Kadın Yönetmenler Derneği tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Avrupa Sivil Düşün Projesi desteğiyle, Türk Tuborg A.Ş. ve Megapol Sponsorluğunda düzenlenecek olan Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası film festivali 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali başladı!

27 ülkeden 77 filmin gösterileceği, 31 film dünya prömiyerini, 37 filmin Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği 7.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde ikinci gün geride kaldı. Institut Français İzmir, İstinyePark Teras Renk Sineması ve Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gösterilen filmlere İzmirli sinemaseverler her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılım gösteriyor.

Festivalde Vietnam – Amerika ortak yapımı Mai Thu Huyen imzalı A Fragile Flower filmi izleyicilerle buluştu. Dünya prömiyerini Kadın Yönetmenler Festivali’nde yapan filmin yönetmeni Huyen seyircinin ilgisinden memnun kaldığını ifade etti. Huyen Türk bayrağı ve Kapadokya’nın simgesi balonlarla kaplı elbisesiyle dikkat çekti…

Festivalde seyirciyle buluşan bir başka film Rus yönetmen Alisa Khairetdinova imzalı This is Me filmiydi. Yönetmeninin çok kişisel bir hikaye olarak nitelendirdiği film, bedeninden memnun olmayan bir kadının dünyasını anlatıyor.

Geçtiğimiz ay yitirdiğimiz Yeşilçam’ın gizli cevherlerinden Birsen Kaya festivalde Sabire Soytok imzalı Avantürün Kraliçesi Birsen Kaya belgeseliyle anıldı. Yaşamı boyunca 35 tane filme imza atan, Yeşilçam’a adını Bilge Olgaç’la birlikte yazdıran ilk kadın yönetmenlerden. Sabire Soytok’un bir festivalde karşılaştıktan sonra hayatını belgesele aldığı Kaya, daha çok o dönemin avantür olarak adlandırılan vurdulu kırdılı filmlerine imza atarak farkını ortaya koymuş. Ailesinin de anmaya katıldığı gösterim sonrasında duygusal anlar yaşandı.

Festival atölyeler, film gösterimleri ve sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle 2 Mart’a kadar edecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.