2018’in ilk gününde sinemalarda bu yıl neler seyredeceğiz sizin için araştırdık. Hem Türk hem de yabancı sinemada muhteşem filmler bizi bekliyor.

Bu yıl kelimenin tam anlamıyla sinema yılı olacak. Hem eski klasik serileri hem de yeni maceraları sinemada seyredeceğiz. Bir çok Türk filmi vizyon alacak, bunlardan en merakla beklenen beş filmi listemize aldık. Cem Yılmaz, Çağan Irmak, Nejat İşler, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Demet Evgar sizleri bekliyor. Yabancı sinemada ise Yenilmezler, Deadpool, Black Panter, Aquaman gibi çizgi roman kahramanlarının maceraları vizyon alacak. Fakat o kadar çok çizgi roman kahraman filmi geliyor ki onları listemize alsak başka film tanıtamazdık. Onun için bu filmleri listemizin dışında bıraktık. Onların yerine Predator, Han Solo, Tomb Raider, Mission Impossible gibi eski kahramanların yeni maceralarını ve Steven Spielberg, Guillermo del Toro gibi efsane yönetmenlerin yeni filmlerini listemize aldık. İşte 2018’in muhteşem filmleri…

 

2018’in Türk yıldızları

Arif v 216 (Vizyon tarihi 5 Ocak 2018)

Cem Yılmaz’ın 2004 yapımı Gora filmindeki robot 216’nın üzerine kurulu yapım 5 Ocak’ta vizyonda. İnsan olmanın hayalini kuran 216 dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Yeni yaşantısını alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. Robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz. 216’dan ilham alan bir iş adamı, onu herkese tanıtıp kopyalarını yapmak ister.

Kaybedenler Kulübü Yolda (Vizyon tarihi 16 Mart 2018)

Kaan ve Mete Olimpos’ta, kalabalık bir Kadıköy grubuyla yaptıkları eğlenceli tatilin sonunda, motorlarıyla İstanbul’a doğru yola çıkarlar. İstanbul’a doğru ilerlerken, hayat onlara ve bize yolun, yolculuğun ve ilişkilerin hiçbir zaman planlandığı gibi ilerlemediğini, bir kez daha ve oldukça sert bir biçimde gösterecektir…

Ailecek Şaşkınız (Vizyon tarihi 2 Mart 2018)

Ahmet Kural’ın zengin bir müteahhitin oğlu Ferhat’ı, Murat Cemcir’in Ferhat’ın beraber çalıştığı çocukluk arkadaşı Gökhan’ı, Saadet Işıl Aksoy ise Ferhat’ın aşık olduğu Elif karakterini canlandıracağı Ailecek Şaşkınız filminin yönetmen ve senaristliğini Selçuk Aydemir üstleniyor.

Çocuklar Sana Emanet (Vizyon tarihi 23 Mart 2018)

Bir trafik kazasının travmasını atlatmaya çalışan iç mimar Kerem’in şifacı bir kadın ve köylülerle geçirdiği arınma sürecinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Çağan Irmak üstleniyor. Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaş’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosu da Çağan Irmak’a ait.

Sofra Sırları (Vizyon tarihi 16 Şubat 2018)

Ümit ünal’ın yeni filmi Adana Film Festivali’nde ödül almıştı. Neslihan, ömrünü kocasına ve evine adamış utangaç, sevimli bir kadındır. Gününü akşama ne pişireceğini düşünerek geçerin ve çok da iyi bir aşçı olan Neslihan’ın yemeklerine kocası ve aile dostları oldukça düşkündür. O ve ailesi hiçbir olağanüstü olay olmayan uzak bir taşra şehrinde, sakin bir hayat sürer, ta ki Neslihan’ın çevresinde esrarengiz ölümler başlayana kadar.

 

2018 süperleri

 

Tomb Raider (Vizyon tarihi 16 Mart 2018)

Fenomen oyun Tomb Raider’ın yeniden çekiminde Lara Croft’u Oscar ödüllü oyuncu Alicia Vikander canlandırıyor. Babasının ortadan kaybolmasından yedi yıl sonra, 21 yaşındaki Lara küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiştir. Bir noktada babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve son gittiği yeri ziyaret eder: Japonya kıyılarında bir yerde bulunan gizemli bir adadaki bir mezar.

