Hollywood yeni yıldızları üretmeye devam ediyor. Ama bazen öyle bir isim çıkıyor ki karşımıza onun değil filmini resmini bile seyretmek biz erkeklere yetiyor. İşte o yaratıklardın biri Gabriella Wilde…

Serdar Akbıyık

Yepyeni bir isim Gabriella Wild ama yaşıtlarından çok daha büyük oynuyor. Bu ay vizyona girecek olan Endless Love filminin güzel sarışını1989 doğumlu. Hampshire’da doğmuş bir güzellik. Bu İngiliz oyuncular farklı oluyor. Neredeyse tümü inanılmaz kabiliyetli ama Avusturalyalı veya ABD’li meslektaşları kadar güzel değiller. Mesela Emma Thompson, Julianne Moore bunlara örnek olabilir. Ama bazen içlerinden öyle biri çıkıyor ki bütün dünyayı güzelliğiyle yakıp yıkıyor, Catherine Zeta Jones gibi. İşte bu mükemmellere bir isim daha eklendi. Gabrielle Wild o kadar güzel ki 25 yaşında Cosmopolitan, Vogu gibi dergilerin güzeller listesine girmiş, Burberry, Lacoste gibi markaların yüzü olmuş. 2009 yılında St Trinian’s 2: The Legend of Fritton’s Gold filminde ilk rolünü alan Gabriella yapımcıların dikkatini çekip ünlü TV dizisi Doktor Who’nun bir bölümünde Vampir bir kızı canlandırdı. Doktor Who gibi bir dizide rol alırsanız ve bu kadar güzel olursanız tabii Hollywood sizi kapar. 2011 yılında çekilen Üç Silahşörler de Costance rolüyle Mila Jojovich’i ezip geçti. Bütün dünya kim bu sarışın sorusunu sorarken o Carrie’de güzel sarışın rolünü kapmıştı bile. Carrie’ye anlayış gösteren fakat popüler olmanın cezasını çeken Sue rolünde oyunculuğu da dikkat çekti. Hatta Carrie’nin hikayesini bilmesek filmi izlerken Carrie Sue’ya aşık mı olacak diye sorasımız geldi. Bu ay vizyona girecek olan Endless Love’daki Jade rolüyle karşımıza gelecek. Endless Love bizim gençliğimizin en güzel aşk filmlerindendir. Brooke Shields ile Tom Cruise’in oynadığı bu başyapıtı tekrar çekmek ve Brooke Shields ile yarışmak kolay iş değil. Peki bütün bu işleri başaran Gabrielle kimdir. Allah bazen insana herşeyi birden veriyor. Gabrielle’nin gerçek adı, Gabriella Zanna Vanessa Anstruther-Gough-Calthorpe. Gabrielle’nin İspanyol olmadığı çok belli. Bu ismi bir İngiliz asilzadenin kızı olduğu için almış. Babası bir baronun oğlu. Bir dolu kardeşi var. Prens William’la aşk yaşayan Isabella Calthorpe’un ve Prens Harry’le evlilik dedikoduları yayılan Cressida Bonas’ın da kardeşi. Endless Love’ın konusunu unutanlar için küçük bir hatırlatma. Filmdeki gençlerin imkansız aşkı ailelerin engellemesine takılır. En sonunda filmin delikanlısı kızın evine gizlice girer ve bir kaza sonucu evi yakar. Şimdi bu kız için ev yakılmaz mı?

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.