Her yaz olduğu gibi bu yaz da Haziran ayıyla birlikte çok sayıda dizi izleyiciye merhaba diyecek. Bunların bir kısmı tutunarak yeni sezonda da devam ederken, diğer bir kısmı yazın bitmesi ve hali hazırda devam eden dizilerin yeni sezonlarının başlamasıyla ekranlara veda edecek. Yaz sezonunda yaz aşkı tadında izleyici ile buluşacak yeni diziler açısından en alternatifli kanal görünen Show TV ‘Tutar mı Tutar’,  ‘Fabrika Kızı’, ‘İlişki Durumu: Karışık’, ‘Ne Münasebet’ ve ‘Şervan ile Berkcan’ adlı dizilerle iddialı geliyor. Star Tv’de Kiralık Aşk ve Çilek Kokusu; Kanal D ekranlarından Yaz’ın Öyküsü, Kalbim Ege’de Kaldı ve Güneşin Kızları; Fox Tv ekranlarından ise, Adı Mutluluk yaz akşamları izleyiciyle buluşacak olan diğer yapımlar.

Yaz dizisi olmalarının yanı sıra yeni başlayacak bu dizilerin çoğunun ortak noktası, aşk merkezli, enerjileri yüksek, renkli gençlik hikâyeleri ve hatta komedileri olmaları. Ayrıca birçoğunun ünlü olmayan genç oyuncuların başrol ve/veya önemli karakterleri canlandırması ile öyküleştiğini görüyoruz. Bu dizilerden bir kısmı zengin erkek-fakir kız aşkını, diğer bir kısmı ise bir birine zıt karakterlerin tesadüfle kesişen yollarının aşka dönüşmesini anlatıyor. Mahalle ve aile dizileri ise daha geniş hedef kitleye hitap ediyor.

TUTAR MI TUTAR

Show TV ekranlarından izleyiciyle buluşacak olan dizi, iki yakın arkadaşın uyandıklarında kendilerini buldukları dizinden kurtulma çabalarını yaşadıkları mahalledeki aile, dostluk ve aşk ilişkileri çerçevesinde ele bir mahalle komedisi. BKM yapımı dizinin başrollerini, Paşhan Yılmazel, Cahit Gök, Ahmet Kürşat Öçalan, Bahadır Efe, Hilmi Özçelik, Zeynep Kankonde, Ceyda Ateş, Su Kutlu, Açelya Özcan, Rıza Sönmez, Selen Uçer, Barış Aytaç, Ferdi Sancar, Celal Tak, Caner Alkaya, Ferhat Baynal, Kerem Muslugil ve Tuna Arman paylaşıyor. Türk televizyonlarında yayınlanan mahalle dizilerine olan ilgi düşünüldüğünde Tutar mı Tutar izleyiciler tarafından tutulacak görünüyor.

İLİŞKİ DURUMU: KARIŞIK

Show TV’nin yaz dönemi dizilerinden bir diğeri, bir aşk oyunu çerçevesinde şekillenen ‘İlişki Durumu: Karışık’. İsmi Nancy Meyers’in yönettiği romantik komedi İlişki Durumu: Karmaşık’ı anımsatan (2009) dizinin başrollerini Seren Şirince, Berk Oktay, Pamir Pekin, Eda Ece, Mert Türkoğlu ve Özlem Öçalmaz’ın paylaşacak. Genç ve sevilen oyunculardan oluşan kadrosu ile aşk ve kıskançlık çatışması çerçevesinde ilerleyecek olması diziyi yazın dikkat çekecek yapımlarından biri haline getireceğe benziyor.

FABRİKA KIZI                                          

Haziran ayında yine Show TV’de başlayacak olan Fabrika Kızı’nın oyuncu kadrosunda; İsmail Demirci (Ferhat), Fulya Zenginer (Aylin), Tezcan Fenerciler (Selim), Fırat Albayram (Cansın), Aydan Burhan (Muzaffer Ana), Özge Korkmaz (Nuriye), Fatih Altın (Sami), Begüm Yılmaz (Damla Gül), Sedat Bilenler (Himmet), Alayça Öztürk (Afitap), Burak Satıbol (Yetkin Birol Şimin), Alper Kadayıfçı (Yusuf Tandır) ve Tuğçe Karaoğlan (Asiye) yer alıyor.

