Yıldızlararası

 

Dünya üzerindeki yaşamımız sona ererken, bir grup uzay araştırmacısı insanlık tarihinin en önemli görevlerinden birini üstlenirler. Bulunduğumuz galaksinin çok ötelerine yolculuk ederek insanlığın, yıldızların ötesinde yaşamını sürdürmesinin mümkün olup olmayacağını keşfe çıkarlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Interstellar

Yönetmen: Christopher Nolan

Senarist: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

On Yılda Bir: İnşaat 2

 

On yıl hapis yatıp çıktıktan sonra Ali ve Sudi özgürlüğün tadını çıkarırken kıyıya iki cesedin vurmasıyla yeni bir macera daha başlar. İki arkadaş başlarına belâ almamak için cesetleri hemen gömerler ama karmaşık bir cenderenin içine de düşmekten kaçamazlar. Aşık oldukları kadınlarla başka bir ülkeye gitme plânı yaparlarken cesetlerin arkası yine çorap söküğü gibi gelir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ömer Vargı

Senarist: Ömer Vargı

Oyuncular: Şevket Çoruh, Emre Kınay, Yeşim Büber, Bülent Kayabaş

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu

 

Ölümsüzlük Suyu’nun peşinde olan Evliya Çelebi 17. yüzyılda Nil nehri kıyısında aradığını bulur, ancak kötü kraliçe, onun bu mutluluğu uzun uzadıya yaşamasına izin vermez ve Evliya Çelebi kendini uzun bir uykuda bulur. Uyandığında ise kendisini iki kıtanın kesiştiği İstanbul’da bulur. Günümüz İstanbul’unda uyanan Evliya Çelebi’ye hikâyede akıllı ve zeki olan on yaşındaki Can arkadaşlık eder.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Serkan Zelzele

Senarist: Serkan Zelzele

Seslendirenler: Haluk Bilginer, Ahmet Kural, Murat Cemcir

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Deniz Seviyesi

 

Damla, New York’ta yaşayan başarılı bir iş kadınıdır. Çocukluğunu geçirdiği yazlık evi kuzeninin satacağını öğrenince, Damla kocasıyla beraber Ayvalık’a gider. Aklındaki tek şey, açıklama yapmadan terk ettiği eski dostu ve sevgilisi Burak’la yüzleşmektir, ancak Burak ona kapılarını kapamıştır. Damla’nın kendisi ile barışabilmesi için, senelerce sakladığı sırrını Burak’a mutlaka anlatması gerekir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Esra Saydam, Nisan Dağ

Senarist: Esra Saydam, Nisan Dağ

Oyuncular: Damla Sönmez, Ahmet Rıfat Şungar, Jacob Fishel, Sanem Öge

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Uzun Yol

 

Gülten’in kamyon şoförü Fariz ile ilişkisini öğrenen ailesi iki gencin görüşmelerini yasaklar. İki aşık başka bir kasabaya kaçarlar ve yeni bir hayata adım atarlar. Maddi sıkıntılarına bir de bebek eklenince, ilişkileri gergin bir hal alır. Fariz gizli gizli eski alışkanlığı olan kumara yönelmektedir. Çift birbirinden iyice uzaklaşmaya başlayınca Gülten’in bir yakını aile onurunu kurtarmak için ortaya çıkar. Fariz ise hâlâ kumar peşindedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Nihat Seven

Senarist: Nihat Seven

Oyuncular: Hakan Yufkacıgil, Nil Günal, Ahmet Özarslan, Murat Muslu

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Tarzan (3D)

 

Tarzan filmi bu kez yenidne kurgulanarak karşımıza üç boyutlu bir animasyon filmi olarak çıkıyor. Tarzan ve Jane Porter, Greystoke Energies şirketinin kurduğu bir ordu ile karşı karşıya gelirler. Greystoke Energies’in sahibi, Tarzan’ın ailesi bir uçak kazası sonucu ölünce şirketi onların elinden almıştır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Reinhard Klooss

Senarist: Reinhard Klooss

Seslendirenler: Kellan Lutz, Spencer Locke, Jaime Ray Newman, Robert Capron, Mark Deklin

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Serena

 

