Fethiye, bu sene ilki düzenlenecek olan Fethiye Film Festivali ile sinema dünyasında kendine kalıcı bir yer edinme hayalini gerçekleştiriyor.

7-10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Fethiye Film Festivali (FFF), sinema camiasından da büyük ilgi ve destek görüyor.

FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) organizasyonuyla gerçekleşecek olan festivale yüz elliye yakın film başvurusu yapıldı. 20 Ekim 2023’te biten başvuru dönemi sonrasında film seçki kurulu tarafından başvuru yapan filmler değerlendirilmeye başladı.

Kısa ve uzun metrajlı deneysel, animasyon, belgesel ve kurmaca türlerinde yapılacak olan film gösterimlerinin programı, 15 Kasım 2023 tarihinde açıklanacak. Festival bünyesinde gösterilecek olan filmler, Aksin Sinemaları sponsorluğunda izleyici ile buluşacak. İzleyicisiyle ücretsiz olarak buluşacak film gösterimleri sırasında, özel olarak davet edilmiş yönetmenlerle soru-cevap ve söyleşiler gerçekleşecek.

Film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek atölye, söyleşi ve sunumlar, alanının uzmanı akademisyenler, yönetmenler ve sinema emektarları tarafından gerçekleştirilecek ve festival boyunca sektör profesyonelleri farklı mekanlarda sinemaseverler ile bir araya gelecekler.

2024 yılında uluslararası bir kimlik kazanmayı ve süreklilik arz etmeyi hedefleyen Fethiye Film Festivali, Fethiye’nin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirmeyi, Fethiye halkına ve özellikle gençlerine sinema aşkını aşılamayı ve tüm şehrin sahiplendiği bir festival olmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.