Oyunculukta bir son olmadığını düşündüm için kendime hedefler koyup kısıtlamıyorum yani hedefim her zaman bulunduğum noktadan bir üst noktaya çıkmak.  

Fox Tv ekranlarından izleyiciyle buluşan sezon finalinde ise büyük merak uyandıran Aşk Yeniden adlı dizinin fenomen haline dönüşen karakteri Ayfer’i canlandıran Esin Gündoğdu ile oyunculuğu, Ayfer karakteri, izleyiciyle ilişkileri, yeni projeleri ve yakın zamanda vizyona giren Zil Sesi adlı filmdeki rolü üzerine konuştuk. Keyifli okumalar olsun…

Esin Hanım oyunculuk serüveniniz nasıl başladı? Kariyerinize ilişkin hedefleriniz neler?

Oyunculuğa 15 yasında amatör olarak kız kardeşim ile birlikte başladık. Bu amatör grupta çok güzel arkadaşlıklar edindik.(kendilerini sosyal medyada hala arıyorum bulamıyorum, Murat Gülay sesim duyuyorsanız beni bulun ). Biz bu amatör grupta sadece tiyatro yapmıyorduk hep beraber konserlere, pikniklere ve çok çeşitli sosyal aktivitelere katılıyorduk. Daha hayatımıza internet girmemişti ve bizim için en önemli şey sağlam dostluklardı. Hayatımızın en güzel günlerini yaşıyorduk. Fakat her güzel şey gibi bunun da sonu geldi. Babam artık derslerimizi etkilediği için bizim tiyatroyu bırakmamız gerektiğini, hatta bu kadar fazla aktivitenin yaşımıza uygun olmadığını söyleyip tiyatroyu yasakladı ve bu yasak bende büyük bir tutkuya dönüştü. Yıllarca babamdan gizli tiyatroyla yasak aşk yaşadım, ta ki 22 yaşımda profesyonel tiyatroya başlayıncaya kadar. Merak edenlere, Babam artık benimle gurur duyuyor. Kız kardeşim tiyatroyla olan ilişkisini o gün kesti.

Oyunculukta bir son olmadığını düşündüm için kendime hedefler koyup kısıtlamıyorum yani hedefim her zaman bulunduğum noktadan bir üst noktaya çıkmak.

Türkiye’de genelde oyunculuk mesleğini, özelde ise dizi oyunculuğunu nasıl değerlendirirsiniz?

Türkiye’de oyunculuk mesleği kendini ispat edene kadar çok zor, oyunculuğu birçok insana mesleğiniz olarak kabul ettiremiyorsunuz ta ki ekranlarda görününceye kadar. Oyunculuk benim için bir aşk ben sinema, dizi ya da tiyatro oyunculuğu arasında bir ayırım yapamıyorum hepsi benim öz evlatlarım gibi.

 

Bir röportajınızda Ayfer karakterini babaannenizi taklit ederek oynadığınızı söylemişsiniz. Aşk Yeniden ekibine dâhil olma ve karaktere hayat verme sürecinizden bahseder misiniz?

Ekibe dâhil olmam menajerim sayesinde oldu. Aşk Yeniden projesi için bana telefon ettiğinde, çok heyecanlandım. Çünkü Ersoy Güler ile ne kadar çok çalışmayı istediğimi, kaleminin ve yaptığı projelerin benim oyunculuğuma çok yatkın olduğunu birçok kez menajerimle konuşmuştuk. Ayfer’e gelince; Babaannem ile Ayfer’in çok fazla ortak noktası var. Senaryoyu ilk okuduğumda Ayfer’i babaannem olarak hayal ettim ve kendimce karakteri geliştirerek Ayfer’i yarattım.

 

Ayfer komik yanlarıyla öne çıkmış ve izleyiciye sizi çok sevdiren bir karakter. Bundan sonra sizi sadece komedi ile özdeşleştirmeleri riski söz konusu mu sizce?

Ayfer karakterinin bu kadar çok sevilmesi beni çok mutlu etti. Bundan sonra sadece komedi ile özdeşleştirileceğimi düşünmüyorum. Çünkü dramı en iyi komedi oyuncusu oynar. Tıpkı Adile Naşit gibi…

İzleyici ile ilişkileriniz nasıl? Oyunculuğunuza ve özellikle Ayfer karakterine ilişkin ne tür geri bildirimler alıyorsunuz?

 

Ayfer çok sıcak ve bizden bir karakter olduğu için seyirci beni gördüğünde ekrandan değil de mahalleden tanıyormuş gibi hiç çekinmeden yaklaşıyor. Bu da beni çok mutlu ediyor.

 

Yakın zamanda vizyona giren Zilin Sesi filminde oynadınız. Bizlere filmin meselesinden, sizin rolü kabul etme süreç ve nedenlerinizden bahseder misiniz?

 

Film bir gençlik komedisi. Öğretmen öğrenci arasındaki ilişkileri komik bir dille anlatıyor. Film görüşmesine daha küçük bir rol için gitmiştim aslında. Filmin yönetmeni Levent Demirkale ‘Esin gel Sakine’yi sen oyna’ dediğinde uça uça kabul ettim çünkü dişi ve eğlenceli bir karakter.

 

Peki, filme ilişkin ilk geribildirimler nasıl?

 

Film daha vizyonda çok yeni, bende şuan dizide oldukça yoğun olduğum için dışarıda filmi izleyen izleyici ile karşılaşma durumum henüz olmadı ama sosyal medyadan takip etmeye çalıştığım kadarıyla tepkiler olumlu.

 

Hâlihazırda kesinleşmiş, izleyicilerinize müjdesini verebileceğiniz projeleriniz var mı?

Kesinleşen bir projem yok ancak çekilecek olan iki sinema filmi teklifi aldım. Biri henüz senaryo yazım aşamasında, diğeri için de görüşmelerimiz devam ediyor.

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.