The Predator 4 (Vizyon Tarihi 03 Ağustos 2018)

Aksiyon ve bilim kurguyu harmanlayan Predator serisinin 4. devam halkasında yönetmen koltuğunda Shane Black otururken, filmin senaryosunu ise yönetmenle birlikte Fred Dekker üstleniyor. Filmin yapımcılığını ise John Davis yapıyor.

Başlat-Ready Player One (Vizyon tarihi 30 Mart 2018)

Steven Spielberg’ün yönettiği Ready Player One’ın başrolünde Tye Sheridan ve Olivia Cooke yer alıyor. Ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts, zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini bu anahtarı bulana vadetmektedir. Bir süre sonra her şey bir oyun olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür.

Solo: A Star Wars Story (Vizyon Tarihi 25 Mayıs 2018)

Ron Howard’ın yönettiği Solo: A Star Wars Story’un başrollerinde Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke oynuyor. Star Wars serisinin ünlü karakteri Han Solo öykünün kahramanı. 2018’ih en merakla beklenen yapımı.

Küçülen Hayatlar-Downsizing (Vizyon Tarihi 09 Mart 2018)

Başrollerinde sevilen oyuncular Matt Damon, Kristen Wiig ve Christoph Waltz’un yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Alexander Payne oturuyor. Paul Safranek ile karısı Audrey daha iyi bir hayat vaadiyle küçülmek üzere Omaha’daki stresli hayatlarını terk etmeye ve yeni, küçültülmüş bir topluluğa katılmaya karar verirler. Yaptıkları seçimle hayatlarını bilmedikleri bir maceraya doğru sürüklerler.

Suyun Sesi-The Shape of Water (Vizyon Tarihi 16 Şubat 2018)

Guillermo del Toro’nun yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer yer alıyor. Soğuk savaş dönemi Amerika’da geçen hikayede, sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Elisa iş arkadaşı Zelda ile devletin yaptığı gizli bir deneyi keşfeder ve suda hapsedilen insansı bir yaratığı acımasız deneyden kurtarmaya çalışırlar.

Mission: Impossible 6 (Vizyon tarihi 27 Temmuz 2018)

Görevimiz Tehlike serisinin 6. devam halkasıdır. Filmin başrolünü Tom Cruise üstlenirken kadroda Luther Stickell rolündeki Ving Rhames, Benji Dunn rolündeki Simon Pegg ve Ilsa Faust rolündeki Rebecca Ferguson, Alan Hunley’i canlandıran usta oyuncu Alec Baldwin, Solomon Lane’i canlandıran Sean Harris, Julia Meade’i canlandıran Michelle Monaghan, Henry Cavill, Vanessa Kirby ve Angela Bassett yer alıyor.

X-Men: Dark Phoenix (Vizyon tarihi 2 Kasım 2018)

İnanılmaz güçler geliştirdikten sonra değişen Jean Grey, Dark Phoenix’e dönüşür. X-Men’in kendi üyelerinden biri olan Jean Grey’in hayatının dünyadaki tüm insanlardan değerli olup olmadığına karar vermesi gerekecektir.

Johnny English 3 (Vizyon tarihi 5 Ekim 2018)

Gizli ajanların en tesadüfi olanı Johnny English, küllerinden doğarak geri dönüyor! Bu sefer dünya büyük bir kaosun eşiğinde zira Çin halk Cumhuriyeti Başkanı uluslararası bir suikast örgütünün tehdidi altında. Asya’da gözlerden uzak bir hayat sürerek sütün yeteneklerini geliştiren gizli ajan Johnny English’e dünyanın bir kez daha ihtiyacı var.

Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald (Vizyon tarihi 16 Kasım 2018)

Karanlık büyücü Gellert Grindelwald, Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi tarafından yakalanır. Ancak kaçmayı başaran büyücü, kendine, gerçek niyetinden habersiz olan müritler toplamaya başlar. Asıl planı; büyü dünyasından uzak olan canlıların hepsine hükmedecek olan safkan büyücüler yetiştirmektir.

 

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.