Youtube kanalında neredeyse 6 milyon takipçiye ulaşmış sevilen Youtube fenomeni Enes Batur ile 19 Ocak’ta vizyona girecek olan “Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi” filmi hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Film fikri nasıl ortaya çıktı?

ILS Vision’a geçtiğim gün, film yapalım diye anlaşmıştık fakat filmi 4 ay önce planladık ve hemen çekimlere başladık. Zaten çekimler biter bitmez de vizyona girecek.

İlk oyunculuğun, üstelik senaryoyu da sen yazdın. Hazırlanma sürecinde neler yaşadın?

Stresli bir süreçti. Ben filmin hikâyesini oluşturdum ve tabii diyalogların yazılmasına da katıldım. Senaryo bu şekilde oluştu.

Film için aldığın herhangi bir eğitim oldu mu?

Film öncesinde oyunculuk eğitimi aldım. Filmin çekimleri süresince de oyuncu koçumuz yanımızda oldu. Zaten biz Youtuberlar kamera açılınca konuşmaya başladığımız için çok fazla zorlanmadım.

Kısaca senaryodan bahsedersek?

Film genel olarak benim hayatımı anlatıyor. Neden benim hayatımı konu aldık sorusuna gelirsek de, birçok insan bilmeden bu işlerin içerisine giriyor ve bu ortamda sıkıntı çekebiliyor. Ben de o insanların sesi olmak istedim. Birçok insan çocukluğunda ya da ergenlik döneminde dış görünüşü yüzünden toplumdan ve arkadaş gruplarından dışlanıp, mutsuz olabiliyorlar. Biz tabii ki insanlara tipe fazla takılmayın, ilerde siz de fenomen olup ortalığı kasıp kavurabilirsiniz de demiyoruz . Gençleri dış görünüşü ile değil kişiliği ile değerlendirin, sevin diyoruz aslında. Filmin verdiği önemli mesajlardan biri bu. Benimle ilgili merak edilen pek çok şey de var filmde. Senaryo aslında bir yere kadar benim hayallerimi anlatıyor. Filmin bir noktasından sonra da sürprizlerle ilerliyor. Arkadaşlık, hayaller ve aile olgusunun ne kadar değerli olduğuna vurgu yapan ailecek gidip çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir film.

 Filmin ekibi nasıl oluştu?

Filmde Bekir AksoyCeyda DüvenciCeyhun Yılmaz, Kerem Fırtına gibi çok değerli oyuncular rol aldı. Yönetmenimiz de, sinemaseverlerin Ketenpere, Çılgın Dershane filmlerinden tanıdığı önemli bir isim olan Kamil Çetin. Eren Medya – ILS Vision’un yapımcılığında çekilen Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? filminde Kafalar isimli kanal ile tanınan Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı ile Başak Karahan, Uras Benlioğlu, Reynmen (Yusuf Aktaş), Baturay Anar, Şeyda Erdoğan, Burak Güngör, Kaya Giray gibi sevilen Youtube fenomenleri de rol aldı.

 

İlk deneyimine göre sence set nasıl geçti?

Set ortamı çok yorucuydu ancak bir o kadar da eğlenceliydi. Bizler için de çok büyük bir tecrübe oldu. Filme gerçekten çok emek verdik. Kalabalık bir ekip geceli, gündüzlü çalıştı. Tertemiz, küfürsüz tam bir aile komedisi yaptık. Uzun vadede bir şey söyleyemem ama şu an için hedefim, insanların filmi beğenmesi, seyrettiklerinde mutlu olmaları.

Uzun zamandır Youtube’dasın, sence ilk zamandan beri neler değişti, mutlu musun?

Evet, gerçekten de uzun zamandır Youtube’dayım. Ben başladığımda en yüksek izlenme alan videom 30 bin civarındaydı diye hatırlıyorum. Şu anda benim çektiğim videolar ise ortalama 1,5 milyon civarında izleniyor. Ayda ortalama 100 milyon izleyiciye hitap etmek demek bu. Muazzam bir buluşma!

İlk zamanlardan bugüne uzun zaman geçti ve gerçek olan bir şey var ki tüm takipçilerimle birlikte ben de büyüdüm geçen bu süreçte. Her geçen gün kişiliğim, zevklerim, doğru ve yanlışlarım bir bir yerine oturuyor, hatalarımdan ders alıyorum ve daha iyisini, güzelini yapmaya çalışıyorum ve topluma nasıl güzel mesajlar verebilirim diye kafa yoruyorum. Bana karşı sevgi besleyen dev bir ailem var. Bu bana çok büyük bir güç veriyor. En büyük hayallerimden birini gerçekleştirdim ve bugün geldiğim yerde gerçekten mutluyum.

Sence seni bu denli popüler yapan şey ne?

Kısaca; azim çalışma ve mutluluk diyebilirim. Videolarımda her zaman doğal halimle görünüyorum ve kendim oluyorum. Takipçilerim samimiyeti ve içtenliği hemen anlarlar. Samimiyetim sayesinde de çektiğim videoları izleyenlerin sayısı gittikçe arttı. Onlarla beraber büyüdük, kocaman bir aile olduk.

Genelde vloglarınla hayatına çok fazla dahil oluyoruz ama görmediğimiz, bilmediğimiz şeyler de var mı senin hakkında?

Aslında dediğiniz gibi hayatıma izleyicilerimi çok fazla dahil ediyorum ancak tabii ki takipçilerimin de henüz bilmediği şeyler var, ilerleyen zamanlarda beni takip ettikçe öğrenecekler.

Son olarak yeni planların neler, bu yıl seni neler bekliyor? 

Film için gerçekten çok emek verdik. Kalabalık bir ekip geceli, gündüzlü çalıştı. Uzun vadede bir şey söyleyemem ama bu işe başlarken de tek amacım beni izleyen insanları mutlu etmekti. İnsanların filmi beğenmesi, takipçilerimin de filmimi seyrettiklerinde mutlu olmaları benim için en önemli konu. “Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?” filmi 19 Ocak’ta vizyona giriyor.600 kopya ile çıkıyoruz Türkiye’de. Çok heyecanlıyız ve herkesi 19 Ocak’tan itibaren sinema salonlarına bekliyoruz.

 

 

1994 yılında istanbulda doğdu. Kadirhas Üniversitesi radyo televizyon teknolojileri dalında önlisans yaptı. Ardından Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisansını tamamladı. 2017 yılında lisans eğitimini bitirip istanbul moda akademisinde styling eğitimi aldı ve sonrasında lofficiel dergisinde moda editörü asistanlığı yaptı. 2008 yılında Star gazetesinde 2017 yılında da marie claire dergisinde çalıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.