Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, 20-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 28’incisi düzenlenecek olan festival yine birbirinden güzel film seçkileri ile izleyicilerini bekliyor olacak.

Festivalde ‘dünya sineması’, ‘ulusal uzun’, ‘kısa’ ve ‘belgesel’ filmlerin gösterimi yapılacak. Yine her yıl olduğu gibi ‘ulusal uzun’, ‘ulusal kısa’ ve ‘ulusal belgesel’ yarışmaları düzenlenecek.

Festival kapsamında; Ulusal Belgesel Film Yarışmasında birincilik ödülü 20.000TL, ikincilik ödülü 10.000TL, üçüncülük ödülü 5.000TL,

Ulusal Kısa Film Yarışmasında birincilik ödülü 10.000TL, ikincilik ödülü 5.000TL, üçüncülük ödülü 2.500TL olarak belirlendi.

Ankara Uluslararası Film Festivali’nden kısacılara tam destek!

Ayrıca bu yıl ilk defa kısa film yarışması dalında Ankara Uluslararası Film Festivali ve Almanya Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile “Kadın Hakları İnsan Haklarıdır” temalı ulusal kısa filmler ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek. Katılımcılar, süresi 5 dakikayı geçmeyen kurmaca, deneysel, canlandırma, belgesel dalları ile yarışmaya başvurulabilecek.

Temalı Kısa Film Yarışmalarında ise birincilik ödülüne 10.000TL, ikincilik ödülüne 5.000TL, üçüncülük ödülüne 2.500 TL destek verilecek.

  1. AUFF Onur Ödülleri…

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında verilen Onur Ödülleri’nin bu yılki sahipleri belli oldu. ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ İzzet Günay’a, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ Ahmet Say’a, ‘Kitle İletişim Ödülü’ Oyuncular Sendikası’na verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğinde, Halkbank’ın ana sponsorluğunda yapılacak 28. Ankara Uluslararası Film Festivali, 20 Nisan’da gerçekleştirilecek açılış gecesiyle başlayacak. 2017 yılı Onur Ödülleri, beyazperdenin tanınmış isimlerinin de hazır bulunacağı gecede sahiplerine takdim edilecek.

  1. AUFF Afişi Asya Fatma Bağcı’dan
    Bu yılın teması “Körleşme”

20-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali, bu senenin temasını ‘Körleşme’ olarak belirledi. Afiş tasarımlarına ise Asya Fatma Bağcı imza attı.

Festival, “Beyazperdede devasa bir görsel alan sunan film öte yandan nedenleri inşa etmeden, sonuca odaklanabilir de. Görsel alanın yanında filmin sunmadığı görünmeyen alan, görmeyi sınırlarken seyircinin tedirgin bakışına yol açar” tespitinden yola çıkarak belirlediği ‘Körleşme’ temasıyla “Seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur? Seyirci körleşir. Bunun ötesine geçmenin çaresi nedir? Sinema bizi ne zaman körleştirir? Egemen olan körleşme aracılığı ile dilediğince erkini nasıl kurar?” sorularına yanıt arıyor.

“Dünyaca Ünlü Filmler Ankara Uluslararası Film Festivali’nde

Festivalin Dünya Sineması bu yıl; Anısına, Berlin’den Taze Taze,Bir Ülke: İspanya, Terence Davies Retrospektifi, Körleşme, Usta İşi ve Dünya Festivallerinden bölümlerinden oluşacak.

Anısına
‘Anısına’ bölümünde 10 sene önce aramızdan ayrılan MichelangeloAntonioni Passenger, Ingmar Bergman Smiles of a Summer Night filmleri ile anılırken; Abbas Kiarostami Close up, Andrzej Wajda Afterimage, Jacques Rivette ise La Bandedes Quatre filmleri ile bu seçkide yer alacak.

Berlin’den Taze Taze
Festival, bu yıl Berlin Film Festivali’nde gösterilen ve yarışan filmleri “Berlin’den Taze Taze” bölümünde Ankara’ya taşıyacak. Berlin Film Festivali’nin açılışını yapan EtienneComar’ın ilk filmi Django, ‘Altın Ayı’ ödülünü kazananan Macar yönetmen Ildikó Enyedi’nin filmi On Body and Soul, En iyi Senaryo ödülüne layık görülen SebastianLelio imzalı film A Fantastic Woman izleyici ile buluşacak. Seçkide gösterilecek diğer filmler; AgnieszkaHolland – Spoor, Calin Peter Netzer – Ana , Mon Amour, Thomas Arslan – Bright Nights, AndresVeiel – Beuys.

