Cesur ve Güzel, Star TV’nin yeni başlayan dizisi. Henüz başlamadan ve aslında başladıktan sonra konusundan çok başrol oyuncularıyla adından söz ettiren dizi, aynı gün Kanal D ekranlarından izleyiciyle buluşan ve Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Onur Saylak’ın rol aldığı “Vatanım Sensin” gibi güçlü bir rakibe rağmen oldukça fazla izlenerek izleyicinin onayını aldığını ispatlamış oldu. Dediğim gibi belki de konusundan daha çok kadrosuyla dikkat çeken dizide kimler yok ki !!! Kıvanç Tatlıtuğ (Cesur), Tuba Büyüküstün (Sühan), Tamer Levent (Tahsin Korludağ), Erkan Avcı ( Korhan Korludağ), Serkan Altunorak (Bülent), Sezin Akbaşoğulları (Cahide Korludağ), Devrim Yakut (Mihriban) , Nihan Büyükağaç (Adalet) ve daha birçok isim rol alıyor.

Aşk ve İntikamın Dansı

İntikam ve aşk ekseninde ilerleyecek olarak görünen dizinin hikayesi Cesur’un hayatını, babasının yaşam koşullarını ve dolayısıyla hayatını elinden alan Tahsin Korludağ’dan intikam almaya adamış olması ve Tahsin’in kızı Sühan ile aralarında aşkın kıvılcımlarının dans etmeye başlaması çerçevesinde şekilleniyor.

İlk bölümde yıllar sonra neredeyse tamamı Korludağ’lıların olan kasabadan bir çiftlik alan Cesur, kamufle ettiği kimliğiyle intikam almak için kasabaya geliyor. Geldiği anda, kontrolden çıkmış atının üzerinde dörtnala ölüme giden Sühan’ın ve sonrasında satın aldığı evde çıkan yangında Tahsin’in hayatını kurtarıp masallardaki kurtarıcı prens rolüne sahip oluyor ve aileye bir adım daha yaklaşıyor. Cesur’un küstah tavırları ve esrarengiz yanları Sühan’ı kızdırsa da ve ikili sürekli çatışma halinde görünseler de birbirlerinin çekim alanlarına giriyor ve hızla aşka yelken açıyorlar.

Hikayenin amacı ve oyuncu seçimi açısından Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ namı diğer Sühan ve Cesur ikilisi gerek fiziksel özellikleri ve Türkiye sınırlarını aşmış ünleri ile, gerekse de dizi içerisinde birbirlerine olan uyumları ile oyuncu seçiminin dizinin tutunmasındaki önemini bir kez daha ortaya seriyor.

Cesur yakışıklı, akıllı ve küstah bir kahraman olarak Sühan’ın aklını başından alıyor. İlk başlarda sadece Tahsin Korludağ’ın en kıymetli varlıklarından biri olduğu için intikam hikayesinde av olan Sühan ise gerek güzelliği, gerekse özellikle yerli dizilerimizde görmeye pek alışık olmadığımız güçlü ve başarılı kadın temsiline ilişkin kimi karakteristik özellikleri ile içten içe Cesur’un başını döndürüyor görünüyor. İkilinin tatlı atışmaları, birlikte olmaya karar vermeleri halinde ortaya çıkacak engeller ki, her şeyden önce Sühan düşman kızı, onları ayırmak isteyecek olanların varlığı dizinin aşk kanadının tansiyonunu hiç düşürmeyecek görünüyor.

Kasabada neredeyse herkesin borçlu olduğu ve acımasız yanlarıyla bir çok kişinin kendisinden nefret ettiği Tahsin ile Cesur’un mücadelesinde ise her an ortaya dökülme riski olan sırlar, para ve güç ilişkileri ile kurulmuş ilişkilerin açtığı ya da kapattığı kapılar, takılan maskeler, söylenen yalanlar, gizlenen kimlikler, ölümler ve cinayetler dizide çatışmaların ve dolayısıyla heyecanın bitmeyeceğine işaret ediyor. Evin gelini Cavidan’ın, Tahsin’in torun konusunda yaptığı baskı sonucunda oynamaya başladığı tehlikeli oyun ve bu oyun içerisinde işlenen cinayet yaşanacak büyük olayların habercisi olarak tehlikenin tohumlarını ekiyor.

Cesur yıllardır planladığı intikamı alabilecek mi yoksa Tahsin yine mi kazanacak, Sühan Cesur’u mu yoksa Bülent’i mi seçecek bilinmez ama diziyi henüz izlemeye başlamayanlar için çok fazla spoiler vermeden olayların oldukça hızlı geliştiği dizinin en azından bu sezon için ekranda kalacağını söyleyebilirim.

 

Nergiz Karadaş

 

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.