Shailene Woodley son dönemin önemli Holywood yıldızlarından. Birçok güzel genç yıldızı bu sayfaya konuk ettik. Ama 23 yaşında bu kadar hayatı çözdüğüne inanan bir yıldızla ilk kez karşılaştık. Çevreci, feminist ve politik bir duruş geliştirmeye çalışan genç yıldızın dünyasına bir göz atalım dedik.

Shailene Diann Woodley, ABD’li aktris. Woodley, The Secret Life of the American Teenager dizisindeki Amy Juergens rolüyle ünlendi. 1991’de Simi Valley, California’da dünyaya geldi. Woodley’nin anne ve babası eğitimciydi, 15 yaşında anne-babasının ayrıldığı dönemde skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi kondu ve uzun bir süre sırt desteği kullanmak zorunda kaldı. Sinema dünyasına adım atmadan önce iç mimarlık okuma hayalleri kuran Woodley, TV’de küçük rollerle oyunculuğa adım attı. İlk önemli rolünde, 2003’te The O.C. dizisinde Marissa Cooper’ın kardeşi Kaitlin rolünde izleyicilerle buluştu. Woodley çeşitli dizi ve filmlerde oynamaya devam ettikten sonra 2008’de The Secret Life of the American Teenager dizisinde oynamaya başladı. Tam 5 sezon bu dizide oynayıp Amy Juergens karakterine hayat verdi. 2013’ten itibaren sinema kariyerine daha fazla odaklanan Woodley, The Spectacular Now, The Fault in Our Stars gibi filmlerde başrolde oynadı. 2014 yılında gösterime giren Veronica Roth’un romanından uyarlanan Uyumsuz (Divergent) filminde ana karakter Tris’i canlandırdı. Woodley ayrıca 2014’te gösterime giren İnanılmaz Örümcek Adam 2 filminde Mary Jane Watson karakterini canlandırmak üzere seçilmişti, ancak yapımcıların filmin senaryosunu değiştirip Mary Jane yerine Gwen Stacy’nin yer almasına karar vermeleri üzerine bu projede yer alamadı. Sıkıştırılmış bir dönemde birçok filmde karşımıza çıkan yıldızın aslında birçok kaptırdığı rol de var. Bunlardan biri de Açlık Oyunları’nda Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı Katniss rolü. Shailene izleyiciler tarafından Jennifer Lawrence’a benzetiliyor. Güzel yıldız ise buna tepki koyuyor. Bir röportajında Jennifer ile tek benzerliğimiz kısa saçlarımız ve vajinamız diyerek bu olaya ne kadar kafayı taktığını belli etmiş. Shailene’yi daha birçok filmde seyredeceğiz sanıyorum.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.