Fabrika Kızı’nın hikâyesi ise şöyle; İzmir’de yaşayan Aylin’in (Fulya Zenginer) kendi içerisinde düzenli olan hayatı işini kaybetmesi ve nişanlısı tarafından terkedilmesi ile bir gecede alt üst olur. Ağlarını ören kaderin etkisiyle olsa gerek tamda o anda yıllardır görmediği babasından kendisine İstanbul’da bir fabrikanın miras kalmasıyla yeniden ayağa kalkmak için bir fırsat yakalar. Aylin’in bu süreçte yaşayacağı zorluklar ve bunları aşma çabaları da dizinin çatışma noktalarını oluşturur kanımca.

NE MÜNASEBET

Küçük Ağa dizisinin 50. bölümünde final yapmasının ardından Sarp Levendoğlu (Demir), Pelin Akil (Nil) ile başrollerini paylaştığı Ne Münasebet’le izleyiciyle buluşuyor. Zengin bir ailenin gününü gün eden sorumluluk almaktan uzak avukat oğlu Demir ile idealist avukat Nil’in iş arkadaşlığı ile başlayan ve fragmanlarından anlaşılacağı üzere komedi unsuru yaratacak aksiyonlarla aşka dönüşecek olan birlikteliklerini anlatacak olan dizide esas kız ve esas oğlana İnan Ulaş Torun (Necmi), Bengi İdil Uras (Çisil), Cihat Tamer (Hakkı), Ayşe Kökçü (Muazzez), Hakan Altıner (Salim), Ayşen Sezerel (Figen), Mert Yavuzcan (Berkant), Pınar Şenol (Fadime), Gizem Güven (Ayça) ve Bahar Akça (Ahu) eşlik ediyor.

ŞERVAN ile BERKCAN

Show TV’nin yaz dönemindeki iddiali bir diğer dizisi Temmuz ayında ekrana gelecek olan Şervan ile Berkcan. Doğumdan sonra karışan iki çocuğun ve ailelerinin hikâyesini Paramparça’nın (Star TV) aksine komik bir dille anlatan dizinin tanıtım videoları henüz yayınlanmadı. Ancak Show Tv’nin yayınladığı bültene göre dizi; Mardinli bir ailenin dört gözle bekledikleri erkek bebekleriyle, İstanbul’da yaşayan sanatçı bir ailenin Mardin’de hastanede karışan bebeklerinin yıllar sonra yollarının kesişmesiyle ortaya çıkan olayların komik bir dille anlatacak. İki ailenin bir birinden farklı özellikleri ve çocukların kendilerini büyüten değil biyolojik ailelerinin fiziksel ve kişisel özelliklerini taşıyor oluşu dizinin komedi unsurunun temelini oluşturacak görünüyor.

KİRALIK AŞK

Star TV’de yayınlanacak olan Kiralık Aşk’ın başrollerinde Elçin Sangu, Barış Arduç, Salih Bademci ve Sinem Öztürk yer alıyor. Fragmanındaki keyifli parça ve aşka dair sorularla tanıtımı yapılan dizi garsonluk yapan ve aslında başkasına âşık olan Defne’nin genç, yakışıklı ve zengin bir iş adamını kendisine âşık etmesini gerektiren 6 aylık bir aşk oyunu kabul etmesiyle ortaya çıkan aşk üçgeninin hikâyesini anlatacak. Kiralık Aşk keyifli ve enerjisi yüksek bir yaz dizisi olarak geliyor kanımca.

