Ekranların fenomen dizisi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, 6 yıl sonra geri döndü.  BluTV‘de izleyenlerin karşısına çıkan Behzat Ç, kaldığı yerden aynı heyecanla devam ediyor. Dizinin sempatik ağabeyi ‘Şevket’i canlandıran usta oyuncu Ege Aydan, bizi kırmayıp ‘Cine Dergi’nin sorularını yanıtladı. Bugüne kadar önemli sinema ve televizyon projelerinde yer alan Aydan’ın gönlünde Behzat Ç.’nin yeri ayrı. Altı yıl önce final yaptığında çok üzüldüğünü ifade eden başarılı oyuncu Ege Aydan “Hiç ihtimal vermiyordum. Tekrar gündeme gelmekten, çıtamızı bu sefer de yükseltmiş olmaktan çok memnunum” diyor. Oyunculuğunun yanı sıra her sene açtığı resim sergisiyle dikkat çeken, aynı zamanda motosiklet ve Star Wars koleksiyoneri olan Ege Aydan’la keyifli bir söyleyişi gerçekleştirdik.

6 yıl aradan sonra sizi çok özleyen Behzat Ç. seyircisiyle buluştunuz… İlk önce duygularınızı öğrenmek isterim?

Behzat Ç, oynadığım diziler arasında en sevdiğim projeydi. Bittiği zaman çok üzülmüştüm. Yıllar içinde 2 kez tekrar çekilmesi gündeme gelse de hiç ihtimal vermemiştim fakat inanılmaz bir şey oldu. Tüm güçlükler aşıldı ve şu an oynuyor.

SANKİ HİÇ ARA VERMEMİŞ GİBİYDİK

İlk set gününde ekiple karşılaştığınızda neler hissettiniz?

Bu konuyu hepimiz aramızda konuştuk, herkes aynı şeyi söylüyordu… Sanki hiç ara vermemiştik, sanki 6 sene geçmemişti. Aynı enerji ile çekimler devam etti.

‘Şevket’ sanki üzerinize özenle dikilmiş bir karakter… Sizinle benzer yönleri var mı?

Aslında benimle hiç alakası olmasa da ‘Şevket’ karakterinde hepimizden bir parça var sanıyorum. Fark edilmeye çalışan, egosantrik ve birçok konuda zaafı olan biri. Kardeşine olan sevgisi son derece samimi olsa da ona hükmetmeye çalışması gizli bir bencillik içeriyor, zira bu yaklaşım onu ayakta tutan bir neden… Belki sempatik görünmesi, sahici olması yüzünden bana çok yakıştırılıyor. Sonuç olarak yarattığımız her karakter gözlemlerimizin kolajıdır.

Behzat Ç. dizisinde yer alan bütün karakterlerin fenomen olmasının sırrı nedir?

Tabii ki son derece samimi ve gerçek olmaları. Oyuncu- senarist ilişkisinin yönetmen ile uyumlu buluşmasıdır diyebilirim. Bir karakterin sevilmesi, izleyicinin o karakterde kendisini bulması ya da o canlandıracağı tiplemeyi yaşamın içinden tanıyıp merak etmesiyle alakalıdır.

Takipçilerinizden nasıl dönüşler alıyorsunuz?

Son derece memnunum, kötü hiç bir eleştiri duymadım. Tabii bu aslında hepimizin yakaladığı bir çizginin etkisidir.

Gerçek hayatta Behzat gibi bir kardeşiniz olsa nasıl davranırdınız?

Bazen oğlumla kendimi böyle sıcak tartışmaların ya da küçük alınganlıkların içinde buluyorum.

ÇÖLDE KONTEYNER İÇİNDE UYUMUŞTUK

Dizideki gibi sıcak ve samimi hava özel hayatlarınızda da devam ediyor mu? Mesela Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler’le sık sık bir araya geliyor musunuz?

Hepimiz bir bütünün parçasıyız. Biz Behzat Ç. ile birbirimizi tanımadık. Birçok defa tiyatro olsun sinema olsun bir araya gelmiş, aynı dili konuşan arkadaşlarımızla mutlaka aynı konular hakkında mücadele vermişizdir. Gerek Diyarbakır’da olsun gerek Ankara’da olsun rejisörlüğünü yaptığım oyunlarda Erdal (Beşikçioğlu) reji asistanı olarak bana yardım etmiştir. Suriye’de çektiğimiz bir filmde çölün ortasında bir konteyner içinde yerde uyumuşluğumuz da vardır. (Gülüyor)

Türk basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran ağabeyiniz Efe Aydan’la ilişkileriniz nasıl? Birbirinize karışır mısınız? Eğlenceli misinizdir?

