Yılın Savaşı

Hip-hop’ın dev ismi Dante Graham, b-boy (break dansçı erkek) geçmişi sayesinde milyar dolarlık bir iş kurmuştur. Şimdi tek amacı vardır. Fransa’nın Montpellier şehrinde gerçekleşecek olan, hip-hop’ın bir numaralı efsanevi yarışması Battle of the Year’ı kazanabilecek bir Amerikan rüya takımı yaratarak ABD’nin bu danstaki üstünlüğünü tüm dünyaya yeniden kabul ettirmektir.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Battle of the Year

Yönetmen: Benson Lee

Senarist: Brin Hill

Oyuncular: Josh Holloway, Laz Alonso, Josh Peck ile Caity Lotz

Gösterim tarihi: 06 Aralık

 

Ölümsüz Aşk

 

Ruth ve Bob, Teksas’ta yaşayan kanun kaçağı genç bir çifttir. Karıştıkları bir soygunda hamile olan Ruth yanlışlıkla bir polisi vurunca Bob suçu üstlenerek hapse girer. Bob hapisten kaçarak sevgilisi ve çocuğuna kavuşmak için hayatı pahasına bir maceraya atılır. Bu sırada polis memuru Patrick, Ruth’a aşık olur. Ruth, O’nun güvenli hayatı ile aşkı arasında zorlu bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Ain’t Them Bodies Saints

Yönetmen: David Lowery

Senarist: David Lowery

Oyuncular: Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster, Nate Parker

Gösterim tarihi: 06 Aralık

 

Kızım İçin

 

Tuncer, karısından boşanıp kendi hayatına yönelmiştir. Babasının varlığından habersiz büyüyen Tuba ise 18 yaşını doldurmasına üç hafta kala, bir anda karşısında Tuncer’i bulur. Onunla birlikte bir yolculuğa çıkar. Tuba, yolculukta, babası olduğunu iddia eden Tuncer’i tanırken, sürprizlerle karşılaşacaktır. Bir yandan hayatında eksikliğini hissettiği sevgilerle, diğer yandan aşkla tanışacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Hakan Haksun

Senarist: Hakan Haksun

Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Eda Ece, İnci Türkay, Berke Üzrek

Gösterim tarihi: 06 Aralık

 

Düğün Dernek

 

İşler Güçler dizisinin yönetmeni Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği, başrollerde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Binnur Kaya nın oynadığı filmin çekimleri Erzincan ve Sivas’ta yapılmıştır. Orta Anadolu’daki bir köy düğününde dünyanın çivisi çıkar ve planlanan evlilik sürprizler doğurmaya başlar…

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Senarist: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut

Gösterim tarihi: 06 Aralık

 

Mc Dandik

 

Doğduğu gün kaderi belirlenmiş olan öksüz ve yetim Dandik, zorluklarla dolu bir hayatın içinde iyilik ve dürüstlükle aşkının peşinden koşarken hayatın engellerini aşmaya çalışır. Yıllar önce kaybettiği çocukluk aşkı Aslı’yı tesadüfen yeniden bulan Dandik, en yakın arkadaşı Fiko ile birlikte ayakta durmaya çalışırken bir yandan da sevdiğiyle mutlu bir hayat kurmanın yollarını arar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ragga Oktay

Senarist: Ragga Oktay

Oyuncular: Ragga Oktay, Zerrin Arıkan, Lemi Filozof, Sümer Tilmaç

Gösterim tarihi: 06 Aralık

 

Yozgat Blues

 

Yavuz, belediyenin açtığı müzik kursunda hocalık yaparken, AVM´lerde eski Fransızca şarkılar söylemektedir. Kurstan öğrencisi Neşe ise marketlerde ürün tanıtımı yapmaktadır. Yavuz, aldığı bir iş teklifi üzerine Neşe’yle birlikte Yozgat’a gider. Sabri ve radyocu arkadaşının destekleriyle çok uğraşsalar da yaptıkları müzik pek ilgi çekmez. Zaman geçtikçe ilişkileri beklemedikleri yerlere gider.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun

