Tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de vizyona girecek olan Striptiz Kulübü 2/Magic Mike XXL için geri sayım başladı! Ünlü yönetmen Steven Soderbergh’in Striptiz Kulübü/Magic Mike adlı 2012 tarihli ilk filminin devamı niteliğinde olan yapım, hızlı günlerden sonra artık kendi kabuğuna çekilmeyi planlayan Mike’ın emekliye ayrılmasının ardından yaşadığı üç yıllık süreç ve sonrasını konu alıyormuş. Bu yapımda da ilk yapımda olduğu gibi bol bol Channing Tatum, Matt Bomber, Adam Rodriguez, Kevin Nash ve kaslarını göreceğiz belli ki. Filmle ilgili yabancı basın yorumları özetle şöyle: “Kadın izleyici biletinin hakkını alacak. Bu filme direnmek anlamsız, kendinizi bırakın. Eğlencelik, iyi vakit geçirmelik….”

Kadının özellikle görsel sanatlarda bir cinsel obje olarak görülmesi ve kullanılmasına içimiz sinmeyerek alışık da olsak, aslında bir süredir sinemada erkek vücudunu da bir cinsel haz nesnesi olarak görmeye başladık. Modern toplumun ve cinsiyet rollerinin de değişimiyle kılık kıyafeti, tarzı gün geçtikçe başkalaşan erkek figürü, sinemada da kendisini gösteriyor. Artık erkek karakter dendiğinde göbekli, bakımsız, kel, bıyıklı, demode erkekler düşünmüyoruz. Renkli kıyafetler giyebilen, saçından cildine kadar özen gösteren, kaslı, rahatlıkla şort mayosuyla gezebilen ve “baklavalarını” sergileyen erkek karakterler var artık beyazperdede ve ekranlarda, yaz mevsimi, dans ya da dövüş/aksiyon bahanesiyle erkekler çıplaklaşıyor, biz kadınların da gözü gönlü açılıyor sonunda, yaşasın!

Magic Mike çılgınlığı, aklımıza bu kafada başka filmleri de getirmedi değil:

Yakın zamanda izlediğimiz Yenilmezler /The Avengers, hiç fena bir örnek değil doğrusu. Zira süper kahramanları, göz alıcı aksiyon sahneleri ve çizgi romandan uyarlanmış olmasıyla ilgilenen herkesi sinema salonlarına çeken yapım, bir o kadar da süper kahramanları canlandıran seksi aktörlerle izleyiciyi baştan çıkartmayı es geçmiyor. Yakışıklı ve karizmatik erkek oyuncular vücutlarına yapışan dar kostümler içerisinde müthiş kaslarını sergileyerek adeta “en seksi erkek kim” yarışmasındalar. Filmin vizyona girdiği dönem özellikle kadın okurlara hitap eden dergiler “Yenilmezler”in seksi aktörlerini kapaklarına taşırken internet sitelerinde de “filmin en seksi erkeği hangisi” gibi anketler devam etmişti.

Daha uzak tarihli aklıma gelen bir film ise “Troy/Truva”… Brad Pitt’in Aşil’i canlandırdığı Troy filminde sergilediği müthiş kasları olay yaratmıştı hatırlayın. O dönemde de özellikle erkeklere yönelik sağlık dergileri, seksi karın kaslarına sahip olmakla ilgili makaleler, fotoğraflar paylaşmaya başlamışlar, örnek olarak da Brda Pitt’i vermişlerdi.

James Bond filmleri serisini de unutmamak lazım. Seksi Bond kızları ve bikinili görüntülerinden sonra 2006’da “Casino Royale” ‘da yeni James Bond’umuz olan Daniel Craig filmde epey seksi bir şekilde karşımızdaydı. Son Bond filmlerinde artık kızlar değil Daniel Craig konuşuluyor doğrusu.

Çok sevilen dövüş filmleri janrının son dönemde verdiği iyi örneklerinden Warrior adlı 2011 yapımı filmde Tom Hardy de parlak kaslı vücudu ve dövmeleriyle gerçekten de seksiydi.