Ağabeyimle eğlenceli bir ilişkim vardır evet. Koca adam da olsak, bir yanımız sanki hep 10 yaşında.

Efe Bey oyunculuğunuzu beğeniyor mu?

Biz birbirimizin oyunculuğunu beğeniriz, sonuçta basketbolda oynanıyor.

İDDİASIZ BİR İDDİA İÇİNDEYİM

Bugüne kadar birçok başarılı işlere imza attınız… Ekran olsun beyazperde de olsun izleyiciyle sıcak bir ilişkiniz var. Neler söylemek istersiniz?

Kızmayın ama söylediklerim oynadıklarımdır. İddiasız bir iddia içindeyim. Her zaman ölçülü sadeliklerden hoşlanmışımdır. Bu bir çığlık olsa da…

DİSİPLİNLİ OLMAYI ANNEMDEN ÖĞRENDİM

Nurlar içinde yatsın anneniz Sevda Aydan Hanımefendi çok özel bir oyuncuydu. Size öğütleri oldu mu? Siz neler öğrendiniz annenizden?

Disiplinli olmayı ve kolektif işlerde nasıl profesyonel davranılır, annemden öğrenmişimdir.

Projeler konusunda seçici olduğunuzu düşünüyorum. Kabul etmenizdeki kriterleriniz nelerdir?

Neye hizmet ettiği birinci şarttır, sonra yönetmen, senarist, oyuncular gelir. Eğer bu diziyse kanal ve yapımcı da önemlidir. Ayrıca benzer işlerin kopyası olup olmamasına da dikkat etmek gerek.

Resim çalışmalarınıza ara vermeden devam ediyorsunuz… Yakın zamanda serginiz olacak mı?

Son sergimi kış sonunda açmıştım. Her sene sergi açmaya özen gösteriyorum. Tabii genel çizgimi yakalayamazsam o zaman erteliyorum.

RESİM ÖNCE KAFADA OLUŞUR

Resim yaparken kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Bu soruya öyle kolay cevap veremem. Bir resim bir oyun gibi oluşur. Resim sanıldığı gibi kalemi elinize aldığınızda başlamaz, resim kafada oluşur şekillenir. Karar verdiğinizde tüm sorumluluklarınızdan sıyrılmış, akıcı bir sadelik içinde resim yapmaya başlarsınız. O sırada oluşacak olumsuzluklar, resim yapmanızı etkilerse sinirlenmeye başlarsınız. Zira suluboya da iki defa ara verebilirsiniz. Üçüncü ara resmi bozar ve resim çamurlaşmaya başlar… Her şey yolundaysa boynumuz ağrır, ama mutlusunuzdur.

Hem tiyatro eğitimi alan hem de özellikle tiyatroda uzun yıllar yönetmenlik yapan birisi olarak sezonda tiyatroyla ilgili çalışmalarınız olacak mı?

Mutlaka ki olur, ama gerçekleşmeden projelerden bahsetmek istemem.

STAR WARS FİGÜRLERİ BİRİKTİRİYORUM

Motosiklet koleksiyonunuz olduğunu biliyoruz. Sayısı her geçen gün artıyor mu? İlginizi çeken yeni hobileriniz var mı?

Koleksiyoncuyumdur ve 20 yıldır Star Wars figürleri biriktiriyorum. İnstagram’da ‘egeantic’ hesabımdan izleyebilirsiniz.

YAPIMCILAR DA OYUNCULAR DA ŞAŞKIN

Sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Televizyonu kastediyorsanız samimi bulmuyorum. O kadar çok dayatma iş var ki. Yapımcılar şaşkın oyuncular şaşkın, sadece hizmet edenler mutlu. Emek hırsızlığı hiç bitmiyor. Hani TV için aptal kutusu derlerdi ya, şu ara bu tavan yaptı.

Uzun yıllardır çok başarılı projelerde yer almış bir sanatçı olarak bundan sonra neler yapmak istiyorsunuz?

Hiç bir şey yapmak istemiyorum. Sadece merak ediyorum, artık izleyicinin bir şeyler yapması gerekiyor.

Sevenlerinize ‘Cine Dergi’ aracılığıyla neler söylemek istersiniz?

Behzat Ç. ile tekrar gündeme gelmekten, çıtamızı bu sefer de yükseltmiş olmaktan son derece memnunum. Beğenileriniz, alkışlarınızdır. Sevgi ve saygıyla eğilip selamlıyorum sizleri.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.