Acil Aşk Aranıyor’un İpek Doktor’u Sedef Şahin ile uzun bir aradan sonra yeniden röportaj için bir araya geldik. Bir muhabirin en yakın arkadaşıyla röportajı nasıl olur merak ediyorsanız sizi aşağıdaki satırlara davet ediyorum.

Oyunculuktan aşka, dizilerden hayata bakışına kadar her şeyi konuştuğumuz, kahkahası bol bir dost söyleşisiyle sizleri baş başa bırakmak istiyorum.
CineDergi okurlarıyla son buluşman 2,5 sene kadar önceydi. Neler oldu bu süre zarfında?
Emir’in yolu bitti bir sinema filmi çektim o vizyona girdi ve şimdi yeni bir diziye başladım: “Acil Aşk Aranıyor” … Ne kadar zaman olmuş değil mi… 🙂
BİZ DOKTORLAR’DAN FARKLI BİR İŞ YAPIYORUZ
Acil Aşk Aranıyor eğlenceli bir romantik komedi işi… Doktorlar efsanesinin üstüne tutan bir medikal drama olmadı. Bu konuda ne düşünüyorsun? Acil Aşk Aranıyor nasıl ve neden tuttu?
Evet Doktorlar da aynı yapımcının işiydi biliyorsun ve gerçekten kendi türünde çok iyi yapılmış, düşünülmüş ve alışılmışın dışında bir iş olmuştu. Ben de severek takip ediyordum mesela. Acil Aşk Aranıyor başka ama evet medikal ama drama değil 🙂 Biz romantik komedi çekiyoruz. Hastanenin dramının aksine eğlenceli tarafını gösteriyoruz. Doktorlardan çok farklı yani.
Sette ilk gün nasıldı?
Stresli 🙂 Çünkü ilk defa başlamış ve sevilmiş bir işin içine dahil oldum. İnsan stres oluyor. Seyirci var olan hikayeyi zaten sevmiş bir de ben en son dizimde “antikahraman” canlandırdığım için korktular Nisan-Sinan ilişkisine zarar vereceğim diye. Onlara bir şey yapacağım diye. E ben de acaba kabul edecekler mi sevecekler mi diye tedirgindim. Cansu gibi bir karakteri yıkmak çok zordur. Algıyı değiştirmek… Sağ olsun yönetmenlerimiz de çok titiz davrandılar ve çok özen gösterdiler. Karakter oluşturmaktan, stylinge kadar çok düşündük ve uğraştık. Setin ilk gününün ilk 3 saati bunları oturtmakla geçti mesela 🙂
KİMSE AŞIK OLABİLECEĞİME İHTİMAL VERMİYORDU
Dizide çocukluk aşkın ile olan hikayen anlatılıyor senin çocukluk aşkın oldu mu?
(Gülüyor) Yok işte top peşinde koşturmaktan ben hiç o taraflarda olmadım. Bırak çocukluk aşkını büyüyünce bile kimse benim aşık olabileceğime bile ihtimal vermiyordu. Ben dahil…Ama belli olmuyormuş işte o işler 🙂
Sedefcim “Acil Aşk Aranıyor” mu? Son röportajımda “aşık oldum ama yaşayamadım” demiştin aşk cephesinde hareketlilik var mı?
(Gülüyor) çok fenasın 🙂 Aşk maalesef aramakla bulunamıyor. Pat diye birisi çıkıyor karşına ve bütün her şeyin oluveriyor bir anda densiz 🙂 Sabahın o, gecen o oluyor. Hiç sormuyor Sedefcim müsait misin ben geliyorum diye ama bu sürprizli hali de çok güzel bir duygu bence acısıyla tatlısıyla benim dibine kadar yaşamayı sevdiğim bir duygu. Hayırlısı…
ADINI FERİHA KOYDUM FANLARI EFSANE
Dizinin fanları sonradan girmenize rağmen partnerini ve seni kısa sürede sahiplendi. Feriha’nın da fanları vardı elbette ancak sosyal medya o zaman bu seviyede değildi vs. bu dizinin hayranlarının seni şaşırtan fanatiklikleri oldu mu?
