34. Ankara Film Festivali ulusal, belgesel, kısa, proje geliştirme ve SİYAD jürisi açıklandı!

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın düzenlediği 34. Ankara Film Festivali’nde jüriler belli oldu. Yılın öne çıkan yapımlarını bir araya getiren “Ulusal Yarışma Filmleri” 2-10 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle bir araya geliyor.

Ulusal yarışma jüri başkanlığını Tabutta Röveşata, Filler ve Çimen, Nokta, Gölgeler ve Suretler gibi filmlere imza atan başarılı ve ödüllü yönetmen Derviş Zaim üstleniyor. Jüride ayrıca yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, Oyuncu Murat Kılıç ve oyuncu Selin Yeninci yer alıyor.

Ulusal Yarışma jürisi; Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan yedi filmi değerlendirecek. Festivalde Melisa Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket ve Filiz Kuka’nın Yüzleşme filmleri yarışacak. Festivalin“En İyi”lerine ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan bir filme SİYAD En İyi Film Ödülü verecek. Bu yıl SİYAD jürisi Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak’tan oluşuyor

Yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aslı Akdağ ve Görüntü Yönetmeni Mustafa Ünlü’den oluşan jüri Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alan yapımları; Yönetmen ve senarist Hakan Ünal, oyuncu İlker Savaşkurt ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu ise Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışacak filmleri değerlendirecek.
İlk ya da ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin ulusal uzun kurmaca projeleriyle yarıştığı Proje Geliştirme Desteği jürisinde Yönetmen Mehmet Bahadır Er, Yönetmen Ali Bayraktar ve yapımcı Vildan Erşen yer alıyor.

Ulusal yarışmada toplam 225.000 TL ödülün verileceği festivalde;
En İyi Uzun Film 100.000 TL, En İyi İlk Film 40.000 TL, En İyi Belgesel Film 30.000 TL, En İyi Kısa Film 15.000 TL, seçilen En iyi Proje 40.000 TL destek kazanacak. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından ‘Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’ verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.