Türker Süer’in yönettiği, başrollerini Ahmet Rıfat Şungar ve Berk Hakman’ın paylaştığı “Gecenin Kıyısı”, 14 Mart’ta vizyona giriyor. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve En İyi Kurgu Ödülü’nü, Ankara Film Festivali’nde de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanan film, 15 Temmuz gecesinde geçiyor ve babalarının trajik ölümü sonrası yolları ayrı düşmüş iki subay kardeşin çatışmasını işliyor. Görüntü yönetmenliğini Matteo Cocco’nun üstlendiği, kurgusunu Rainer Nigrelli’nin, yapım tasarımını da Meral Efe Yurtseven ile Yunus Emre Yurtseven’in yaptığı filmin çok konuşulan ses tasarımında Jan Petzold’un, müziklerinde Ozan Tekin’in imzası bulunuyor. Yapımcılığını Nadir Öperli, Viola Fügen ve Michael Weber’in üstlendiği “Gecenin Kıyısı”, Bir Film dağıtımıyla sinemalarda olacak.
Türker Süer’in ilk kurmaca uzun metrajlı filmi “Gecenin Kıyısı”, 14 Mart’ta sinemalarda. Bir Film dağıtımıyla gösterime girecek film, 15 Temmuz gecesinde geçiyor ve iki subay kardeşin hikâyesini işliyor.
Dünya prömiyerini Venedik’te yaptı
Geçen yıl Venedik Film Festivali’nin Orizzonti Extra bölümünde dünya prömiyerini yapan ve Toronto Film Festivali’nde Kuzey Amerika prömiyerini gerçekleştiren “Gecenin Kıyısı”, 31. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve En İyi Kurgu Ödülü’nü almış, 35. Ankara Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanmıştı.
İki subay kardeşin zorunlu yolculuğu
Türker Süer’in yazıp yönettiği “Gecenin Kıyısı”, Sinan ve Kenan adlı iki subay kardeşe odaklanıyor. Türkiye’nin çalkantılı bir döneminde, 2016’nın 15 Temmuz gecesinde geçen film, ağabeyi Kenan’ı askeri mahkemeye götürme görevi üstlenen Sinan’ın çelişkilerini izliyor. Babalarının trajik ölümünün ardından yolları ayrı düşmüş ve farklı bakış açılarıyla çatışan iki kardeşin bu zorunlu yolculukları, uzun ve sarsıcı bir gecede, birlikte geçtikleri ağır bir sınava dönüşüyor.
Ahmet Rıfat Şungar ve Berk Hakman başrolde
Ahmet Rıfat Şungar ve Berk Hakman’ı başrollerinde izlediğimiz filmde, Mert Tümer, Serkan Ilgaz, Yılmaz Gökgöz, Eda Akalın, Baran Akbulut, Şencan Güleryüz ve Ahmet Kaynak rol alıyor. Görüntü yönetmenliğini Matteo Cocco’nun üstlendiği filmin kurgusunu Rainer Nigrelli, yapım tasarımını Meral Efe Yurtseven ile Yunus Emre Yurtseven yaptı. Filmin çok konuşulan ses tasarımında Jan Petzold’un, müziklerinde de Ozan Tekin’in imzası bulunuyor.
14 Mart’ta vizyonda
Yapımcılığını Nadir Öperli, Viola Fügen ve Michael Weber’in üstlendiği filmin dünya satışını ise The Match Factory yürütüyor. 14 Mart 2025 tarihinde sinemalarda gösterime girecek film ile ilgili gelişmeleri sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.