Şubat ayında Fox Tv ekranlarından izleyiciyle buluşan ve reytingleri ile kanalın yüzünü güldüren romantik komedi Aşk Yeniden; Özge Özpirinçci (Zeynep), Buğra Gülsoy (Fatih), Tamer Levent (Derin Şevket), Tülin Oral(Gülsüm), Lale Başar (Mukaddes), Didem Soydan (İrem), Nilay Deniz (Selin), Can Sipahi (Orhan), Mert Öcal (Ertan) , İlkem Ulugün (Fadik), Emre Erkan (Mete), Sema Keçik (Meryem), Orhan Alkaya (Fehmi), Nazlı Tosunoğlu (Yadigar), Esin Gündoğdu (Ayfer) ve küçük Selim bebeği canlandıran sevimli ikizler Yağız ve Yiğit Sayın kardeşler ile anlatıyor hikayesini.

Dizinin hikâyesi Zeynep ve Fatih’in birbirlerini zor durumdan kurtarmak için başlayan evcilik oyunlarının gerçek bir aşk hikâyesine dönüşmesi etrafında şekilleniyor. İşin içerisine Fatih’in Zeynep’i asla kabullenmeyen annesi Mukaddes ve bir türlü kurtulamadığı eski sevgilisi İrem ve onların her seferinde sonu hüsranla biten entrikaları girince hikâye daha bir canlanıyor. Birde Zeynep’in varlığından haberdar olmadığı annesi Meryem ve uğruna Amerika’ya kaçtığı ama kendisini Selim’e hamileyken terk etmiş olan eski sevgilisi Ertan ortaya çıkınca işler daha da karışıyor. Zeynep’in dediğim dedik babası Derin Şevket, astrolojiye meraklı patavatsız çocukluk arkadaşı Fadik ve onun sosyal medyadaki yorumlardan anlaşılacağı üzere izleyicilerin gözünde fenomen olmaya aday annesi Ayfer ve dizinin görünmeyen kahramanı Şazimentle birlikte dizi daha bir şenleniyor. Derin Şevket’in zorla imam nikahlarını kıydırdığı Selin ve Orhan’ın birbirlerine âşık olmasıyla da olaylar dallanıp budaklanıyor…

Bu sayı yayına hazırlanırken hâlihazırda 12. bölümü yayınlanmış olacak olan dizinin reytingleri oldukça iyi. Bu durum,izleyicinin aşk hikâyesi izlemek, izlerken de drama boğulmak yerine gülmek istediğinin ya da gülmeye ihtiyacı olduğunun göstergesi olarak kabul edilebilir. Bunun yanında dizinin sevilmesinde ya da izlenmesindeki en önemli etkenlerden bir tanesi hikâyenin akması. Adından da anlaşılacağı gibi oyun olarak başlayan bu evliliğin gerçek bir aşka dönüşme sürecini sündürmemeleri ve her hafta yaşanan yan olaylarla ve diğer karakterlere ilişkin çatışmalarla hikâyeyi beslemeleri izleyicinin sıkılmamasına neden oluyor.

Dizinin tutmasında bence önemli unsurlardan bir diğeri doğru oyuncu seçimi yapılmış ve bu oyuncuların birbirleriyle enerjilerinin tutmuş olması. Yaşadığı kötü deneyimin ardından kendisine duvarlar ören Zeynep’in ve zenginliğinden öte iyi kalpliliğiyle öne çıkan, Selim’i kendi çocuğu gibi severek Zeynep’in kalbini kazanan Fatih’in sevilmesinde hem karakterlerin iyi örülmüş olması hem de doğru oyuncu seçimi yapılmış olması etkili.

Sadece esas kız ve oğlanın değil diğer karakterlerinde iyi oturmuş olması ve kendine has özellikleriyle izleyicinin beğenisini kazanmış olmaları diziyi bir adım daha öne çıkarıyor bence. Zeynep’in ailesiyle Karadeniz insanının sıcak, coşkulu yanlarını izleyici ile buluşturmaları, zengin bir ailenin ekmek fiyatını bilen kızı Selin örneğinde olduğu gibi toplumsal gerçekliğe ilişkin ince mesajlar vermeleri, Yeşilçam klişelerine göndermeler yapmaları diziyi daha izlenir kılıyor. Bütün bunların yanında çoğu zaman sevimli bebeğimiz Selim de en az oyuncular kadar sahnenin havasına mimikleriyle katkı sağlıyor ve izleyicinin yüzünde bir gülümsemeye neden oluyor.

Not: Diziye ilişkin sosyal medya yorumlarının çoğunluğu dizinin enerjisini kaybetmesinden, bozulmasından duyulan korkuya ilişkin. Dilerim korkulan olmaz Aşk Yeniden izleyicilerine hayatın karmaşasından azda olsa uzaklaşıp keyifli vakit geçirme şansı tanımaya devam eder.

Nergiz KARADAŞ

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.