Yönetmen: Ed Harris
Senaryo: Robert Knott, Ed Harris
Oyuncular: Viggo Mortensen, Jeremy Irons, Ed Harris, Timothy V. Murphy

Konu: Virgil Cole ve Everett Hitch Appaloosa’ya vardıklarında, kasabalarını Randall Bragg isimli çiftlik sahibi tarafından ele geçirilmiş olarak bulurlar. Bu kişi herşey üzerinde söz ve hak sahibi olmuştur. Cole ve Hitch kasabaya tekrar adalet ve huzur getirmek amacıyla kanusuzlarla mücadele eder. Fakat bu mücadelenin seyri kasabaya gelen çekici ve dul bir kadının gelmesiyle birlikte, duyguların işin içine karışması sonucu değişir.

Knowing

Yönetmen: Alex Proyas
Senaryo: Ryne Douglas Pearson, Juliet Snowden
Oyuncular: Nicolas Cage, Rose Byrne, Ben Mendelsohn

Konu: Bir öğretmen oğlunun okulunda daha önceden keşfedilmiş olan zaman kapsülünü bulur ve açar ; kapsülün içinde bazı ürpertici kehanetler vardır. Bunlardan bazıları çok önceden olmuş olan kehanetler, diğerleri ise kendisinin liderliğinde ailesinin de rol oynayacağına inandığı olayların ortaya çıkmasıyla başlayacak olan kehanetler hakkındadır.

Şeytanın Pabucu

Yönetmen: Turgut Yasalar, Hilal Bakkaloğlu
Senaryo: Turgut Yasalar, Hilal Bakkaloğlu, Aslı Doğan
Oyuncular: Fatih Ürek, Aysun Kayacı, Barış Falay, Yılmaz Gruda
Konu: Film, ilerlemiş yaşına rağmen yaşlı ablası Nebahat ile birlikte yaşayan, zamanını kumarda ve altı ganyanda para kaybederek geçiren Burhan’ın trajikomik hikâyesini anlatıyor. Oyun içinde oyunların oynandığı, bir sürü sahte kimliğin kol gezdiği, dolandırılan dolandırıcıların bir ipte cambazlık yapmaya kalktığı bir atmosferde geçiyor. Biraz sirk tadında, tam bir maskeli baloyu andıran bu ortamda filmin kahramanları “şeytana pabucunu ters giydirmeye” çalışıyorlar.

Yalanlar Üstüne

Yönetmen: Ridley Scott
Senaryo: William Monahan, David Ignatius
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani

Konu: Roger Ferris, ABD istihbaratının tehlikeli bölgelerde görev yapan en iyi adamıdır. Son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir. CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman ise evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist liderini kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütlerine sızması gerekecektir.
Hızlı & Öfkeli

Yönetmen: Justin Lin
Senaryo: Chris Morgan, Gary Scott Thompson
Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez

Konu: Suç işlediği için Los Angeles’a dönmek zorunda kalan kaçak Dom Toretto, burada ajan Brian O’Conner ile karşılaşır. Fakat bu sefer ortada ortak bir düşman vardır ve beraber çalışmak zorunda kalacaklardır. İkisinin de istediği ortak düşmandan öç almak isteyen Dom ve Brian birbirlerine şüpheli bir güvenle yaklaşmaktadır. Silahlı soygunların, sokak yarışlarının ve kanunsunsuzlukların kol gezdiği bu filmde yine adalet yerini bulacaktır.
Kadri’nin Götürdüğü Yere Git

Yönetmen: Onur Tan
Senaryo: Uğur Uludağ
Oyuncular: Şafak Sezer, Alp Kırşan, A. Mümtaz Taylan, Esin Civangil
Konu: Kadri ve Cem birbirinden vazgeçemeyen iki yakın dosttur. Cem yaşadığı ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan büyük aşkından bunalıma girmiş ve onu hayata döndürmek yine Kadri’ye düşmüştür. Kadri, onu bunalımdan kurtarmak için Antalya’ya götürür. Cem’in eski sevgilisi Betül de, yeni sevgilisi Hakan ile aynı tatil köyüne gelirler. Bir dizi sürprizlerle karşılaşan Kadri ve Cem, kendilerini hiç tahmin etmedikleri birbirinden komik olayların içinde bulurlar.
Passengers

Yönetmen: Rodrigo García
Senaryo: Ronnie Christensen
Oyuncular: Anne Hathaway, Patrick Wilson, Clea DuVall, David Morse

Konu: Bir uçak kazasından sonra genç terapist Claire, danışmanı tarafından hayatta kalan beş kişiye tavsiyeler vermek amacıyla görevlendirilir. Bu kişiler kazada hatırladıklarını paylaşmaya başladıklarında, bu kişilerden bazıları, kazadan önce uçağın içinde bir patlama olduğunu savunur. Claire için yolculardan en ketum ve ağzı sıkı olan Eric, merak uyandırmaktadır. Ancak bir süre sonra Claire’in Eric ile olan profesyonel ilişkisi romantizime dönüşmeye başlar. Bu beş yolcu zaman içinde birer birer açıklanamayan bir şekilde ortadan kaybolur. Claire ise Eric’in cevapları ve gerçeği sakladığından şüphelenir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.