Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23.sü düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Adana Konulu Senaryo Yarışması’nın yanı sıra, çeşitli festivallerde ödüller almış seçkin eserlerin Türkiye prömiyerleri ile söyleşiler, atölye çalışması ve sergiler de sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin ünlü jürileri

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

Bu yıl 19 – 25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 23.Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Sinema ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı jüride, jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Ayrıca Jüride yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner yer alacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Yoğun ilgi gören Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmamızda, sinema ve sanat camiamızın birbirinden değerli isimleri, jüri üyesi olarak görev yapacak. Kendilerine festivalimize göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Ulusal uzun Metraj Film Yarışması…

  1. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 eser jüri önüne çıkmaya hak kazandı. Yarışacak filmlerden 6’sı dünya prömiyerini, 3’ü de Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak. 5 film ise, yönetmenlerin ilk filmi olarak dikkat çekiyor.

Yarışmada yer alacak eserlerden, Erhan Tuncer‘in ilk filmi olan “Ağustos Böcekleri ve Karıncalar”, dünya prömiyerini Adana’da yapacak. Yine bir ilk film olan Mehmet Can Mertoğlu‘nun “Albüm“ü ise, 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yarışmış ve ‘Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü’nü almıştı. Film, Türkiye prömiyerini yarışma kapsamında Adana’da yapacak. Kıvanç Sezer‘in ilk filmi olan “Babamın Kanatları”, 51. Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışması’nda, Dünya prömiyerini yapmıştı. Film, Türkiye’de ilk defa Adana’da seyirci karşısına çıkacak. Yine yarışmanın finalistlerinden Handan Öztürk‘ün “Bana Git De” ve Hiner Saleem‘in “Dar Elbise isimli eserleri, dünya prömiyerlerini yarışma kapsamında yapacaklar.Çağdaş Çağrı‘nın ilk filmi olan “Geçmiş“, dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek. Yüksel Aksu tarafından yönetilen “İftarlık Gazoz“, yarışmanın bir diğer finalisti olarak karşımıza çıkıyor. YönetmenReha Erdem‘in, 73. Venedik Film Festivali’nde ‘Ufuklar’ kategorisinde yarışacak filmi “Koca Dünya“, Türkiye prömiyerini yarışma kapsamında, Adana’da yapacak. Güven Beklen‘in yönettiği “Mehmet Salih isimli ilk filmi, dünya prömiyerini yapacak bir diğer finalist. Çağan Irmak‘ın yönettiği “Nadide Hayat” da yarışmanın finalistleri arasında yer alacak. Derviş Zaim‘in “Rüya” isimli filmi ise, yine dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek finalistler arasında. Cemil Ağacıkoğlu‘nun “Tarla” isimli filmi ise, yine büyük ödül için jüri karşısına çıkacak eserlerden biri olacak.

Yarışmada, ‘En İyi Film’ seçilecek eser, 350.000 TL.’lik ödülün sahibi olacak. Festival kapsamında yapılacak tüm yarışmalarda ise, toplam 840.000 TL. ödül dağıtılacak.

Ödüller, 24 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak.

Onur Ödülleri…

  1. Uluslararası Adana Film Festivali’nin Onur Ödülleri, bu yıl oyuncular Ayla Algan  ve Murat Soydan ile yazar Osman Şahin’e takdim edilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 – 25 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde, Onur Ödülleri’ni alacak isimler açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  ödül alacak isimlerin Türk sinemasına büyük katkılar sağlamış usta sanatçılar olduğunu belirterek, “Bu yıl festivalimizde Onur Ödülü takdim edeceğimiz isimlerden biri Ayla Algan. Algan’ı Türk tiyatrosuna verdiği emeklerin yanı sıra, beyazperdede hayat verdiği unutulmaz karakterlerden tanıyoruz. Türk sinemasının ve özellikle Yeşilçam döneminin unutulmaz oyuncularından biri olan Murat Soydan ise, Onur Ödülü alacak bir diğer isim olacak. Yine sinemamıza ilham veren pek çok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin, bölüm kapsamında ödülünü almak üzere, aramızda olacak” dedi.Sözlü, açıklamasına “Sinema hafızamıza güçlü eserleriyle kazınan birbirinden değerli sanatçılarımızı, festivalimiz sırasında Adana’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” şeklinde devam etti.

Hüseyin Sözlü, Onur Ödülleri Bölümü kapsamında Ayla Algan, Osman Şahin ve Murat Soydan’ın filmlerinden oluşan seçkilerin izleyiciyle buluşacağını ve sinema yazarı Burçak Evren’in, yine bu üç isimle ilgili kitapları kaleme alacağını ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi 23. Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödülleri, 20 Eylül Salı günü yapılacak Açılış ve Onur Ödülleri Töreni’nde sahiplerine verilecek

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19 – 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda 32 eser, 4 kategoride jüri önüne çıkacak.

Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında her yıl gerçekleştirilen, ülkemizdeki güzel sanatlar ve iletişim fakültelerine devam eden öğrencilerin başvurabildiği ve filmlerin “kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma” dallarında ayrı ayrı değerlendirildiği “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması”nın ön eleme sonuçları açıklandı.