1929 yılında George ve Serena Pemberton Kuzey Carolina’ya yerleşmek için yaşadıkları Boston kentinden ayrılan genç bir çifttir. Yeni yerleşim yerlerinde sadece ev değil, sıfırdan bir hayat inşa ederler ve kerestecilik işinde yükselirler. Serena genç ve güzel olduğu kadar yetenekli ve kurnaz bir kadındır. Kocasının başarısına daima destek olan Serena önlerini kesmek isteyen herkesin de ayağını bir biçimde kaydırır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Susanne Bier

Senarist: Christopher Kyle

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Toby Jones, Rhys Ifans, Blake Ritson

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Olur Olur

Kendi halinde bir eczacı kalfası olan Ali (Alper Kul) bir gün çocukluk aşkı Ayça’yı karşısında bulur. Onu etkileyebilmek için kendi bildikleri yetmeyince, şans eseri kazandığı yaşam koçluğu hizmetinin de yardımıyla kolları sıvar. Ali, yaşam koçu ve asistanıyla birlikte, kendini birbirinden komik olayların göbeğinde bulur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Kerem Çakıroğlu

Senarist: Alper Kul

Oyuncular: Ayten Uncuoğlu, Alper Kul, Mehmet Özgür, Aylin Kontente, Ayça Varlıer

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Kirli Para

 

Bob Saginowski, barmenlik yapan, bir şekilde kendi ayakları üzerinde sdurmaya çalışan eski bir suçludur. Bob’un kkuzeni Marv ile işlettiği bar, Brooklyn’de çok önemli bir mekandır. Özellikle de kara para aklayan gansterlerin buluşma noktası olan barda işler yolunda gibidir. Ancak Bob ve karısı Naida, bir gün çöplüğe bırakılmış yaralı pitbull yavrularını bulup eve götürmeye karar verdiklerinde işler karışmaya başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Drop

Yönetmen: Michael R. Roskam

Senarist: Dennis Lehane

Oyuncular: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini, Elizabeth Rodriguez, Danny Mccarthy

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Alexander ve Felaket, Korkunç, Berbat, Çok Kötü Bir Gün

 

Alexander saçında bir sakızla uyanır ve gün boyunca başına gelen her şey daha da kötüye gidecektir… Yönetmenliğini Miguel Arteta’nın üstlendiği filmin senaryosunu Judith Viorst’un kitabından uyarlayanlar ise Lisa Cholodenko ve Rob Lieber. Bol kahkaha içeren aile komedisinin kadorsunda ise Jennifer Garner, Steve Carell ve Bella Thorne başrolleri çekiyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Yönetmen: Miguel Arteta

Senarist: Lisa Cholodenko

Oyuncular: Jennifer Garner, Steve Carell, Bella Thorne, Jennifer Coolidge, Megan Mullally

Gösterim tarihi: 7 Kasım

 

Kanunun Ötesinde

 

Matt Scudder, özel dedektiflik yapan eski bir polis memurudur. Karısı kaçırılıp öldürülen eroin kaçakçısı Kenny Kristo’ya istemeden de olsa yardım etmeye ikna olur. Özel dedektif, Kenny’nin karısının, kadınları korkunç işkencelerle öldüren bir cinayet şebekesinin kurbanı olduğunu, ilk kez cinayet işlemediklerini ve bunun da son olmayacağını keşfeder. Scudder, katilleri durdurmak zorundadır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: A Walk Among The Tombstones

Yönetmen: Scott Frank

Senarist: Scott Frank

Oyuncular: Liam Neeson, Matt Scudder, Danny Ortiz, Bar Owner

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Gizli Yüzler

 

Zeynep, yakın arkadaşı Deniz’le yeni bir eve taşınır. Zeynep, taşındıkları bu evde huzurlu bir uyku düzeni sağlayamaz. Gördüğü kabuslar ve evde meydana gelen mistik ve rahatsız edici birtakım olaylar kafasını karıştırmaya devam eder. Düzenli bir şekilde gördüğü terapistine bu durumlardan bahseder ve yeni ilâçlarla uykusunu düzenlemeye, karmaşık hale gelen hayatını değiştirmeye çalışır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Sümeya Kökten