Evet bu çok sevindirici. Çok sahiplendiler ve bunu bize hissettiriyorlar. Fotoğraflar yapıp yolluyorlar, yazılar, mektuplar… Ama ben Feriha’nın takipçilerinin hakkını yiyemem, onlar da çok efsaneydiler.
Feriha’daki karakterini anımsayarak laf atan fanlar olduğunu okudum. Seni Cansu mu zannettiler nasıl oldu o komik olay?
Evet az önce bundan bahsettim zaten 🙂 Feriha’da Emir’i zehirlediğim için Sinan’ı da zehirleyeceğimden korkanlar oldu :)) Ne kadar iz bırakmış o sahne çok enteresan gerçekten.
SEDEF ŞAHİN NASIL ZAYIFLADI?
Bir de Peri Masalı’nı izleyenler biliyordu gerçi ama sen ciddi kilo verdin. Acil Aşk Aranıyor’da şaşıranlar olmuştur eminim. Bizimle zayıflama sırlarını paylaşır mısın?
(Gülüyor) Sen çok yakından biliyorsun zaten nasıl zayıfladığımı… Feriha için aldığım kilolarımı verdim hala da devam ediyorum. Çok ciddi bir spor programı uyguluyorum ve tabii ki yediklerime dikkat ediyorum ama bu hayatım boyunca böyle olacağı için özel bir şey diye anlatmam saçma olur. Sadece kilo vermek istediğim zaman sporu ve diyeti daha da abarttım. Haftanın 4 günü iki buçuk saat spor yapıyorum ve sürekli yürüyorum…
Doktor İpek hırslı bir genç kadın… Ben bu yönüyle sana bir hayli benzetiyorum ne yalan söyleyeyim… Sen ne dersin?
Doğru… Cansu o kadar uzaktı ki bana bu iyi oldu açıkçası İpek bana daha çok benziyor 🙂 Benim gibi mükemmeliyetçi, inatçı, biraz sakar 🙂 Hırs güzeldir, başarıya götürür seni tabii başkasına zarar verecek boyuta getirmiyorsan. Ego gibi hırsı da dozunda yaşamak, avantaja dönüştürmek gerektiğine inanıyorum. Ben de çok hırlıyımdır zaman zaman kendime zarar verdiğimde oldu psikolojik anlamda ama şimdi daha kontrollüyüm biraz burcumdan da kaynaklanıyor. Boğa burcu olduğum için ben bir şeyi istiyorsam yaparım. Yapamıyorum diye bir şey yok benim hayatımda, vazgeçtiklerim var sadece. Vazgeçmiyorsam illa ki bir yolunu ve doğru zamanını bulur yaparım!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldum. atv haber merkezi’nde ve Radyo Marmara’da yaptığım stajlarla deneyim kazandım. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda “Eleştirel haber okuryazarlığı” eğitimi, İstanbul Film Akademi’de Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi ve Gümüşlük Akademi’de Ümit Ünal’la Senaryo Bakışı atölyelerine katıldım. One Dergi’de başlayan yazın kariyerime Televizyon Gazetesi.com’da ve Dipnot.tv’de muhabir, yazar ve editör olarak devam ettim. 2008 yılından bu yana televizyon üzerine yazılar yazıyor ve röportajlar gerçekleştiriyorum. Süre zarfında 2. ve 3. Antalya Televizyon Ödülleri’nde “önjüri üyesi” sıfatıyla görev üstlendim. 4 yıl boyunca Dipnot Tablet Dergi’de okurla buluştum, şimdilerde Cine Dergi’de yazı ve röportajlarımla yer almaya devam ediyorum. Kariyerimin bir diğer ayağı olan e-ticaret alanında sektörün lider şirketlerinden birinde 3 seneyi aşkın süre Editör ve Pazarlama İletişim Uzmanı olarak çalıştım. 2016 yılında atv ekranlarına gelen Kaçın Kurası adlı dizinin senaryo ekibinde yer aldım, dizi ve film senaryoları yazmaya devam ediyorum. Gizem Kaboğlu yazıları www.gizemkaboglu.com adresinde arşivlenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.