Süper kahraman filmleri, kabul buyurun, genellikle çerezlik oluyor, salt eğlencelik kalıyor. Dünya çapında satacakları oyunları ve oyuncakları da düşünen stüdyolar, para aşkına, yetişkinleri unutup, hatta gençleri de öteleyip, artık çocuklara seslenmeyi tercih ediyor. Logan, terse yatıran, ezber bozan, hiç büyümeyen, yetişkin olmayı reddeden çocukları da kucaklayan bir film. Steril değil, yapay değil, samimiyetsiz değil, civ cuv, dışın dışın, hoppidi hoppidi de değil, distopik bir yol hikâyesi bu, yabani, sert, koyu ve duygulu… Yalan yok, benimsedim, beğendim ve sevdim.

Logan / Wolverine karakterine can katan Hugh Jackman, yeter artık yahu demiş olmalı, 17 senede, dokuz film çektim, üstüne de video oyunlarına ses verdim, artık güzel bir veda etmeli… Eee adam da haklı, 32 yaşındaydı, rolü sırtladığında, geldi 49’a, karakter resmen üstüne yapıştı, harbiden daha ne yapsın? Bence Logan, tüm X-Men serisinden de, ‘spin-off’ filmlerinden de daha iyi ve daha güzel bir yapıt, yalnızca görselliğe kasan, beyazperdeyi efekt manyağı yapan diğer süper kahramanlar da, ders alsınlar, sinemaseverlerin, aksiyon kadar, şekil kadar, başkaca beklentileri de var.

Evet, yapımcıların çekinceleri olmuştur haliyle, lakin cesur davranıp, karanlık bir gelecek inşa etmeyi denemişler, dramatik yapıyı iyi kurmuşlar, resmen ilmek ilmek örmüşler, sinema adına risk alabilen, tereddüt etmeyen, özgün olmayı hedefleyen herkese tebrikler. Bana ne süper kahramanlardan, ben anti-kahraman takılacağım diyen sululuk abidesi, hayal dünyasının hergelesi Deadpool’un ardından, bezmiş ve tükenmiş Logan’ın da sıkıldım bu düzenden diye çemkirmesi, belki de kapıları açmış, süper kahramanları, robotluktan çıkartıp, hisleri yüklemiş, olgunlaşmalarına vesile olmuştur, kim bilir.

Mutant kankalarımız, bu her canlının düşmanı insandan çok çekti be arkadaş! Şimdi de doğuştan mutant olanları harcamışlar, laboratuvarda mutant kotarmaya uğraşmışlar. Sene 2029… Fabrikasyon mutant çocuklar, süper askerler haline dönüştürülecek, acımasız suikastçılara çevrilecek, ba ba ba, çocuk askerlerden gelecekte de vazgeçmiyor yani, melun savaş aygıtı, hay lanet gelsin! Meksika’da gizli işler çevrilirken, çeyrek asırdır mutant çocuk doğmuyor sanıyor tüm dünya, o vakit buradan güzelim Children of Men’e de selam çakalım. Logan, Profesör X (Charles) ve Caliban, geriye kalan üç has mutant, yeni nesil mutant Laura (Çocuk oyuncu Dafne Keen, döktürmüş resmen) ve elbette kötü adamlar… Çatışmanın tarafları belli olduğuna göre, sırada olaylar, olaylar, olaylar.

Alper Turgut, Adana’da doğdu, üniversitede gazetecilik okudu. Uzun seneler, çeşitli gazetelerde çalıştı, farklı alanlarda görev yaptı, sendikacılıkla uğraştı. Sonra bir gün (Haziran 2006), şans eseri, çocukluk aşkı sinemaya bulaştı, işte o tarihten beridir, filmler üzerine düşünmeyi, konuşmayı ve yazmayı sürdürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.