Yine yakınlarda izlediğimiz İntikam Kurşunu/Bullet To The Head’de, zaten aslında uzun yıllardır kaslarıyla haşır neşir olduğumuz Slyvester Stallone’yi daha bir seksi gördük sanki. Dövmeler bu şölene iyi eşlik ediyor her zaman… Filmde Sylvester Stallone Jimmy Bobo isimli bir kiralık katili canlandırıyor, New York Polis Departmanı’ndan genç bir dedektifle birlikte tehlikeli bir soruşturmanın içinde kalan ikili, ortak bir amaç uğruna bir ölüm kalım savaşına giriyorlar.

Dövme demişken, American History X’teki Edward Norton’ı da anmadan geçmeyelim. Normalde zayıf ve çelimsiz gibi görünen bir vücuda sahip olan oyuncu filmde hem müthiş kaslı hem de Swastika dövmeli bir biçimde karşımıza çıkıp bizi şaşırtmıştı. Yakışıklı oyuncu, artık bizim için aynı zamanda “seksi oyuncu” olmuştu.

Brad Pitt’i de sadece Troy ile hatırlamak olmaz tabii. Fight Club’daki vücuduyla da bizi şaşırtmıştı yakışıklı oyuncu, zira yüzünün güzelliği bize bu zamana kadar yetmişken, vücut geliştirmenin de kendisine gayet yakıştığını, güzelliğine güzellik kattığını gördük. Bir erkeğe güzel denir mi diye düşünüyorum da, konu Brad Pitt ise, evet denir!

Son dönemde ilgiyle izlenen televizyon dizisi “Spartacus” da bir tür çıplak erkekler resmi geçidi şeklinde ilerliyor diyebiliriz. Filmde epey seks sahnesi de mevcut zaten fakat kadınlardan çok erkekler cinsel obje gibi adeta. Eski köye yeni adet nereden baksanız!

2009 yapımı X-Men Origins: Wolverine’de Hugh Jackman’ın da oldukça seksi bir vücutla karşımıza çıktığını unutmayalım. Filmde seksi vücuduna enjekte edilen Adamantium metaliyle artık yenilmez olan Wolverine, Sabretooth’tan intikamını alıyordu.

Peki ya 300 Spartalı? Filmin gişe başarısı, çizgi roman uyarlaması Termofil savaşını beyazperdede bütün ihtişamıyla izlemek isteyen seyirciler kadar poster ve fragmanlarından itibaren farkında olduğumuz şu kaslı erkeklerin (Gerard Butler, Michael Fassbender, Tom Wisdom… ) savaşırken nasıl göründüklerinin merakıyla salonu dolduranların katkısıyla oluştu diyebiliriz. Erkeklerin bu kaslı gövdeleri kendi sportif faaliyetleri sonucu ortaya çıkan bir görsellik sunsa da, filmdeki ihtişamlı duruşlarında CGI efektlerinin katkısını da es geçemeyiz. Tabii bu tarz kahramanlık hikayelerinde, erkeklerin bu denli güçlü kuvvetli oluşları sadece kadınları cinsel açıdan etkileyen bir unsur olmaktan çıkıyor, erkek izleyici de kendileriyle özdeşleşiyor ve film onların da narsisist yanlarını tetiklemiş oluyor.

Genel anlamda “insanın” bir seks objesi olarak konumlandırılmasının karşısındayız, burada meseleyi obje” haline getiren kısımla derdimiz var, yani içi boş, tek amacın izleyenlerin cinsel duygularını kabartması olan herhangi bir reklam filmi, sinema filmi, klip, ürün her neyse, kolay yolu seçmesinden ötürü kabul edilebilir olmuyor çoğu zaman. Fakat biraz seksi vücut görmenin de kimseye zararı yok, yeter ki konunun içine yedirilebilsin, çiğ bir şekilde göze batmasın, yakışıklı erkekler ve güzel kadınların göze hitap etmelerinde bir sakınca yok J

Melis Zararsız

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.