Bir Ülke: İspanya
Dikkat çeken yapımları ile İspanyol sinemasının son 10 yılına “Bir Ülke” bölümünde hakettiği ilgiyi veren festival,birbirinden renkli İspanyol yapımı film sinemaseverlerin beğenisine sunacak. Başlıca filmler; David Trueba –Living Is Easy with Eyes Closed,Luis García Berlanga – The Executioner, CescGay – Truman, Raúl Arévalo –The Fury of a Patient Man, Carlos Saura–Beyond Flamenco

Bir Retrospektif: Terence Davies
“Bir Retrospektif” bölümünde 1945 İngiltere doğumlu senarist, yönetmen, romancı ve oyuncu Terence Davies’in en bilinen filmleri yer alacak. Seyircinin beyazperdede izleme şansı bulacağı filmler; Distant Voices, Still Lives, On of Time and the City, A Quiet Passion, TheLong Day Closes,Sunset Song, Terence Davies Trilogy.

Körleşme
Festivalin teması olarak belirlenen “Körleşme” bölümünde ise ders niteliğindeki filmler ile ‘Sinema bizi ne zaman körleştirir, seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur” sorularına yanıt arayacak. Bu bölümün öne çıkan filmleri arasında Kirsten Johnson imzalı Cameraperson, Wim Wenders başyapıtı Paris Texas, Stanley Kubrick’in unutulmaz filmi A Clockwork Orange da yer alıyor.

Usta İşi
Dünya sinemasına katkı sağlamış usta yönetmenlerin filmlerinin gösterileceği bu bölümde VolkerSchlöndorff – Return, ToMontauk , WernerHerzog – Salt & Fire, Claire Simon – The Graduation, Chris Kraus – Bloom of Yesterday, Julian Rosefeldt – Manifesto, Jim Jarmusch – Gimme Danger filmleri izleyici ile bulaşmaya hazırlanıyor.

Dünya Festivallerinden
Festival her sene olduğu gibi bu sene de dünya festivallerinde gösterilmiş filmlere Ankara’da ev sahipliği yapmaya devam edecek. ‘Dünya Festivallerinden’ bölümü kapsamında gösterilecek filmlerden bazıları; Russudan Glurjidze – House Of Others, Sang-soo Hong – Yourself and Yours, OttoBell – The Eagle Huntress, Mehrdad Oskouei – Starless Dreams, Vassilis Mazomenos – Lines, Kristina Grozeva, Petar Valchanov – Glory, Zhang Lu – A Quiet Dream, Hirokazu Koreeda – After the Storm.

 

  1. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışma Filmleri

    Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterimlerde Onur Ünlü’nün jüri başkanlığında, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, OlenaYershova ve Hasan Akbulut’tan oluşan seçiciler kurulu filmleri izleyici ile birlikte izleyecek. Yönetmenlerinin de katılımları ile gerçekleştirilecek gösterimler sonrası söyleşi imkanı da olacak.

Bu sene ulusal uzun film yarışmasında yer alacak filmlerden En İyi Film ödülünü alan filmin yapımcısına 50.000TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülünü kazanan filmin yönetmenine ise 10.000 TL verilecek.

(Film adına göre alfabetik olarak sıralanmıştır)

  1. Albüm, Yö Mehmet Can Mertoğlu
  2. Babamın Kanatları, Yö Kıvanç Sezer
  3. Genco, Yö Ali Kemal Çınar
  4. Kaygı, Yön. Ceylan Özgün Özçelik
  5. Koca Dünya, Yön. Reha Erdem
  6. Martı, Yö Erkan Tunç
  7. Rüzgarda Salınan Nilüfer, Yö Seren Yüce
  8. Rüya, Yö Derviş Zaim
  9. Siyah Karga, Yö Tayfur Aydın
  10. Taş, Yö Orhan Eskiköy
  11. Zer, Yö Kazım Öz

 

  1. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışma Filmleri

Halkbank ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde 20-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek festival kapsamında, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak gösterimlerde;Nebil Özgentürk, Hakan Karsak, Ali Öz, Zeynep Santıroğlu ve Tuluhan Tekelioğlu’ndan oluşan seçiciler kurulu filmleri izleyici ile birlikte izleyecek. Yönetmenlerinin de katılımları ile gerçekleştirilecek gösterimler sonrası söyleşi imkanı da olacak. Bu sene ulusal belgesel film yarışmasında yer alacak filmlerden birinci seçilen filmin yönetmenine 20.000TL, ikinci seçilen filmin yönetmenine 10.000TL, üçüncü seçilen filmin yönetmenine 5.000TL verilecek.

