Fotoğraflar: Ece OĞULTÜRK

En son Yaşam Koçu filmiyle karşımıza çıkan, uzun zamandır da Arka Sokaklar dizisinin kadrosunda olan Nazlı Tosunoğlu ile konuştuk…

Son dönemlerde epey gündemimizde de yer alan yaşam koçluğu konusunu merkezine alan bir film “Yaşam Koçu”. Filmdeki karakterinizden bahsedebilir misiniz Nazlı Hanım?

Yaşam Koçu filminde Cafer karakterini oynayan Doğu Demirkol’un annesini canlandırdım. Cafer’in annesi, saf, temiz ve eski tabirle dini bütün bir kadın. Karakter için inançlıdan ziyade imanlı diyebiliriz. Doğruyu ve yanlışı temiz duygularıyla ayırt eden, hiçbir çıkar gözetmeksizin büyük bir saflık içinde ibadet ediyor.

Çekimler nasıl geçti?

Çekimler çok güzel geçti. Doğu ile sette tanıştık. Karavana geldiği an birbirimize sarıldık ve anne-oğul olduk. Çalışma tarzı çok farklı. Bazen bir sahneyi tam çekecekken sahnede yer alan diyalogları o anda yazıp değiştirebiliyor. Tam bir mühendis kafası.

Siz kendi hayatınızda spiritüel konularla ilgilenir misiniz? Daha önce bir yaşam koçu ile çalıştınız mı ya da danışır mıydınız?

Spiritüel konulara ilgim var ama daha önce hiç yaşam koçu deneyimim olmadı. Açıkçası çok da ilgilendiğimi söyleyemem. Bana uzak ve samimiyetsiz geliyor açıkçası. Ben daha gelenekselim.

Aynı zamanda Arka Sokaklar dizisiyle de uzun zamandır izleyici karşısındasınız. Sanırım artık projeye dair sorulmadık soru kalmamıştır. Bu kadar sezonun ardından diziye dair neler söylemek istersiniz?

Arka Sokaklar dizisinde oynamak tam bir konfor. Set bağlamında konuşursak eğer kimsenin artistlik yapmadığı huzurlu bir set. Güncel konular işlendiği için her daim bir alıcısı var. İzleyici kitlesi çok geniş. Benzinci de seyrediyor, diş hekimi de emekli de fırıncı da… insanları eşitleyen bir proje.

En son Baba Sahne oyunu “Don Kişot’um Ben”le sahnedeydiniz. Yakın zamanda yeniden sizi izleyebilecek miyiz?

“Don Kişot’um Ben” oyunu çok güzel gitti. Sükse yapan, seyircinin hiç bırakmadığı bir oyun oldu. Şimdilik tiyatro projesi yok benim için. Tabii yeni bir oyunla ve yeni bir karakterle seyirciyle buluşmak isterim her meslektaşım gibi.

Canlandırdığınız karakterler içinde şimdiye kadar sizi en çok zorlayan hangisi oldu?

Her rolün zorlukları vardır. Duyguları farklı, geçmişleri farklı bulundukları sosyal statüleri farklı… Kolay rol yok açıkçası.

Yer aldığınız dizi ya da tiyatro oyunlarına baktığımızda başarıya ulaşan, uzun soluklu işlerle karşılaşıyoruz. İşin sırrı nedir sizce? Yer alacağınız proje seçimlerinde öncelikleriniz neler?

Aslında proje seçerken kalbime sorarım ve hikayeye bakarım. Hikayesi güçlüyse, kalbim de razı gelirse yola çıkarım. Çoğu meslektaşım da aynısını yapar.

Tüm filmlerini takip ettiğiniz ve severek izlediğiniz bir yönetmen var mı? O yönetmenin hangi filminde hangi karakteri canlandırmak isterdiniz?

Nuri Bilge Ceylan sinemasını çok seviyorum. Beni çok heyecanlandırıyor. Yavuz Turgul da çok sevdiğim yönetmenlerdendir. Şanslıyım ki kendisiyle çalışma imkanım ve şansım oldu.

Sosyal medya ile aranız nasıl? Gelen yorum ve eleştirilere dikkat eder misiniz?

Sosyal medya ile aram iyi sayılır. Kendimi ve sevdiklerimi muhafaza edebilmek adına profilimi kilitli tutarak ve gerektiği kadar paylaşım yaparak varlığımı sürdürüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.