Müzik filmlerinin kral yönetmeni Carlos Saura’nın son eseri Fadolar, geçtiğimiz İstanbul Film Festivali’nde gösterilmiş ve büyük beğeni toplamıştı. Daha önce, memleketi İspanya’nın Flamenco’su ve Arjantin’in Tango’sunu peliküle işleyen Saura bu kez de Portekiz’in ağıtlarını, yakarışlarını, hüzünlerini, sevinçlerini anlatan Fadoları yeniden tanımlıyor. Sıradan, konulu, bilindik bir film yok karşımızda. Görsel şovlarla, renklerle, ışıklarla ve tabiki Saura’nın vazgeçilmezi olan aynalarla bezeli bir müzikal-konser şölen… Başta Portekizliler olmak üzere dünyaca ün yapmış ses ve dans sanatçılarının katkılarıyla hazırlanmış bu film, sizi fadoların eşsiz diyarına alıp götürüyor. Mariza’dan, Carlos Do Carmo’ya, Camane’den, Lila Downs’a kadar muhteşem sesler silsilesi… Fados’un soundtrack CDsi başucu albümlerinizden biri olacak kuşkusuz…

FADOS BY CARLOS SAURA

ALBÜMDEKİ PARÇALAR

1-FADO DA SAUDADE-CARLOS DO CARMO
2-KOLA SAN JON-GRUPO KOLO SAN JON
3-VARIACOES EM LA-RICARDO ROCHA&JAIME SANTOS
4-TRANSPARENTE-MARIZA
5-MENINA VOCE QUE TEM-TONI GARRIDO
6-QUADRAS-CAMANE
7-FADO DA SEVERA-CATARINA MOURA
8-RUA DO CAPELAO-CUCA ROSETA
9-MARCENEIRO-NBC/SP&WILSON
10-UM HOMEM NA CIDADE-CARLOS DO CARMO
11-FOI NA TRAVESSA DA PALHA-LILA DOWNS
12-VIDA VIVIDA-ARGENTINA SANTOS
13-FADO BATIDO-BRIGADA VICTOR JARA
14-FLOR DI NHA ESPERANCA-LURA
15-SOPRA DEMAIS O VENTO-CAMANE
16-ESTRANHA FORMA DE VIDA-CAETANO VELOSO
17-FADO TROPICAL-CHICO BUARQUE&CARLOS DO CARMO
18-MEU FADO MEU-MARIZA&MIGUEL POVEDA
19-CASA DE FADOS-D.VICENTE DA CAMARA/MARIA DA NAZARE/ANA SOFIA VARELA CARMINHO/RICARDO RIBEIRO6PEDRO MOUTINHO
20-O GENTE DA MINHA TERRA-MARIZA

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.