Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkemizin en önemli uluslararası sinema festivallerinden olan Adana Film Festivali bu yıl 24. kez kapılarını açıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ulusal ve uluslararası sinemanın başarılı örneklerinin sinemaseverlerle buluşacağı festivalin, bu yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında sevilen oyuncular, usta yönetmenler ve sektörün önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Hüseyin Sözlü, Adana Film Festivali’nin ulusal sinemaya katkısının artarak sürmesi ve uluslararası festivaller içinde önemli bir isim haline gelmesi amacıyla yoğun çaba harcadıklarını ve festivalin her yıl bir öncekinden daha etkili ve coşkulu olması için çalıştıklarını ifade etti. Türk Sineması’nın kalbinin bir kez daha 25 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihlerinde Adana’da atacağını söyleyen Sözlü tüm sinemaseverleri Adana’ya davet ediyor.

Adana Film Festivali Genel Direktörü İsmail Dikilitaş da bazı ulusal yarışma kategorilerinin uluslararası nitelik kazanmasıyla, dünya sinemasının Türkiye ve Adana ile yakından ilgilenmesine olanak sağlandığını belirterek Adana Film Festivali’nin ses getiren ve sinema sanatına üst seviyede katkı sağlayan bir organizasyon olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

ULUSAL SİNEMA DESTEKLENİYOR, ULUSLARARASI ETKİ ARTIYOR

Adana Film Festivali’nde bu yıl 5 kategoride toplam 30 Altın Koza Ödülü sahiplerini bulacak. Gelenekselleşen ödül kategorileri ile birlikte bazı yarışmaların kapsamı genişletiliyor ve ismi değişiyor, yeni kategoriler ekleniyor. Ulusal sinemanın desteklenmesi, geliştirilmesi ve uluslararası alanda rekabet gücünün arttırılması amacıyla düzenlenen “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecanla bekleniyor. Daha önce sadece 12 ülkenin katılımına açık “Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması” kategorisi ise bu yıl uluslararası bir kimlik kazanarak “Uluslararası Kısa Film Yarışması” olarak gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıllarda “Adana Konulu Senaryo Yarışması” adı altında ödül verilen kategori bu yıl “Adana Kısa Film Maratonu” olarak değişiyor.

SİNEMA PAZARI

Adana Film Festivali bu yıl ilk kez organize edilecek Sinema Pazarı’nda sinema sektörüne yön veren oyuncular, yönetmenler, senaristler ve sinema sektörünün diğer tüm temsilcileri, meslek birlikleri, film dağıtımcıları, yapım şirketleri, diğer sinema festivallerinden temsilciler, sinema eleştirmenleri, TV kanalları temsilcileri ve film ithalatçıları gibi sektörün önemli isimleri bir araya gelip sinemayı konuşacaklar. Çeşitli paneller, sergiler, imza günleri ve diğer özel etkinlikler festival boyunca yine Sinema Pazarı’nda devam edecek. Ayrıca çocuklar ve gençlerin sinemaya olan ilgilerini arttırmak amacıyla çeşitli atölye çalışmaları ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

ADANA FİLM FESTİVALİ YARIŞMA KATEGORİLERİ

Festivalde filmler beş ayrı kategoride yarışacak

  1. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması
  2. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması
  3. Uluslararası Kısa Film Yarışması
  4. Uluslararası Öğrenci Kısa Filmleri Yarışması
  5. Adana Kısa Film Maratonu

Kazananlar30 Eylül 2017 gecesi yapılacak 24. Adana Film Festivali Kapanış Töreni’nde açıklanacak ve Altın Koza Ödüllerikazananlara takdim edilecek.

  1. Adana Film Festivali’nde Onur Ödülü alacak isimler belli oldu.

Adana Film Festivali’nde Onur Ödülleri Temel Gürsu, Hümeyra, Sami Şekeroğlu ve Şemsi İnkaya’ya veriliyor.

Adana’nın tanıtımına katkı sağlamak ve Türk Sineması’na destek vermek amacıyla hareket ettiklerini ve bu doğrultuda sinema sanatına uzun yıllar hizmet etmiş ve üretmiş isimlere Onur Ödülü verdiklerini hatırlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, her festivalde önemli sanatçıları onurlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

HER BİRİ AYRI DEĞER

Yapımcı-Yönetmen-Senarist Temel Gürsu, Türkiye’de akademik düzeyde örgün sinema TV eğitimini başlatan, sinema arşivciliğinin altın ismi Prof. Sami Şekeroğlu, 1980’de aktrist olarak girdiği sinema sektöründe önemli başarılar yaşayan, Babam ve Oğlum filmindeki muhteşem performansıyla unutulmazlar arasına giren Hümeyra ile sinema ve televizyonun duayen isimlerinden, usta oyuncu Şemsi İnkaya’ya, Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülü verilecek.

InTheFade’in Türkiye Prömiyeri Adana Film Festivali’nde Yapılacak

Türk yönetmen Fatih Akın’ın ödüllü filminin Türkiye prömiyeri Adana Film Festivali’ni renklendirecek.

Almanya’da yaşayan ünlü Türk yönetmen Fatih Akın’ın yönettiği, ünlü oyuncu DianeKruger’e, geçtiğimiz mayıs ayında yapılan 70. Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü getiren, Almanya’nın Oscar adayı InTheFade’in Türkiye prömiyeri Adana Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

“Yaşar Kemal Efsanesi” Adana Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapıyor. 

Yaşar Kemal belgesel filmi ilk kez seyirciyle memleketinde buluşuyor

Yaşar Kemal hakkında ilk uzun metrajbiyografik film… Yaşar Kemal Efsanesi 24. Adana Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapıyor.

Yaşar Kemal’le dostluğu uzun yıllara dayanan oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın çektiği filmde büyük yazar Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne tüm hayatı, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla aktarılıyor.

Efsane yazarın hayatının dönüm noktalarını beyaz perdeye taşıyan filmde, Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanıldı.

Ara Güler, Arif Keskiner, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Aziz Nesin, Türkan Şoray ve Atıf Yılmaz gibi yazarın yakın dostlarının anlatımlarıyla yer aldığı filmi Halil Ergün seslendirdi.

Filmde Yaşar Kemal’in bestelenmiş şiirleri de ünlü isimler tarafından seslendiriliyor. Film, Efsane yazar Yaşar Kemal’e saygı duruşu olarak ilk kez kendi memleketinde Adana seyircisiyle buluşuyor.

ADANA FİLM FESTİVALİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Adana Film Festivali ile ilgili tüm gelişmeler, haberler ve etkinlik bilgileri aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.