Jesse Eisenberg, 5 Ekim 1983 tarihinde  New York’ta doğdu.  Annesi Amy, çocuk partilerinde palyaço olarak çalışırken babası Barry bir hastane yönetiyordu. Eisenberg, Polonya ve Ukrayna kökenli laik bir Yahudi ailede büyüdü. Öğrenimini ABD‘deki okullarda tamamladı.

Cast member Jesse Eisenberg poses during the premiere of the film “To Rome with Love” by U.S. director Woody Allen in Rome April 13, 2012. REUTERS/Stefano Rellandini (ITALY – Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT) – RTR30P4Y

Eisenberg, ilk kez ekran karşısına 1999-2000 yıllarında yayınlanan Get Real adlı komedi-drama TV dizisinde çıktı. 2009 yılında eleştirmenlerin beğenisini kazanması sayesinde Adventureland adlı komedi-drama filminde ve Zombi Diyarı adlı korku-komedi filminde rol aldı. 2010 yılında Sosyal Ağ adlı filmde Facebook‘un kurucusu Mark Zuckerberg‘i canlandırdı ve bu rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde Altın Küre ve Oscar Ödülü‘ne aday gösterildi. Daha sonra, aynı yılda Holy Rollers adlı filmde rol aldı ve Sundance Film Festivali‘nde “Jüri Büyük Ödülü”ne aday gösterildi. 2011 yılında Hızlı Soygun filminde oynayan oyuncu 2013 yılında da Sihirbazlar Çetesi’nde rol aldı. Öteki ve Gece Planı, Haziran ve Temmuz aylarında oyuncunun rol aldığı iki önemli film. Bu ay onu Gece Planı filminde bir çevre aktivisti olarak izleyeceğiz, Öteki’nde de ikili karakteri oynayan Eisenberg ötekisinin gölgesinde eriyip giden bir karakteri canlandırıyor. İzlenesi performanslar…

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.