Komedi filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Timur Acar “Eğlenmeyi, neşelenmeyi seven bir toplumuz. İnsanları güldürmek, yüzlerinde tebessüm bırakmak kıymetli bence” diyor.

Yönetmenliğini Hamdi Alkan, başrollerini Oğuzhan Uğur, Timur Acar, Ferdi Sancar, Beraat Yılmaz ve Hakan Meriçliler gibi usta oyuncuların paylaştığı, iddialı komedi filmi ‘Kırkyalan’ sinemaseverleri kahkahaya boğacak. Filmde canlandırdığı Kamil karakteriyle izleyicisiyle buluşan usta oyuncu Timur Acar’la keyifli bir söyleyişi gerçekleştirdik.

Tanıtımlarında bile çok güldüren Kırkyalan ile izleyici karşısındasınız. Komedi filmlerinin aranılan yüzü olduğunuzu düşünüyorum.

Biraz öyle oldu (Gülüyor) komedi filmlerinin değişmez oyuncusu gibi olduk. Şimdi sıcak bir Trakya hikayesi ‘Kırkyalan’la izleyici karşısındayız. Güzel insanlarla çalıştım. Gerisi seyircinin takdiri…

Rolünüzden biraz bahseder misiniz?

Kırkyalan’da çocukluk arkadaşı 4 kişinin başından geçen maceralar anlatılıyor. Oynadığım karakter Kamil’de bunlardan bir tanesi. Kamil iç güveysinden hallice… Uzun zamandır nişanlı, evlilik boyutuna bir türlü geçemediği için kayınpederinden sürekli baskı görüyor. Arkadaşlarıyla bir akşam toplanıyorlar sonra da film kopuyor, olaylar olaylar… (Gülüyor)

Bekar dönemlerinizde sizin de başınıza hiç böyle hikayeler geldi mi?

Başımdan geçmiştir böyle hikayeler (Gülüyor) Olmadı dersem yalan olur…

TRAKYA HALKI ÇOK EĞLENCELİ

Nasıl geçti çekimleriniz?

Güzel geçti, eğlenceliydi. Trakya’da olmak başlı başına eğlenceliydi. Arkada sürekli dokuz sekizlik ritim devamlı var. İnsanlar çok keyifli, dert- tasayı kafalarına takmamaya çalışıyorlar. Öyle yaşamayı da hayatları haline getirmişler. Trakya’da çalışmak çok iyi geldi.

İLK SIRADA SENARYO VAR

Bir proje için  teklif geldiğinde hangi şartlara göre “Kabul ediyorum” dersiniz?

İlk olarak senaryo çok önemlidir benim için. Daha sonra yönetmen, projenin içerisinde ne kadar varım onlara bakarım. Ama ilk tabii ki senaryo…

DİZİ YOK TİYATRO SAHNESİNDEYİM

Dizlerde göremiyoruz sizi ama tiyatro hep var…

Aynen tiyatro hep var. İçime sinen bir şey olmadığı için dizi yok, bekliyorum işin açıkçası. Ama tiyatro hep var. Moda Sahne’de ‘Hamlet’ oyunuyla seyircimizle buluşuyoruz.

Tiyatro seyircisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tiyatro yapmak gerçekten zor ama güzel işler yaptığınız zaman karşılığını buluyorsunuz. Hamlet’i 7. sezondur oynuyoruz hala büyük ilgi görüyor. Kadıköy’de yer almamız da çok büyük etken diye düşünüyorum.

HAYATIMA FARKLI PENCERE AÇTI

2 yaşında maşallah dünyalar güzeli bir kızınız var. Baba olmak sizi değiştirdi mi?

Teşekkür ederim. Vallahi Eliz çok şey kattı hayatıma. Baba olunca hayata üç boyutlu bakıyorsunuz. Biraz daha geri plana atıyorsunuz kendinizi… Önünüzde birisi sizi de ona değişik gözlerle bakıyorsunuz. Hayatınızdaki sıradanlığı monotonluğu bozuyor. “Hiç böyle görmemiştim” diyorsunuz. Hayatınıza farklı bir pencere açıyor. Mükemmel bir deneyim.

İŞİMİZ OYUNCULUK

Kariyerinizde canlandırmak istediğiniz bir karakter, ya da asla oynamam dediğiniz bir tip var mı?

Hayatta oynamam dediğim bir karakter yok. Yapabilir miyim diye bakarım. Sonuçta oyunculuk yapıyoruz, işimiz bu.

Oyunculuk sizin kalbinizi nasıl çaldı? Sizin öykünüz nedir?

Kuzenimden çok etkilendim. Tiyatroyla uğraşıyordu, sınavlara hazırlanıyordu, ilgimi çekti. Ben de Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümü’nün sınavlarına girdim kazandım. Sonra buralara kadar geldik. (Gülüyor)

Türkiye’de komediyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok iyi bir yerde, güzel işler ortaya çıkıyor. Yelpazesi bir hayli geniş. Coğrafyamız ve insanlarımız buna elverişli. Eğlenmeyi, neşelenmeyi seven bir toplumuz. Gerçi biraz karamsar bir çağdan geçiyoruz ama şu dönem insanları güldürmek, yüzlerinde tebessüm bırakmak kıymetli bence…

Oyuncularımız yurt dışında ödüllerle dönmeye başladı. Neler söylemek istersiniz?

Artık olması lazım. Geç bile kaldık diye düşünüyorum.

ÇABA HARCAMAK GEREKİYOR

Geçmişe dönersek biraz mesleğinizi icra etmek için İzmir’den İstanbul’a geldiğiniz dönemlerde zorlandınız mı?

Herkesin zorlandığı  zamanlar olmuştur. Bu şans kader, kısmet, enerji işi biraz… İlk olarak ‘Avrupa Yakası’ dizisiyle şansım döndü. İzmir’den geldim, tiyatro yaparken telefonla aradılar bir araya geldik. Peşinden koşarak değil siz çaba harcadığınız zaman onlar gelip sizi buluyor bir şekilde…

GEÇ KARAR VERDİM OYUNCU OLMAYA

Keşke dediğiniz durumlar hiç oldu mu?

Olmaz mı… Geç karar verdim oyuncu olmaya. kendimi geliştirmek açısından daha erken karar alsaydım oyuncu olmak için yurt dışına açılırdım mesela. Bu işler gençken daha iyi daha doğru oluyor. Erken karar veremeyince bulunduğunuz yere çakılıp kalıyorsunuz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.