Yaşadığı ilişkiler, skandallarla kendinden söz ettiren, Jude Law’dan yıllarca konuşulacak bir şekilde intikam alan, güzelliğiyle dillere destan… İşte karşınızda Sienna Miller.

Güzelliği ve stili ile her zaman bir ikon olan İngiliz aktris Sienna Miller, Keen Eddie Tv dizisi ile tanınmaya başladı. Alfie, Layer Cake, Kazanova, Edie gibi filmlerde rol alan güzel oyuncu, özellikle Edie`de canlandırdığı Edie Sedgwick rolüyle adından söz ettirmişti. Daha sonra Keira Knightley ile birlikte The Edge of Love adlı filmde kamera karşısına geçen Miller, Foxcatcher ile kendini gösterdi. Bu yıl ise Ben Affleck ile Gecenini Kabusu filmiyle sinemalara misafir olan Miller’ı Nisan’da The Lost City of Z filminde seyredeceğiz. Jude Law`la inişli çıkışlı birlikteliği ile, basında çok sık konu olan Miller, daha sonra kendisi gibi İngiliz olan Tom Sturridge ile bir birliktelik yaşamış ve ikilinin Marlowe adında bir kızları olmuş. Miller bu beraberliği de 2015’te sonlandırmış. Sienna Miller inişli çıkışlı kariyeri, skandallarla anılan ilişkilerin rağmen hayran kitlesi hiç azalmadı. Hayranları sadece biz veya sinema izleyicileri değil Jude Law, Hayden Christensen, Daniel Craig gibi bir çok ünlü erkek de Sienna Miller’ın büyüsüne kapıldı. 2004 yılında Jude Law ile nişanlanınca bütün objektifler güzel yıldızın üstüne döndü. Bu bir yıllık mutlu beraberlik Jude Law’ın çocuklarının bakıcısıyla yaşadığı bir maceranın etkisi ile son buldu. Miller bu yaşadıklarından sonra olayların kadını oldu. İlk önce Law ile beraberliğini devam ettirdi ama intikamını da bayağı ses getiren bir şekilde aldı. Law’ın arkadaşı Daniel Craig ile yaşadığı beraberlik intikam soğuk yenen bir yemektir düsturunun en önemli örneklerinden biri oldu. Daha sonra Edie filmini çevirirken rol arkadaşı Hayden Christensen ile bir beraberlik yaşadı. Bir ara aynı evde bile kaldılar. Ama bu beraberliklerin hiç biri Miller’ın dört çocuklu ve evli Balthazar Getty ile yaşadığı aşk kadar ses getirmedi. Olay o kadar büyüdü ki Sienna Miller’ın oturduğu mahalledeki komşuları güzel yıldızın evinin duvarına “slut” gibi hakaretler yazdılar. Bütün bu eleştirilere ve medyada çıkan dedikodulara karşı Miller bir açıklama yaptı. Miller “Monogami benim için tekinsiz bir alan ve gereğinden fazla önem atfedilmiş bir erdem, çünkü ister beğenin ister beğenmeyin, biz seks yapan hayvanlarız” diyerek tepkilerin daha da büyümesine sebep oldu. Bir de üstüne Gety’i kastederek “Kendisinin dışında bir şeylerle ilgilenen adamları çok seksi buluyorum” açıklamasını yapınca olaylar çığrından çıktı.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.