Bryce Dallas Howard bu ay Pete ve Ejderhası filmiyle karşımıza gelecek. Kızıl saçları ve hokka burnuyla farklı bir güzelliğe sahip olan Howard yönetmenliğe de adım atmayı istemekte…

Bryce Dallas Howard 2 Mart 1981 yılında Amerika’da dünyaya gelmiştir. Oyuncu bir aileden gelmesi sebebiyle küçük yaşta aktörlüğe soyunmuştur. Ödüllü yönetmen Ron Howard ve yazar Cheryl Alley’in kızıdır. Aynı zamanda büyük babası da oyuncu Rance Howard ve Amcası da aktör Clint Howard’dır. Vaftiz babası ise aktör Henry Winkler’dir. 2006 yılında aktör Seth Gabel ile evlenmiştir. Oyunculuğa ilk olarak 1989 yılında henüz 8 yaşındayken Çılgın Aile filmi ile başlamıştır. Daha sonra ise 1995 yılında Apollo 13 isimli filmde rol almıştır. 2000 yılında Grinç, 2001 yılında da Akıl Oyunları filminde ufak bir rol yakalayan Bryce Dallas Howard, burada ki küçük rolü sayesinde ve babasının aracılığı ile aranan bir yüz olmuştur. 2004 yılında da sektöre kalıcı bir giriş yaparak, ilk aşamada Book of Love filminde yer almıştır. Aynı yıl çekilen ve onlarca ödülü silip süpüren Köy filminde Ivy Walker karakteri ile karşımıza çıkan Bryce Dallas Howard. 2006 yılında ise Sudaki Kız ve As You Like It isimli filmlerde rol alan oyuncu, 2007 yılında o dönemin en çok hasılat yapan filmi Örümcek Adam 3’de Gwen Stacy rolü ile karşımıza çıkar. 1 yıl sonra da Good Dick ve The Loss of a Teardrop Diamond filmi ile oyunculuğunu ileri evrelere taşımıştır. 2010 yılında Alacakaranlık Efsanesi – Tutulma filminde Victoria karakteri ile oyunculuğunu top noktasına tırmandıran Bryce Dallas Howard, 2011 yılında Öteki Dünya, Duyguların Rengi, Şansa Bak gibi yapıtlarda rol almıştır. 2012 yılında ise serinin devam filmi olan Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2’de tekrar Victoria karakteri ile karşımıza çıkmıştır. 2015 yılında da Jurassic World isimli filmde Clarie rolü ile başrolü üstlenen Bryce Dallas Howard, 2016 yılında da Gold ve Pete’s Dragon isimli filmlerle tekrar ekranların karşısında olacaktır. Aynı zamanda tıpkı babası gibi yönetmenlik alanında kendisini geliştirmek isteyen ve bu yönde çalışmalar yapan Bryce Dallas Howard, kısa filmler çekerek yönetmenlik aşamasında ki pek çok adımı tamamlamakta ve yakın zamanda da kendi yazdığı sinema filmlerini çekmek adına kolları sıvayacağını açıklamıştır.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.