Wovie, RetroPro ve DMC&NETD’nin yapımı üstlendiği, bir grup arkadaşın masal kahramanlarını kurtarmak için girdikleri macerayı konu alan ‘Masal Şatosu: Sihirli Davet’ filmi, büyük- küçük herkesi 30 Ağustos’ta sinemaya davet ediyor. İki Youtuber Ecrin Su Çoban ve Berk Coşkun’un başrollerini üstlendiği, Aleyna Tilki’nin kardeşi Ayça Tilki, Ayşegül Çınar, Selahattin Bel, Merve Yüksel, Berkan Hamedi, Nila Fırat, Candeniz Gökçer, Elif Ebru Kıldıroğlu, Kuzey Köker, Rıdvan Çelik gibi isimlerin rol aldığı filmin senaryosunu Başak Gülsoy kaleme aldı. Serenay Sarıkaya’nın başrolünü üstlendiği ‘Alice Müzikali’yle dikkatleri üzerine çeken, ‘Masal Şatosu’ filminde de ‘Neşe’ karakterini başarıyla canlandıran Ecrin Su Çoban’la ‘CineDergi’ için bir araya geldik. ‘O Ses Çocuklar’ yarışmasından sonra yıldızı parlayan, geleceğin starı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ‘altın çocuk’ Ecrin, aynı zamanda okulunda da çok başarılı. Şarkı söylemeyi ve oyunculuğu çok sevdiğini belirten akıllı, sempatik ve güzeller güzeli küçük Ecrin “ Babamın öğütlerini dinliyorum. Başarımı aileme borçluyum. Onlarla geçirdiğim vakit çok önemli” diyor.

 Ecrin, seni biraz tanıyabilir miyiz?

12 yaşındayım. 8. sınıfa geçtim. Müzik ve oyunculukla ilgileniyorum. Alice Müzikali’nde oynadım şu an sezon finalinde. Eylül’de tekrar başlayacak. Son olarak fantastik- çocuk filmi ‘Masal Şatosu Sihirli Davet’te Berk Ağabey’le (Coşkun) başrol oynadım. 30 Ağustos’ta vizyonda olacak. Herkesi beklerim. (Gülüyor) Oyunculuk ve şarkı söylemeyi çok seviyorum. Kendi halinde takılan, hırslı olmayan, çalışarak bir yerlere gelmeye çaba gösteren biriyim. Çok klişe olacak ama bu şekilde…(Gülüyor)

BENİ İLK KEŞFEDEN ANNEANNEM OLMUŞ

Müziğe merakın nasıl başladı?

Küçükken kafamdan İngilizce şarkılar uydurup söylüyormuşum. Bebek dili gibi bir şey. Beni ilk keşfeden anneannem olmuş. (Gülüyor) Konuşmayı bilmiyormuşum ama şarkı söylüyormuşum. Konuşmaya başladıktan sonra da hep İngilizce şarkı söylermişim.

Müzik üzerine eğitim alıyor musun?

3 yıldır keman ve piyano çalıyorum. Kocaeli’nde devlet okulunda daha doğrusu bilim sanat merkezinde eğitim alıyorum. Konservatuvara benzeyen bir yer. Solfej, keman ve piyano eğitimi görüyorum. Doğan Holding’e bağlı netd ile çalışıyorum. Sinan Akçil, Ziynet Sali gibi ünlü isimlerle birlikte şarkı söyledim. Aynı zamanda Youtuber olduğum için 700 binden fazla takipçim var. Oradan da zaman zaman şarkılarımı paylaşıyorum. Gayet de seviliyor. Ben de sevilmesini seviyorum.

Oyunculuk peki…

Aslında en başta hep müzik müzik diye odaklanmıştım. Bir kaç yıl önce oyuncu olmak fikrine sıcak baktım. Gittikçe daha isteğim arttı ve ikisini de bir anda yapmak istedim. İlk önce YouTube kanalımda reklam ve sponsor çekimleri yaptım. Sonunda bir filmde başrol oynamaya kadar geldi. ‘Masal Şatosu’ filmi için teklif geldiğinde şoke oldum. ‘Masal Şatosu Sihirli Davet’ ilk sinema filmim olduğu için çok heyecanlıyım.

NEŞE’YLE BİRBİRİMİZE BENZİYORUZ

‘Masal Şatosu Sihirli Davet’ filmindeki rolün nedir?

Masal Şatosu’nda  Neşe’yi canlandırıyorum. Neşe’yle biz birbirimize çok benziyoruz. Çalışkan maceracı biraz böyle sorgulayıcı, merak eden bir tip. Yani tam benim tipim. Mert Coşkun ağabeyimi canlandırıyor. Onu da çok seviyorum. Kendime de benzetiyorum ikimiz de sarışın olduğumuz için.

İLK GÜN BACAKLARIM TİTREMİŞTİ

Alice Müzikali’nde ki rolünden bahseder misin?

Serenay Sarıkaya’nın çocukluğunu canlandırıyorum. Yani küçük Alice’im. Bu rolümden dolayı çok gurur duyuyorum. İlk sahneye çıktığımda bacaklarım çok titredi ne yalan söyleyeyim. Çünkü daha önce hiçbir müzikalde oynamamıştım. 2200 kişilik seyircisi olan bir sahnede olmaktan dolayı çok heyecanlandım. Ama sonra alıştım.

