5 Ocak 1975 Philadelphia doğumlu Bradley Cooper tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Cooper oyunculuk serüvenine 1999 yılında Sex And The City dizisiyle başladı. Büyük başarı yakaladığı Alias dizisinde oynamadan önce ise 2001 yılında Wet Hot American Summer filminde oynadı. Cooper başrol olarak 2005 yılında Fox da yayınlanan Kitchen Confidential dizisinde Anthony Bourdain karakterini canladırdı. Dizi olumlu eleştiriler almasına rağmen kanal dizinin yayından kaldırıldığını açıkladı.

Actor Bradley Cooper, from the film “The Words,” poses for a portrait during the 2012 Sundance Film Festival in Park City, Utah on Thursday, Jan. 26, 2012. (AP Photo/Danny Moloshok)

2007-2009 yılları arasında Nip/Tuck dizisinin 5. sezonunun 6 bölümünde Aidan Stone karakterini canlandırdı. Aynı yıl Jim Carrey ‘le beraber Yes Man filminde yer aldı. 2009 yılında The Hangover filminde yer aldı. Film bütçesi 35 milyonken gişede 467 milyon hasılat yaptı. Cooper 13. Hollywood Film Festivali ve Hollywood Awards da Hollywood komedi ödülünü kazandı.

2010 yılında Garry Marshall ‘ın yönettiği Valentine’s Day filminde Ashton KutcherJessica AlbaJessica BielAnne HathawayJulia Roberts ve Jennifer Garner ile birlikte rol aldı. Film büyük bir başarı elde etti. Yine aynı yıl efsane dizi A Takımı ‘nın beyazperde uyarlamasında Templeton “Faceman” Peck karakterini canlandırdı.

2011 yılında Alan Glynn ‘ın 2001 de yayımlanan The Dark Field kitabından uyarlanan Limitless filminde Robert De Niro ‘yla başrolde yer aldı. Yine aynı yıl Hangover filminin devamı olan The Hangover Part II de yeraldı. Eylül 2011’de GQ İngiltere Cooper’a “Yılın uluslararası erkeği” ödülünü verdi. Kasım 2011’de ise People dergisi Cooper’ı yaşayan en seksi erkek seçti.

2012 yılında Brian Klugman ‘ın yönettiği The Words filminde yer aldı. Yine aynı yıl Matthew Quick ‘in romanından uyarlanan Silver Linings Playbook filminde Robert De Niro ve Jennifer Lawrence ile başrolleri paylaştı. Cooper aynı zamanda 1990’lı yıllarda geçen Ryan Gosling ve Eva Mendes ‘in başrollerini paylaştığı The Place Beyond The Pines filminde bir polis memurunu canlandırdı.

Oyuncu Serena, Joy, Çok Pişmiş, Aloha, Cloverfield Yolu No:10, Vurguncular filminde rol alan oyuncu önümüzdeki yıl Galaksinin Koruyucuları ve Avengers: Infinity War filmleriyle karşımıza çıkacak. Kendisini bu ay A Dog’s Purpose / Can Dostum filmiyle izleyeceğiz.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.