Rachel McAdams 11 Eylül’de Every Thing Will Be Fine ile sinemalara konuk olacak. Kocaman gamzesiyle sempatik güzel McAdams’ın ilginç yönlerini beraber keşfedelim…

1978’de Ontraio’da bir kamyon şoförü ile hemşire bir annenin kızı olarak dünyaya geldi Rachel McAdams. Kendinden küçük kız ve erkek kardeşi de oldu. Gösteri yapmaya küçük bir çocukken de meraklıydı. Daha dört yaşında buz üstünde kabiliyetini sergiliyordu. Daha sonra lisede tiyatro bölümünde Shekspir oynamaya başladı. Tiyatro hocası onu sahne sanatlarında eğitim yapması için yüreklendirdi. McAdams 2000’li yıllarda film çekmeye başladı. 2004 yılında Mean Girls filmiyle patlama yaptı. NTV ödüllerinde rekor adaylık aldı. Bu adaylıkların üçünden de ödülle döndü. Onu birçok popüler filmde seyrettik. 2005’te Red Eye, 2010’da Sherlock Holmes ve 2011’de ise Woody Allen’ın Midnight in Paris filmleri ilk akla gelenler. Bütün bu filmlerin yanında bir de rakiplerine kaptırdığı filmler var McAdams’ın ve inanın oynadığı filmlerden daha fazla. 2005 yılında Fantastic Four filminde Sue Storm rolünü Jessica Alba’ya, 2006 yılında Casino Royal filminde Vesper rolünü Eva Green’e, 2008’de Iron Man filminde Pepper rolünü Gwyneth Paltrow’a, Mamma Mia filminde Sophie rolünü Amanda Seyfried’e kaptırmış. Aslında daha böyle birkaç film daha var ama yerimiz yetmez. Aşk hayatı da filmlerdeki rol arkadaşlarıyla beraber koşut gidiyor. The Notebook filminde rol arkadaşı Ryan Gosling ile başlayan duygusal beraberliği ayrılıkla sonuçlandı. Woody Allen’ın Midnight in Paris filmindeki rol arkadaşı Michael Sheen, McAdams’ın yeni erkek arkadaşı. Vejeteryen olan güzel yıldız araba kullanmıyor. Bisiklet ve otobüs ile gideceği yere gidermiş. 22 yaşına kadar da korkusu yüzünden uçağa binmemiş. Ama geçirdiği bisiklet kazası yolculuk yapmanın güvenli bir yolunu bulamadığının kanıtı herhalde.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.