Senarist: Sümeya Kökten

Oyuncular: Gülseven Yılmaz, Oğuz Galeli, Yeşim Ceren Bozoğlu, Meriç Benlioğlu

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Gece

 

Paramparça bir ailenin kaderinden nasibini almış evin büyük kızı Süsen… Çevresindeki her erkeği etkileyecek bir güzelliğe sahip Süsen’in, onunla aynı pavyonda çalışan kocası Yusuf ile istese de biteremediği çıkmaza girmiş bir evliliği vardır. Evlenip kendi yuvasını kurmak için ailesine karşı çıkmayı göze alır ama istediği mutlu hayatı kurmak hiçte kolay değildir. Çünkü bazen hayat bazılarına hep ters gider…

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Erden Kıral

Senarist: Erden Kıral

Oyuncular: Nurgül Yeşilcay, Mert Fırat, Vildan Atasever, İlyas Salman, Ayça Damgacı

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Annemin Şarkısı

 

Ali, annesi Nigar’la beraber Tarlabaşı’nda yaşamaktadır. Doğu’da köylerinin boşaltılması üzerine göç ettikleri mahallede hayatları tekrar kesintiye uğramıştır. Şehirden uzak yüksek beton binaların arasına taşınmalarıyla beraber sorunlar başlar. Komşularının köye geri döndüğüne inanan Nigar, sabahları köyüne dönmek için hazırlanır. Bazı günlerse, kendini İstanbul sokaklarına atar. Ali, annesini mutlu etmek için çeşitli yöntemlere başvurur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Erol Mintaş

Senarist: Erol Mintaş

Oyuncular: Feyyaz Duman, Zübeyde Ronahi, Nesrin Cavadzade, Aziz Çapkurt

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Salak ile Avanak 2

Gülünç maceraları ve akıl almaz düşünceleriyle izlediğimiz Lloyd Christmas ve Harry Dune yeni bir serüvenle karşımızda. İkili bu kez bir çocuğu aramaktadır.  Aradıkları çocuk aslında ikisinden birinin çocuğudur ancak babasının hangisi olduğunu kesin olarak bilmemektedirler. Kahramanlarımızdan birisinin yaşadığı sağlık problemi çocuğu bulmak için yola koyulmalarına neden olur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Dumb and Dumber To

Yönetmen: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Senarist: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Oyuncular: Jim Carrey, Jeff Daniels, Rob Riggle, Laurie Holden, Kathleen Turner

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Deliha

 

Deliha’da; biraz deli, hem delikanlı; hem tez canlı hem çok iyi niyetli Zeliha karakteri ile beyazperdeye çıkacak olan Gupse Özay’a, hikayesinde kahkaha garantili bir ekip eşlik ediyor. Yönetmenliğini Hakan Algül’ün üstlendiği ve başrolde Yalan Dünya dizisi ile parlayan Gupse Özay’ın yer aldığı komedi türündeki filmin yapımcılığını da bu türde kendisini ispatlamış olan Hakan Algül üstleniyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Hakan Akgün

Senarist: Gupse Özay

Oyuncular: Gupse Özay, Derya Alabora, Esin Eden, Mehmet Cihan Ercan, Zeynep Çamcı

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Dönüş

 

Dönüş, Avustralyalı yazar Tim Winton’ın hikayelerinden beyazperdeye uyarlandı. Her bir hikaye temel olarak birbirinden ayrılsa da ana hikaye; pişmanlık, arkadaşlık ve duygusallık gibi kavramları ele alıyor. On sekiz farklı yönetmenin, yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Rose Byrne, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Miranda Otto ve Callan Mulvey gibi isimler yer alıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Turning

Yönetmen: 18 farklı yönetmen

Senarist: Tim Winton

Oyuncular: Cate Blanchett, Hugo Weaving, Rose Byrne, Miranda Otto, Richard Roxburgh

Gösterim tarihi: 14 Kasım

 

Ümmü Sıbyan: Zifir

 

