Rebecca Hall Vicky Cristina Barcelona filminden beri seyretmekten zevk aldığımız bir isim. Son dönemde bilimkurgu türünde de ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. Bu ay Transcendence filminde izleyeceğiz…

Rebecca Hall, yakında vizyona girecek olan Wally Pfister’ın ilk yönetmenlik deneyimi “Transcendence” adlı filmde Johnny Depp ve Paul Bettany ile birlikte baş rol oynayacak. Afro Amerikan bir anneyle İngiliz tiyatro yönetmeni bir babanın kızı olan Hall babasının etkisiyle kariyerine tiyatroda başlamış. 1,78 boyunda olan Hall 22 yaşına kadar topuklu ayakkabı giymemiş. Sekiz yaşındayken boşanan anne babasının ilgisini de hiç kaybetmemiş. Belki de bu yüzden İngiltereyi bir yuva olarak kabul eden güzel yıldız Amerika’da da kendini evinde gibi hissettiğini söylüyor. Hall, 2010 yılında Woody Allen’ın “Vicky Cristina Barcelona/Barcelona, Barcelona” adlı filmindeki baş rol performansıyla eleştirmenlerin beğenisini topladı. Aynı performansla Altın Küre Ödülü, BAFTA’nın Orange Rising Star ödülünü, oyunculuk ve en iyi çıkış dallarında London Critics Circle ve Gotham Ödülü adaylıkları kazandı. Hall’un rol aldığı diğer filmler arasında “Lay the Favorite/Bahse Var Mısın?”, en iyi kadın oyuncu dalında bir British Independent Film Ödülü adaylığı elde ettiği “The Awakening/Öbür Dünyadan”, Ben Affleck’in yönettiği, en iyi oyuncu kadrosu dalın 2010 National Board of Review Ödülü’nü kazanan “The Town/Hırsızlar Şehri”, “Everything Must Go”, oyuncuların ve yapımcıların Independent Spirit Robert Altman Ödülü ve en iyi oyuncu kadrosu performansı dalında bir Gotham Independent Film Ödülü adaylığı ile onurlandırıldırğı “Please Give”, “Dorian Gray”, en iyi oyuncu kadrosu performansı dalında bir Screen Actors Guild Ödülü adaylığına ortak olduğu “Frost/Nixon”, UK Empire Ödülü’nü ve en iyi yeni oyuncu dalında London Critics Circle Ödülü adaylığını kazandığı “The Prestige/Prestij” ve oynadığı ilk uzun metrajlı film olan “Starter for 10” yer alıyor.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.