‘Yeni Gelin’ dizisiyle tanıdığımız Brezilyalı yıldız Jessica May, 4 Ekim’de vizyonda olan ‘Dert Ben de’ filminde canlandırdığı Pelin karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Başrollerini Ümit Kantarcılar, Onur Dilber’in paylaştığı komedi türündeki ‘Dert Ben de’de ters köşe rolüyle de dikkatleri üzerine çeken May, ‘CineDergi’ okuyucuları için sorularımızı yanıtladı. Keyifli geçen çekimler sırasında sadece sigara sahnesini çekerken zorlandığını ifade eden May “Sigara kullanmadığım için bu sahneden çok korkuyordum ama yönetmenimiz bana çok yardımcı oldu ve sahneyi çok kolay bir şekilde çektik ”dedi.

‘Dert Ben de’ filmini kabul etmenizdeki sebepler neler?

Yeni Gelin dizisi bittikten sonra yaklaşık on tane film senaryosu okudum. Hepsinde eksik bir yanlar vardı sanki. Kendimi rolün içerisinde bulamıyordum. En son Dert Ben de senaryosu geldi ve okurken çok eğlendim. Kendi kendime çok güldüm. Okumayı bitirdiğimde de ben bu filmi çekmek istiyorum dedim. Zaten hemen anlaştık.

TERS- KÖŞE BİR ROL

Rolünüzden biraz bahseder misiniz?

Dert Ben de filminde Pelin karakterini canlandırıyorum. Pelin ters köşe yapan bir karakter. İlk başta seyirci nasıl biri olduğunu anlamayabilir. Senaryo içindeki karakterleri bile şaşırtıyor zaten. Öyle ki okurken ben de şaşırdım; muhtemelen seyirci de şaşıracaktır.

 Çekimler sırasında zorlandığınız sahneler oldu mu?

Şimdi burada herkes uçma, patlama sahneleri söylememi bekleyebilir. Komik gelecek belki ama bir sahnede sigara kullanmam gerekiyordu. Sigara kullanmadığım için bu sahneden çok korkuyordum ama yönetmenimiz bana çok yardımcı oldu ve sahneyi çok kolay bir şekilde çektik. Çok aksiyon sahnelerimiz vardı ama ben çekerken çok eğlendim, bu yüzden beni zorlayan sahneler olmadı.

 DİZİ SETİNDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Sinema ve TV projelerinde Türk ekipleriyle çalışmak  nasıl bir tecrübe kazandırdı?

Her yeni bir proje farklı bir başlangıç. Dizi setinde çok şey öğrenmiştim. Film seti biraz daha farklı. Çalıştığınız ekipteki insanlarda öğretme sevgisi, oluyorsa ve işlerini aşkla yapıyorsalar siz de donanımsal olarak tecrübe kazanıyorsunuz. Çok güzel bir ekibimiz vardı. Bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum.

KEMAL SUNAL HAYRANIYIM

Türk oyuncularını nasıl buluyorsunuz? Dert Ben de filmindeki oyuncularla ilişkileriniz nasıldı?

Ben bir Yeşilçam hayranıyım ve idolüm de Kemal Sunal. Çok başarılı Türk oyuncular var. Eskiden çok fazla Türk filmi izleyemezdim çünkü izlerken anlamadığım çok sahne oluyordu. Artık Türkçem daha iyi olduğu için şimdi rahatlıkla izleyebiliyorum. Filmimizde Ümit Kantarcılar ve Onur Dilber’e eşlik ediyorum. İkisi de kendilerini kanıtlamış çok iyi oyuncular. Onlarla çalışmak çok keyifliydi.

Komedi oynamayı daha mı çok tercih ediyorsunuz?

Aslında henüz tür seçmiyorum. Kendimi senaryoyu okurken içinde hissettiğim karakterleri oynamayı seviyorum. Bu filmde Pelin karakterini çok sevdim.

İleride dram türünde oynamak ister misiniz?

Çok istiyorum. Güzel bir proje gelirse ve karakter de bana uyarsa değerlendirmeyi çok isterim.

 BAZEN KELİMELERİ KARIŞTIRIYORUM

Siz de komik birisi misiniz? En çok nelere gülersiniz?

Eğlenceli ve enerjik biri olduğumu söylüyorlar. Arkadaşlarım yanlış konuştuğumda çok eğleniyorlar. Bazen kelimeleri birbirine karıştırıyorum, komik durumlar oluyor.

 SOĞUK HAVAYA ALIŞAMADIM

Türkiye’ye çok alıştınız diye düşünüyorum. Hala alışamadığınız bir durumu var mı?

Türkiye’deki soğuğa hala alışamadım. Kış geldiği zaman çok zorlanıyorum.

 Oyunculuğunuz Türkiye ile sınırlı mı kalacak?

Kariyerimin Türkiye’de devam etmesinden şu an çok mutluyum. İleride Brezilya’da da bir şeyler yapmak isterim ama zaman ve şartlar ne gösterir bekleyip göreceğiz.

 ŞAN EĞİTİMİ ALMAK İSTİYORUM

Oyunculuk dışında neler yapıyorsunuz? Farklı sanat dallarına ilgin var mı?

Oyunculuk eğitimleri almaya devam ettiğim için şimdilik pek bir şey yapmıyorum. Yakın zamanda şan eğitimi de almak istiyorum.

Türkiye’de çocuklarınız olsun istiyor musunuz?

Türkiye ve Brezilya benim için çok değerli. İki ülke de benim vatanım artık. Bir gün çocuğum olursa o zaman nerede olurum bilmiyorum ama Türkiye ya da Brezilya dışında başka bir yerde doğum yapmayı düşünmüyorum.

 YEMEK YAPMAYI SEVMİYORUM

Yemeklerle aranız nasıl? Vakit buldukça yemek yapar mısınız?

Türk yemekleriyle aram çok iyi; çok güzel yemek yerim. Ama yemek yapmayı sevmiyorum. Sakar olduğum için mutfağa girmeyi çok istemiyorum.

 DOĞRU YOLDA İLERLEMEK İSTİYORUM

Hayalleriniz nedir?

Gece giden bir arabayı düşünün. Sadece birkaç metre önünü görür. İstanbul’dan İzmir’e böyle gidersiniz. Hayat da böyledir. Ama nereye gideceğinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Benim de en büyük hayalim, doğru yolda hem hayatıma hem de kariyerime devam etmek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.