Lise son sınıfta okuyan bir grup arkadaş, mezun olmadan önce son bir çılgınlık yapmaya karar verirler. Gece okula gizlice girip öğretmenler odasına girip parti yapacaklardır. Parti başlar, çok eğlenmektedirler, ta ki içlerinden biri yıllar önce okullarında intihar eden Kevser isimli öğrencinin ruhunu çağırmayı teklif edene kadar. Başta hiçbirinin ciddiye almadığı bu ruh çağırma seansı Kevser’in ruhunun gerçekten de gelişiyle kontrolden çıkar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Efe Hızır

Senarist: Efe Hızır

Oyuncular: Melisa Akman, Berkan Bulut, Rabia Kaya, Mustafa Kırantepe

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

Karışık Kaset

 

Filmde Ulaş ile İrem’in 20 yıl önce başlayıp, günümüze dek gelen aşk serüveni fonda hepimiz için çok özel olan Türkçe pop müzik şarkılarının eşliğinde anlatılıyor. 13 yaşındaki Ulaş, güzeller güzeli İrem’e deliler gibi aşıktır ama çok da çekingendir. Bir gün, babasının tavsiyesine uyarak, İrem’e olan büyük aşkını bir karışık kasetle ilân etmeye karar verir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Tunç Şahin

Senarist: Tunç Şahin

Oyuncular: Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Bülent Emin Yarar, Aslıhan Kapanşahin

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

Seni Seviyorum Adamım

 

Film, mesleğine küserek Kıbrıs’ta bir sahil kasabasına yerleşen, eskiden oldukça başarılı bir müzik yapımcısı olan Ömer ile hayatının son günlerini yaşadığını öğrenen genç ve yetenekli bir genç kız olan Ezel’in hikâyesini konu alıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Biray Dalkıran

Senarist: Biray Dalkıran

Oyuncular: Barış Kılıç, Gizem Karaca, Asuman Dabak, Yıldız Kültür

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

Kumun Tadı

 

Karadeniz’de bir sahil kasabasında insan kaçakçılığı yapan Hamit’in, botanik bilimcisi olan yabancı bir kadınla ilişkisi ve kasabada birkaç gün mahsur kalan kaçak göçmenlerle hayatlarının kesişmesinin hikâyesi.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Melisa Önel

Senarist: Melisa Önel

Oyuncular: Mira Furlan, Timuçin Esen, Ahmet Rıfat Şungar, Mustafa Uzunyılmaz

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1

 

Katniss Everdeen, oyunları sonsuza dek tarihe gömdükten sonra 13. Bölge’ye çekilmiştir. Başkan Coin’in (Julianne Moore) yönetici vasıfları ve güvendiği arkadaşlarının tavsiyeleriyle Peeta Mellark’ı kurtarabilmek için büyük bir savaşa girişir. Sadece Peeta değil, bütün bir ülke ona güvenmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Hunger Games: Mockingjay Part 1

Yönetmen: Francis Lawrence

Senarist: Suzanne Collins, Danny Strong

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

Tut Sözünü

 

Yalçın ve Bahadır çok yakın iki arkadaştır. Yalçın ne kadar fırlama ve güvenilmezse Bahadır da bir o kadar sakin ve ılımlıdır. Birbirlerine hiç benzememelerine rağmen aralarında oluşan bu sağlam dostluk, Yalçın’ın ölümüyle sonlanır. Ancak bir süre sonra Bahadır’ın kapısı hiç beklemediği biri tarafından çalınır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Oğuz Çelik

Senarist: Kemal Uçar, Giray Altınok

Oyuncular: Zafer Algöz, Kemal Uçar, Demet Özdemir, Giray Altınok, Erkan Can

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

Asfalt Çiçekleri

 

Hasan, eşyanın sınırları ile kendi sınırları arasında varoluşsal ilişki kuran genç bir ressamdır. Haifa ise Fransa’da göçmen olarak yaşayan ve kendi köklerini aramak için doğuya etnik müzik yolculuğuna çıkan “Asfalt Çiçekleri” adlı sokak müzisyenlerinin solistidir. Hasan ve kız arkadaşı bir gece müzik yapan Haifa ve arkadaşlarıyla bir üst geçitte karşılaşır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Kamil Koç

