Toprak Film Pelin Uzun yapımcılığında Sinan Uzun’un yönettiği 25 Mayıs’ta vizyona giren Azraille Dans filminde Azrail rolünü oynayan usta oyuncu Sinan Bengier ile yeni filmi ve film, dizi sektörü hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Senaryo size nasıl ulaştı?

Zannedersem Ahmet Çevik’ten telefon numarama ulaştılar, konuştuk. Sonra senaryo geldi, okudum, fikirlerimi yazdım, sevdim. bir kaç telefon görüşmesi yaptık çok samimi konuştular ve anlaştık 🙂

Projeyi kabul etme sebebiniz nedir?

Dediğim gibi senaryonun çok sıcak hissettirmesi yeterli oldu.

Filmde Azrail rolündesiniz. Biraz karakterinizden, size hissettirdiklerinden bahseder misiniz?

Fantastik bir rol ama ben onu insan gibi düşünüp oynadım, filmde de güçlerinin üzerine çok gitmedik

Çekimler sizce nasıl geçti?

Çok yeni bir ekip olmasına rağmen çok düzenli gitti, mekan da Çandarlı olunca keyifliydi, halkın da çok yardımı oldu hani bir tabir var ya güle oynaya çekildi.

Kariyerim boyunca hep içimde kaldı, çok oynamak isterdim dediğiniz bir rol var mı?

Çok içimde kalan bir rol olmadı. Olacak O Kadar çekilirken girmediğimiz kılık kalmadı. Bu aralar tiyatroda da 1914 – 1915 de geçen bir rolde oynuyorum, eskiyi anlatan oyunlar roller hoşuma gidiyor.

Oyuncular son 2-3 yıldır dizilerin uzun saatlerinden, çekimlerin yoğunluğundan yakınıyorlar. Siz şuan dizi sektörü hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir dizi teklifi gelse kabul eder misiniz?

Diz sektörü bir facia halini aldı, insanlara yaşamaya zaman bırakmıyor artık, her hafta 1 film süresini bulan diziler çekiliyor, tabi bunu izlemesi de bir facia oluyor reklam, tanıtım tekrar reklam tekrar tanıtım dizi 20.00 de başlıyor 23.00-23.30 da bitiyor, ne çekim süresi ne de oynatım süresi kurallar dahilinde, nasılsa dur diyen ne oluyor diyen yok… Sağlam bir firmadan gelirse teklif elbette oynarım, sağlam denilecek firmalar bir elin parmaklarından biraz fazla 🙂 çok oyuncunun şikayeti piyasada kalan paralar.

Bir röportajınızda yeni şöhret olmuş isimlerin davranışlarının çok terbiyesiz olduğundan bahsediyorsunuz. Hala aynı şeyi düşünüyor musunuz? Birlikte çalıştığınız veya televizyonlarda izlediğiniz genç oyunculardan kimleri beğeniyorsunuz?

Sanmıyorum terbiyesiz dediğimi, yardımı kabul etmeyen oyuncular var derim, saygı setlerde eskisi kadar yok demiş olabilirim, çok fazla genç var piyasada isimlerini bilmediğim çok da yetenekli olanlar da var. İstanbul şehir tiyatrosunda Komik-i Şehir Naşit Efendi ve Makedonya Gamzesi isimli iki oyunda oynuyorum, oynadığım 2 oyunda da çok yetenekli gençler var piyasanın tanımadığı…

Günleriniz nasıl geçiyor, neler yapıyorsunuz?

Oyunlar bitti, sezon içinde sözlerim vardı röportaj ve söyleşiler, onlara gidip geliyorum. Kısmetse haziran başından itibaren resim, kukla, mask, marangozluk gibi hobilerle kendime zaman ayıracağım.

Azraille Dans filmi yakın zamanda vizyona giriyor, sonrası için bir projeniz var mı?

Çok teklif gelir ama başlamadan bir şey denmez, bu işte sponsor bulmak zor, nedense futbol takımlarının formasına milyonlar verenler bir filme kıyısından köşesinden el uzatmazlar, umarım bu sene çağrıldığım işler bulurlar 🙂

 

 

1994 yılında istanbulda doğdu. Kadirhas Üniversitesi radyo televizyon teknolojileri dalında önlisans yaptı. Ardından Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisansını tamamladı. 2017 yılında lisans eğitimini bitirip istanbul moda akademisinde styling eğitimi aldı ve sonrasında lofficiel dergisinde moda editörü asistanlığı yaptı. 2008 yılında Star gazetesinde 2017 yılında da marie claire dergisinde çalıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.