Yarışmanın ön eleme kurulunda yönetmen Belma Baş, yapımcı ve senarist Haşmet Topaloğlu ve belgesel film yönetmeni Ender Yeşildağ görev aldı. Ön elemeyi geçen filmler, festival sırasında yarışmanın jürisi tarafından izlenerek, her dalda en iyi film belirlenecek. Yine festival boyunca, her film değişik gün ve tarihlerde iki kez gösterilecek. Film yönetmenleri seanslarda hazır bulunarak, izleyicilerden gelen soruları yanıtlayacaklar.

Yarışmanın ödülleri, 24 Eylül Cumartesi günü yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak. Her dalın birincisi 7.500 TL. para ödülü ve “Altın Koza” heykeli ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın finalistleri şöyle:

KURMACA DALI

BİR HEDİYE – 9’- Muhammed Seyyid Yıldız / Mimar Sinan Üniversitesi
GÜL ALİ – 15’ – Gökhan Altuntaş / 9 Eylül Üniversitesi
SOĞAN – 14’ – Ozan Çağlar / Marmara Üniversitesi
UÇURTMA – 12’ – Serdal Altun / Gaziantep Üniversitesi

7 SANTİMETRE – 16’ – Metehan Şereflioğlu / 9 Eylül Üniversitesi
KEFARET – 16’ – Ali Kışlar / Çanakkale Üniversitesi
YAŞLI ADAM VE BAHEL– 13’ – Engin Yıldırım / Okan Üniversitesi
EN YENİ GERÇEKÇİLİK – 20’ – Mehmet Ali Sevimli / Selçuk Üniversitesi
ALABORA – 15’ – Nursena Şimşek / Akdeniz Üniversitesi
HELAK – 6’ – Hikmet Kerem Özcan / Mimar Sinan Üniversitesi

DENEYSEL DALI
HEDEF – 2’ – Cemre Yılmaz / Ankara Üniversitesi
KES-ME -1’ – Aysu Uğur / Gazi Üniversitesi
FİLM – 7’ – Batuhan Yıldız / Marmara Üniversitesi
NİJER – 4 – Hikmet Kerem Özcan / Mimar Sinan Üniversitesi
AHALİ – 11’ – Ezgi Büşra Çınar / Akdeniz Üniversitesi
5 DAKİKA – 9’ – Teoman Cüneyt Acar / 9 Eylül Üniversitesi

CANLANDIRMA DALI
İNSANOĞLU
– 3’ – Turgut Hatipoğlu / Bahçeşehir Üniversitesi
DEVR-İ ADEM – 6’ – Ersin sel / İstanbul Üniversitesi
PİKSELRUF 2000 – 2’ – Ali Özgür Güner / Bahçeşehir Üniversitesi
NEFRETİN ÜVEY EVLATLARIYIZ – 6’ – Metin Vatansever / Anadolu Üniversitesi
ÇALI – 4’ – İsmet Kale / Bahçeşehir Üniversitesi
İNCİR AĞACI – 3’ – Çağla Gezener / Bahçeşehir Üniversitesi

BELGESEL DALI
BABA USTA-MEZAR İŞLERİ YAPILIR
– 22’ – Abdurrahman Baştuğ – Özgün Kabakçıoğlu / Bahçeşehir Üniversitesi
SÜHEYLA – 17’ – Gökhan Öcal / Selçuk Üniversitesi
REST – 16’- Enis Kal / Erciyes Üniversitesi
BAŞKA – 12’ – Cemre Şenses / Akdeniz Üniversitesi
MÜSAHİP – 17’ – İbrahim Aybek – Eren Bektaş / Selçuk Üniversitesi
İÇİMİZDEKİ ÖKÜZ – 14’ – Sinan Aygün / Akdeniz Üniversitesi
IŞIKLIK – 16’ – Burak Doğan / Bahçeşehir Üniversitesi
SUSUZ YAZ’IN İZİNDE – 14’ – Duygu Üzel İrem Özyürek / Yaşar Üniversitesi
GRUP CTE -16’ – Celal Argın / Erciyes Üniversitesi
VEFA – 13’ – Baran Vardar / Ege Üniversitesi

EN İYİ FİLME 350.000 TL. ÖDÜL
Festivalin en çok ilgi gören yarışmalarından Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında ‘En İyi Film’ 350.000TL. para ödülü alacak. Festival kapsamında ayrıca, ‘Öğrenci Filmleri Yarışması’, ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ ve ‘Adana Konulu Senaryo Yarışması’ yer alacak. Festival kapsamındaki tüm yarışmalarda toplam, 850.000 TL ödül dağıtılacak.

ADANA KONULU SENARYO YARIŞMASI
‘23.Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştirilecek Adana Konulu Senaryo Yarışması’nda birinciye Orhan Kemal ödülü kapsamında 40.000, ikinciye Yaşar Kemal Ödülü kapsamında 20.000 ve üçüncüye Muzaffer İzgü Ödülü kapsamında 10.000 TL’lik ödül verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.