Senarist: Kamil Koç

Oyuncular: Adnan Erdoğan, Semir Aslanyürek, Sema Şahingöz, Sinem İslamoğlu

Gösterim tarihi: 21 Kasım

 

John Wick

 

Çok sevdiği eşinin ölümünden sonra John Wick ondan son bir hediye alır, Daisy isminde yavru bir av köpeği. Fakat John’un yası 1969 model Boss Mustang’i Iosef Tarasov’un dikkatini çekince bölünür. John arabasını satmayı reddedince Iosef ve adamları arabasını çalarlar. Bu sırada John’u bilincini kaybedene kadar döverler ve Daisy’i öldürürler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Chad Stahelski

Senarist: Derek Kolstad

Oyuncular: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki

Gösterim tarihi: 28 Kasım

 

Figüran

 

Dünyanın en sakar figüranı Mutlu, eşsiz bir senaryoya sahip olduğunu ve başrol oynayacak kadar yetenekli bir aktör olduğunu düşünmektedir. Setin altını üstüne getiren Mutlu ve ışık asistanlığı yapan Cempo, mesleklerinde en üste çıkmak için, kendi senaryolarını film çekmek istemektedirler. Bu plânlarını hayata geçirmek için, Mutlu’nun figüranlık yaptığı dizinin başrol oyuncusu Pelin Şafak’ı kendi projelerinde oynatmak istemektedirler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Tolga Çetin

Senarist: Süheyl Tosun

Oyuncular: Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş, Ferdi Kurtuldu, Erdal Cindoruk

Gösterim tarihi: 28 Kasım

 

Madagaskar Penguenleri

 

Madag askar serisinin sevilen Penguenleri Skipper, Kowalski, Rico ve Private’in casusluk macerasına odaklanacağımız filmin orijinal seslendirme kadrosunda Benedict Cumberbatch, Eric Darnell, John Malkovich ve Simon J. Smith yer alıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Penguins of Madagascar

Yönetmen: Simon J. Smith

Senarist: John Aboud , Michael Colton

Seslendirenler: Ben Stiller, Chris Rock, Jada Pinkett Smith, David Schwimmer

Gösterim tarihi: 28 Kasım

 

Ouija

 

Bir kız, kendini antik bir masa oyunu olan Quija ile oynarken kayda aldıktan sonra esrarengiz bir şekilde öldürülmüş olarak bulunur. Yakın arkadaşlarıysa ölümünün ardında yatan gizemi çözmek için bu masayı araştırmaya başlarlar, ancak Quija’nın ruhunun açığa çıkması sonrasında ortaya çıkan dehşet karşısında hayatta kalmak için savaşmaları gerekecektir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Stiles White

Senarist: Stiles White

Oyuncular: Matthew Settle, Shelley Hennig, Douglas Smith, Olivia Cooke, Robyn Lively

Gösterim tarihi: 28 Kasım

 

Aşk ve Tutku

 

İsveçli asil bir aileye mensup olan Julie, önemli bir gecede, ait olduğu sınıfın rutin ve geleneklerinden fazlasıyla sıkılarak hizmetçilerin verdiği partiye konuk olur. Genç kadın burada hizmetçilerden biri olan John’dan etkilenir. John aynı zamanda Julie’nin babasının kahyalığını yapmaktadır ve genç kadının cesur davranışlarından çok hoşlanır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Miss Julie

Yönetmen: Liv Ullmann

Senarist: Liv Ullmann

Oyuncular: Colin Farrell, Jessica Chastain, Samantha Morton

Gösterim tarihi: 28 Kasım

 

Gece Vurgunu

 

Hırslı bir genç olan Lou Bloom (Jake Gyllenhaal), Los Angeles’ta polis muhabirliği yapmaya başlar. Sürekli kazaları, cinayetleri ve buna benzer felaketleri kovalayan bir kamera ekibinin de katılımıyla, Lou yavaş yavaş suç dünyasına girmeye başlar. Ve zamanla birlikte seyirci olmakla suçları işleyen olmak arasında sınır giderek belirsiz bir hal alır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Nightcrawler

Yönetmen: Dan Gilroy

Senarist: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton, Riz Ahmed, Kathleen York

Gösterim tarihi: 28 Kasım

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.