T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 18-22 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Ülkeler arası kültürel ve sektörel paylaşım ve iş birliğini geliştirme amacıyla her sene farklı bir ülkenin sinemasını ve sinema sektörünü İstanbul’da konuk eden Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bu sene 24.yaşını kutlayacak. 18-22 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalin bu yılki odağında Avrupa sinemasının bağımsızlık ve gerçeklik adına en büyük örneklerini içeren İspanyol Sineması var.

Festival bu yıl, hem İspanyol hem de Türk sinemasını tüm yönleriyle temsil eden filmlerini sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanırken, paneller, endüstri buluşmaları ve söyleşilerle de İspanya’nın ve Türkiye’nin önde gelen sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Festival Afişinde İstanbul ve İspanya’nın Simgeleri Bir Arada!

Randevu İstanbul’un bu yılki afişinde İstanbul’un simgesi haline gelmiş Galata Kulesi ile İspanya’nın 16. yüzyılda Doğu Endülüs’teki Roman halkı arasındaki kültürlerin etkileşimi sonucunda gelişen flamenkonun birlikteliği göze çarpıyor. Grafik tasarımcısı Lal Korçan’ın hazırladığı afiş, İstanbul’un ve İspanya’nın en görkemli simgeleriyle seyirciyi sinemanın içine çekiyor.

İspanyol sinemanın en iyi örneklerini keşfetme ve sinemaya yön veren klasikleri bir kez daha beyazperdede görme fırsatı sunan Randevu İstanbul, 18-22 Aralık tarihleri arasında seyircisiyle buluşacak.

Festival ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular randevuistanbul.com adresi ve TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

tursak.org.tr

randevuistanbul.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.