SERENAY ABLA BENİM İDOLÜM

Serenay Sarıkaya’yı beğeniyor musun?

Çok beğeniyor ve seviyorum. Türkiye’nin en iyi başarılı oyuncularından biri Serenay Sarıkaya. Çok mütevazıdir. Çok çalışkandır. Birini idol olarak alacak olursam kesinlikle bu Serenay Abla olur.

Serenay Abla’nla aranız nasıl?

Çok iyi. Her gösteri zamanında yanıma gelir beni sorar. Konuşuruz. Hiçbir zaman çekinmem ondan. Bana çok samimi davranıyor her zaman. O yüzden de onu çok seviyorum. Aslında Enis Abi (Arıkan), Ezgi Abla (Mola), Merve Abla, İbrahim Abi hepsi çok iyi insanlar.

Bu kadar ünlü olunca arkadaşlarınla ilişkilerinde değişiklik oldu mu?

Arkadaşlarım bazen bana kızıyor. Randevulaşıyoruz her şey hazır çok acil bir işimiz çıkabiliyor, prova ya da bir reklam oluyor. Çok mahcup bir şekilde arkadaşlarımdan özür diliyorum. Anlayışla karşılıyorlar. Okulda bazen dalga geçenler, kötü davrananlar oluyor. Benim bir üst sınıfımdakiler özellikle çok dalga geçiyorlardı.

Neden?

Bilmiyorum bana garezleri var galiba. Benim yaptığım şarkıları gülerek söylüyorlar. Benim boyum yaşıma göre küçük, onunla dalga geçiyorlar. Eskiden hep ağlıyordum anneme anlatıyordum. Öğretmenlerime de söylemedim hiç. Hep içime attım. Sonra duymamazlığa geldim, hiç cevap vermedim onlar da bir süre sonra yaptığım başarıları ciddiye almaya başladılar. Benimle dalga geçenler özellikle Alice Müzikali’nden sonra benimle fotoğraf çektirmek istediler. Kendimle gurur duyuyorum iyi ki karşılık vermemişim diyorum.

Oyunculuk için eğitim alıyor musun?

Hayır almıyorum. Dediğim gibi en önemli eğitim kendine verdiğin eğitimdir. Zaman da bulamadım, her şey çok hızlı ilerledi. Birkaç yıl önce tiyatro kurslarına gittim fakat yaşımdan dolayı almadılar. O gün doğum günümdü. Çok ağlamıştım. Sonra karar verdim. “Ben eğitim almayacağım kendi başıma başaracağım” dedim.

Kafana koyduğun yapan birisin galiba…

Evet ama hırslı ve fesat değilim. Kendi halimde takılıyorum.

Kardeşlerin var mı?

İki tane kardeşim var. Defne 3 yaşında, Hüseyin de 9 yaşında. Defne çok yaramaz eşyalarımı kırıyor, bağırıyor, çağırıyor. Beni çok sevdiğini düşünüyorum. Yeni konuşmaya başladı birlikte bebeklerle oynuyoruz. Onlarla geçirdiğim zamanlar benim için en önemli zamanlar. Hüseyin, benden küçük olmasına rağmen beni kolluyor. Tipik abi gibi aslında. İki kardeşimle de çok güzel anlaşıyoruz.

Annen ve babanla ilişkilerin nasıl?

Beni sonuna kadar destekliyor. Onları çok seviyorum. En sevdiğim özellikleri bu. Babamın öğütleri benim için her zaman önemlidir. “Kimin ne düşündüğü önemli değil, sen ne istiyorsan yap” diyor. “Eleştirileri dikkate al. Hiçbir zaman hiç kimsenin kalbini kırma. İnsanlara kötü davranma” diyor.  Ben de dinliyorum. Onların öğütleriyle buralardayım.

BESLENMEME ÇOK DİKKAT EDİYORUM

Yaşın küçük olmasına rağmen çok yoğun bir tempo içerisindesin. Sağlığını nasıl koruyorsun? Derslerine nasıl vakit bulabiliyorsun?

Enerjime çok dikkat ediyorum. Kuliste bekleme arasını bile hiç boş geçirmiyorum, derslerime çalışıyorum. Kocaeli’nde de oturduğumuz için İstanbul’a gelene kadar yolda muhakkak uyurum. Yediklerime çok dikkat ederim. Meyve çok yiyorum. Mesela narı kaşık kaşık yerim. Arkadaşlarım mesela mayıs ayında dondurma yiyor, ben sesimi korumak için yiyemiyorum. Çok dikkat ediyorum. Çünkü şarkı söylemeyi de oyunculuğu da çok seviyorum.

KENDİ MARKAMI YARATACAĞIM

Gelecekle ilgili planların var mı? Neler yapmak istiyorsun?

Masal Şatosu’nun çekimleri bitti. Şimdi bir şarkı çıkarmayı düşünüyorum. Kıyafetlerimi kendim tasarlarım. Liseye geçtiğimde kendi markamı kurmayı planlıyorum. Bu sene derslerime daha çok ağırlık vereceğim.

 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.