Kadın Yönetmenler Derneği tarafından, 26 Şubat – 2 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin başvuruları 15 Aralık’ta sona eriyor.  50 ülkeden 300’ü aşkın başvurunun gerçekleştiği festivalde filmler; Altın Makara için yarışacak. Filmfreeway üzerinden başvuru süreci devam eden yarışmada bu yıl filmler; Altın Makara Uzun Film, Kamera Göz Belgesel Film, Kısa Candır Kısa Film, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde ulusal ve uluslararası olarak değerlendirmeye alınacak.

7 yıldır, kadın sinemacıları ve sektörün kadın emekçilerini bir araya getirerek, kadın yönetmenleri ve filmlerini daha görünür kılmayı hedefleyen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin kurucu direktörü Gülten Taranç “ Türkiye’de artık festival yapmak eskisinden de zor oldu bu nedenle sponsor arayışlarımız devam ediyor, her türlü desteğe açığız. Sürdürebilirlik adına tarihlerimizi hiçbir zaman değiştirmedik ancak bu yılda yerel seçim öncesine denk geleceğiz. Her yıl mutlaka bir olaya, bir duruma denk geliyoruz, bir aksilik olmazsa bu yıl uzun süre sonra tüm etkinliklerimiz yüz yüze gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Başvuru Linki: https://filmfreeway.com/iwffturkey

İnternet Sayfası: https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr/

Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/kadinyonetmenlerfestivali/

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.