Usta oyuncu Erdal Özyağcılar, izleyciye geçen enerjisinin sırrını şöyle açıkladı: “Hayatıma çok dikkat ederim. İyi bir insan olmaya çalışıyorum. Güzel bir ailem var, huzur çok önemli”.

2014 yapımı Mucize filminin devamı olan, yapım ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün üstlendiği, Mert Turak, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Mahsun Kırmızıgül ve Fikret Kuşkan’ın rol aldığı ‘Mucize 2’ filminde, ‘Sinemacı Bahattin’i canlandıran, TRT 1’de ekrana gelen Şampiyon dizisiyle her hafta sevenleriyle buluşan Erdal Özyağcılar, ‘Mucize 2’ filmindeki rolünü ‘CineDergi’ okuyucuları için anlattı.

‘Mucize 2’ filminde neden olmak istediniz?

Birincisi Mahsun, (Kırmızıgül) beni daha önce de bir film için istemişti ama zamanlama uymamıştı. Bu kez Mucize 2 için teklif gelince kabul ettim. Daha sonra Mahsun’la bir araya geldik, hikayeyi anlattı. Bir yapımcı- yönetmenin bir hikayeyi bu kadar yüreğinden ve dolu dolu anlatması ilgimi çok çekti. Görüşmemizden 1 buçuk ay sonra senaryo ulaştı bana. Biraz üzerinde konuştuk. Önerilerimi söyledim. Sanki ikinci film havasında değil de daha özgün bir senaryo ortaya çıktı. Tam anlamıyla saf sevgi hikayesi oldu.

ROLÜMÜ ÇOK SEVDİM

Canlandırdığınız karakterden biraz bahseder misiniz?

Sinemacı Bahattin adında bir karakteri oynuyorum. İnsanlarla arası iyi olan, iyi davranan biri. Rolümü çok sevdim. Aziz’in sevgisinden sonra ikinci bir farklı sevgi, benim hikayem. Adara adında Yunanlı bir kıza aşık olmuşum, mübadelede gitmiş babası da vermemiş zaten, hayatımı onun üzerine kilitlemişim, yıllar geçse de Adara’yı hala bekliyorum.

ÇOK BAŞARILI BİR YÖNETMEN

Mahsun Kırmızıgül’ün daha önce yönetmenliğini üstlendiği filmleri izlediniz mi? Rejisini nasıl buldunuz?

Evet izledim. Mahsun, yaratıcı tarafı olan, başarılı bir yönetmen. Bir defa hikayeye çok hakim. Yazdığı hikayeyi beyninde, yüreğinde resimlemiş, bütün karakterlerin duygularını kalbinde hissetmiş bir rejisör. Ne yaptığını biliyor. Bize rolümüzü anlatırken bile bir bütünlük içerisinde anlattı bu çok önemlidir. Mahsun’la çalışmaktan çok keyif aldım.

BENİM İÇİN SENARYODA SAHİCİLİK ÖNEMLİ

Sizin projeleri kabul etmenizdeki kriterleriniz neler?

Hikaye ne diyor? Benim için ilk başta bu çok önemli. İnsana ait bir şey anlatması gerekir. Dramı olması hatta komedinin bile bir dramı olması lazım. Gerçeklik önemli. Senaryoda sahicilik olursa ister drama olsun ister komedi olsun benim ilgimi çekiyor. Ondan sonraki aşamada ise rolümle “Ben ne diyebilirim”, “Bütüne ne kadar katkıda bulunuyorum”, “Canlandıracağım karakterle bir şeyler söylüyor muyum”, “İzleyici ben oynarken benim karakterle birlikte yaşıyorlar mı? bunlar benim için çok önemlidir.

HAYATIMA DİKKAT EDİYORUM

Yer aldığınız projelerde rol aldığınız karakterlerin enerjisi yüksek oluyor. Motivasyonunuzu sağlamak için neler yapıyorsunuz?

Yaşamıma çok dikkat ediyorum. Zamanımı abuk sabuk yerlerde geçirmiyorum. Kendimi bildim bile 8 ya da 9 saat uyku uyumadan hayata başlamıyorum. Sigara içmiyorum. Perhiz yaparım. Güzel bir ailem var. Huzur çok önemli. Yeri geldiği zaman özür dilemesini de bilirim. İyi bir insan olmaya çalışıyorum. İyi olmak çok önemli, sen iyi bir insansan sağlık ve huzur da peşinden geliyor.

Oyuncu olmak isteyen genç arkadaşlara neler söylemek istersiniz?

Yıldız Kenter Hoca şöyle diyor: Bu işin çok zor olduğunu, çok acılar çekeceğinizi, parasız ve umutsuz kalacağınızı, çok üzüleceğinizi, çok sevineceğinizi, düşünemeyeceğiniz kadar duygu hallerine gireceğinizi bilin. Buna katlanabilirseniz oyuncu olun.

DÜNYANIN HER YERİNDE İZLEYİCİYİ YAKALAYACAK BİR FİLM

Sinemaseverler Mucize 2’de ne bulacak?

İzlemeye gelmiş kişiye saygı duyulmuş, 7 bin figüranla, 60’lar dünyasında prodüksiyonu ve çekimiyle, atmosferiyle bir film çekildi. Dünyanın her yerinde oynayacak bir film ortaya çıktı. Bir defa bu çok önemli. Kullanılan kameraların dünya üzerinde 17’inci filmi. İkincisi, çok değişik bir hikaye. Başta Mert (Turak) olmak üzere bütün oyuncuların çok başarılı oyuncu performansını görecek sinemaseverler. Bunlar bütünleştiği zaman o salondan “iyi ki bu filme gelmişim” diyecekler…

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Beni sevmeye devam etsinler. (Gülüyor)

 

 

1 Yorum

  1. Erdal özyağcılar en sevdiğim oyuncularından biri son dönemde oldukça aktif umarım hiç durmadan devam eder gerçekten çok iyi oyuncu ses tonu da çok güzel.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.