1. Ankara Film Festivali, iletişim ve medya alanında öğrenim gören öğrencilere ücretsiz sinema deneyimi sunacak.

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 34. Ankara Film Festivali, Ankaralı sinemasever Dr. Rabia Gürses Özden’in destekleriyle Lise ve Üniversitelerin Radyo-TV ve Sinema bölümü öğrencilerine ücretsiz film gösterecek.

    Festivalin askıda bilet uygulamasıyla, gençler meslek hayatına atılmadan önce, sinema sektörünün profesyonelleri ile tanışma, birlikte sinemada film izleme imkânı bulacak. Festival Başkanı İnci Demirkol, ekonomik krizin olumsuz etkilerinin en çok kültür ve sanat alanında görüldüğünü ve ne yazık ki sinema sektörünün de bu olumsuzluktan en çok etkilenen sektörler arasında olduğunu ve yaşanılan bu krizin içinde gençlerin de sinema salonlarından uzaklaştığını belirtti.

  1. Ankara Film Festivali, Türkiye’deki sinema sektörünün geleceğini oluşturmak ve bunun bir parçası olmak için eğitim gören öğrencileri misafir etmek için hazırlanıyor. Sinemaya gitme deneyimini unutturmamak için gençleri Büyülü Fener Kızılay Sinemasına davet ediyor.

Ankara’da bulunan lise ve üniversitelerin Radyo-Tv ve Sinema bölümü öğrencileri 2-10 Kasım tarihleri aralığında Festival filmlerini askıda bilet uygulamasıyla ücretsiz takip edebilecek.

Ankara’da bulunan Radyo-TV bölümü bulunan liseler; Yenimahalle Zeynep – Salih Alp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi, Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Serçev Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölümünde Radyo-Tv  eğitimi alan lise öğrencileri Festival süresince askıda bilet uygulamasından yararlanacak.

Radyo-Tv, Sinema bölümü bulunan Ankara Üniversitesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi;  Film Tasarım bölümü bulunan Başkent Üniversitesi ve Bilim Üniversitesinde eğitim gören üniversite öğrencileri festival filmlerini ücretsiz olarak izleyebilecek.

Askıda bilet için, öğrencilerin okul kimlik kartları ile seanslardan bir saat önce Kızılay Büyülü Fener Sineması gişelerinden yer kuponu almaları gerekecek. Askıda bilet salon kapasiteleri ile sınırlı olacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.