(Filmler alfabetik olarak sıralanmıştır)

  1. Ah, Yön. Mustafa Ünlü
  2. Altıyüzseksenüç, Yön. Canberk Şimşek
  3. Bademler, Yön. Caner Özarslan
  4. Başka, Yön. Nesime Karateke
  5. Biz Dünyaya Sığmadık, Yön. Hüsniye Vural
  6. Gardırop, Yön. Haşim Sezgin Kılıç, Berkan Güler
  7. Hermana, Yön. Enver Arcak
  8. Işıklık, Yön. Burak Doğan
  9. Kaz Otaran, Yön. Nurhan Özsoy Taşdemir
  10. Kıllıt, Yön. Zeynep Altay
  11. Kırmızı Kurdele, Yön. Haşim Sezgin Kılıç
  12. Lüfer, Yön. Mert Gökalp
  13. ManaMou İstanbul, Yön. Nihan Arısoy
  14. Muhammed, Yön. Durmuş Bayram
  15. Nazlıcan Serin Yayla Çiçeği, Yön. Nedime Mahmure Vaizoğlu
  16. Üçyüzbir, Yön. Alican Mansuroğlu
  17. Vank’ın Çocukları, Yön. Nezahat Gündoğan

 

  1. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışma Filmleri

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimlerde Pelin Esmer’in jüri başkanlığında, Ahmet Rıfat Şungar, Esme Madra, Nesra Gürbüz ve Raffi Movsisyan’dan oluşan seçiciler kurulu filmleri izleyici ile birlikte izleyecek. Yönetmenlerinin de katılımları ile gerçekleştirilecek gösterimler sonrası yönetmenlerle söyleşi imkanı da olacak.

Bu sene katılımın yoğun olduğu ulusal kısa film yarışmasında yer alacak filmlerden Birincilik Ödülü 10.000 TL , ikincilik ödülü 5.000 TL, üçüncülük ödülü 2.500 TL olarak belirlendi.

(Film adına göre alfabetik olarak sıralanmıştır)

  1. Arkhe, Batuhan Köksal
  2. Asfalt, Süleyman Demirel
  3. Babamdan Kalan, Abdülmelik Öcal
  4. Beyoğlu Sineması, Ömer Ferhat Özmen
  5. Bir İş Görüşmesi Hikayesi, Alkım Özmen
  6. Bağımlılık, Nazım Güveloğlu
  7. Cemile’nin Takıntısı, Deniz Özden
  8. Cinnah19, Can Koçak
  9. Cumartesi Düşü, Alper Kızılboğa
  10. Dumrakatak, Mert Edis
  11. Evbark, Pınar Öğünç
  12. Güney Kutbu, Emin Akpınar
  13. Haşa, Gökhan Kaya
  14. Hedef, Cemre Yılmaz
  15. İki Parça, Murat Uğurlu
  16. İp Koptu, Mehmet Selçuk Bilge
  17. İt, Osman Yazıcı
  18. Kapan, Korhan Günay
  19. Karib, Kaan Atilla Taşkın
  20. Kot Farkı, Ayris Alptekin
  21. Kutu, Merve Çirişoğlu Çotur
  22. Li Pey Nanê Xwe, Bilal Korkut
  23. Mağrib, Ferhat Zengin, Bahadir Kapır
  24. Mara, Ciwan Zengin, Meral Yeğin
  25. Mavera, Vedat Oyan
  26. Medi, Resul Sakınmaz
  27. Mirov, Hasan İnce
  28. Patates Olmasın, Melisa Üneri
  29. Penaber, Ramazan Kılıç
  30. Scrabble, Merve Gezen
  31. Seneye, Hasan Gündüz
  32. Subsuelo, Tuna Kaptan
  33. Tavşan Kanı, Yağmur Altan
  34. Tecahül-i Arif, Hasan Kalender
  35. Yolcu, Cem Özay

 

  1. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması Final Projeleri

Festival haftasında Marsel Kalvo, Nadir Öperli ve Deniz Akçay Katıksız’dan oluşan seçiciler kurulu ile gerçekleştirilecek olan toplantılarda proje sahipleriyle görüşmeler yapılacak.

Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışmasında yer alacak projelerden kararlaştırılan iki projenin her birine 30.000 TL maddi destek verilecek.

(Proje adına göre alfabetik olarak sıralanmıştır)

  1. Boş Zamanlar, Yö M. Cem Öztüfekçi
  2. Dirlik Düzenlik, Yö Nesimi Yetik
  3. İmkansız Bir Liste, Yön. Derya Erkenci
  4. İp, Yö Cengiz Tapan
  5. İşteBaş, Gövde ve Kanatlar, Yön. Elfe Uluç
  6. Körleşme, Yön. Hacı Orman
  7. Kumbara, Yön. Ferit Karol
  8. Okul Tıraşı, Yö Ferit Karahan
  9. Oyun Kafası, Yö Burcu Aykar
  10. Sen Ben Lenin, Yö Tufan Taştan
  11. Son Adım, Yö Uğur Aydedim

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.