ÇİLEK KOKUSU

Star Tv’nin bir diğer yaz dizisi Çilek Kokusu, Ne Münasebet’e benzer olarak birbirlerine zıt iki karakter olan Aslı ve Burak’ın tesadüfi tanışmalarını ve Bodrum’da yine tesadüflerle kesişen yollarının hikâyesini anlatıyor. Fragmanında esas kızın yanında yer alan iki esas oğlanla ilk bakışta bir nebze Kavak Yelleri’nin ilk bölümlerini anımsatan dizinin oyuncu kadrosunda; Demet Özdemir, Yusuf Çim, Mert Ekin Daymaz, Mahir Günşiray, Mine Tugay, Murat Başoğlu ve Laçin Ceylan yer alıyor.

YAZ’IN ÖYKÜSÜ

Yazın Öykü’sü trajik bir durumdan doğan bir aile olmaya çalışma hikâyesi olarak Kanal D ekranlarından izleyici ile buluşacak. Bu hikâyede Yaz (Ece Çeşmioğlu); Umut (Vildan Atasever) ve Mert’in (Tansel Öngel) yaşadıkları tek gecelik birliktelikten doğan kızlarıdır. Bebeği istemeyen Mert’in babasının oynadığı oyunla annesine ölü doğduğu söylenmiş ve yetiştirme yurduna verilmiştir. Ailesinin kendisini terk ettiğini düşünen Yaz; arkadaşları Ekim, Caner ve Ferhat’ı ailesi olarak kabul eder. Umut, ‘Umudunu Kaybetme’ adlı televizyon programına gelen telefonla kızının ölmediğini öğrenmesi üzerine kızının peşine düşer. Yıllar sonra gerçek ailesiyle tanışan Yaz, başta kabullenemese de bir süre sonra ailenin kurucusu olma görevini üstlenir. Bu esnada her karakterin bireysel yaşantılarına ilişkin kırılmaları devam etmektedir.

Kanal D’nin diziye ilişkin tanıtım yazısından ve fragmandan edindiğimiz bu bilgiler dizinin tek bir bölümünden ziyade bütün hikâyesinin ayrıntılı özeti olarak diziye ilişkin bütün sürprizleri bozmuş görünüyor. Bu noktada Yazın Öyküsü ’nün izleyicinin ilgisini nasıl sürekli kılacağı merak uyandırıyor.

GÜNEŞİN KIZLARI

Kanal D’nin başrollerini Emre Kınay (Haluk Mertoğlu), Evrim Alasya (Güneş), Burcu Özberk (Nazlı), Hande Erçel (Selin) ve Miray Akay’ın (Peri) paylaştığı dizisi Güneş’in Kızları; aştan umudunu keserek kendisini kızlarına adayan Güneş’in zengin iş adamı Haluk’a âşık olması ve ardından evlenmeye karar vermeleriyle gelişen olayları anlatacak. Bu süreçte bir yanda bu evliliğe tamamen karşı olan Güneş’in kızı Nazlı, bu durumun kendileri için fırsat olduğunu düşünen Selin ve annesinin kararına saygı duyan Peri’nin diğer yandan onlarla yaşamak zorunda kalan Mertoğlu ailesinin yaşadıkları izleyiciyle buluşacak.

KALBİM EGE’DE KALDI

Zıtlıklardan ve oyundan doğan bir başka aşk hikâyesi olan Kalbim Ege’de kaldı Kanal D’nin bir diğer yaz dizisi. Dizide birbirine düşman ailelerin zıt karakterli çocukları Zeliş (Oya Unustası) ve Mustafa’nın (Alper Saldıran) yolları Iraz Nene’nin (Celile Toyon) düşmanlığı bitirmek için evlenmeleri koşuluyla mirasını bırakma sözü vermesi üzerine kesişir. Formalite evliliği olarak başlayan ilişki aşka dönüşür. Diziyi aynı dönemde başlayan benzerlerinden farklı kılacak olan ne bekleyip göreceğiz.

ADI MUTLULUK

Başrollerini Kaan Yıldırım (Batu) ve Ezgi Eyüboğlu’nun (Kumsal) paylaştığı Adı Mutluluk; İzmir’den, İstanbul’a üniversite okumaya gelen Kumsal’ın serüveni çevresinde hayata, dostluğa, özgürlüğe, hayallere ve hayal kırıklıklarına ilişkin bir hikâye anlatacak izleyicisine.

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.