Senarist: Tarık Tufan

Oyuncular: Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak

Gösterim tarihi: 06 Aralık

 

Saroyan Ülkesi

 

Dünyaca tanınmış Ermeni asıllı Amerikalı yazar Willam Saroyan´ın (1908-1981) memleketi Bitlis´e yolculuğunun onda bıraktığı derin etkinin izlerinden giderek, bugün bize o yolculuğu yaşatıyor Lusin Dink. Saroyan, ailesinin zorunlu göç sebebiyle Kaliforniya´nın Fresno kasabasında doğdu. Memleketi Bitlis´i daha önce hiç görmemişti, ama neredeyse tüm kısa hikâyelerinde ve oyunlarında Bitlis bir şekilde yer aldı.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Lusin Dink

Senarist: Lusin Dink

Oyuncular: Kevork Malikyan, Sevinc Erol, Ara Mgrdician, Artur Norikyan, Yalçın Çilingir

Gösterim tarihi: 06 Aralık

Bu İşte Bir Yalnızlık Var

 

Eski müzisyen Mehmet, müzikten uzaklaşmış, boşanmış bir adamdır. Geçimini özel ders vererek sağlamaktadır. O’nu, haftada bir gün görüşebildiği 9 yaşındaki kızı Ezgi hayata bağlamaktadır. Mehmet, başka biriyle evlenen eski eşi Nazlı’yla kızı yüzünden hâlâ görüşmektedir. Mehmet karısıyla evliyken de ailece görüştükleri Ayşe’nin eşinden ayrılması üzerine ona şiddetli bir aşk duymaya başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ketche

Senarist: Burak Göral

Oyuncular: Engin Altan Düzyatan, Özgü Namal, Emin Gürsoy, Gaye Gürsel

Gösterim tarihi: 13 Aralık

 

Soğuk

 

Türkiye’nin sınır şehri Kars. Üç Rus kız kardeş bir pavyonda çalışmaktadır. Hayatında karısından başka bir kadın bilmeyen bir tren yolu işçisi kızlardan en küçüğüne aşık olur. İşçinin erkek kardeşi şehrin belâlılarından biridir. O da 3 kız kardeşin etrafında dolaşmaktadır. Ruslardan en küçüğü İrina’nın ülkesine dönmeye birkaç günü kalmıştır. Bundan sonrası kızların ve yol işçisi aşığın istediği gibi gitmeyecektir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Uğur Yücel

Senarist: Uğur Yücel

Oyuncular: Cenk Medet Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Valeria Skorokhodova, Yulia Vanyukova

Gösterim tarihi: 13 Aralık

 

Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları

 

Misty Dağları’ndan başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanıyor. Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins’in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Yalnız Dağ’a ulaşmak zorunda olan ekip ulu ejder Smaug’un saklandığı inine giden Gizli kapı’yı bulabilecekler mi?

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Hobbit: The Desolation of Smaug

Yönetmen: Peter Jackson

Senarist: Peter Jackson

Oyuncular: Martin Freeman, Richard Armitage, Ian McKellen, Cate Blanchett, Evangeline Lilly

Gösterim tarihi: 13 Aralık

 

Anormal Aktivite

 

Malcolm, karısı Kisha ile birlikte herkesin hayallerini süsleyen yeni bir eve taşınır. Kısa bir süre içerisinde Kisha’nın bedenine bir kötü ruh musallat olmaya başlar ve başlarda eğlenceli gibi gördükleri bu durum zamanla Malcolm için ürkütücü bir halır. Malcolm, eşini kurtarabilmek için her yolu dener, sonunda bir rahiple anlaşır ancak rahip bile çare olamaz.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: A Haunted Hous

Yönetmen: Michael Tiddes

Senarist: Marlon Wayans

Oyuncular: Marlon Wayans, David Koechner, Dave Sheridan, Essence Atkins, Marlene Forte

Gösterim tarihi: 13 Aralık

 

Oldboy

 

Bir gece içkiliyken apansız kaçırılan ve tuhaf, hotel benzeri bir hapis içerisinde, O’nu esir alan kişinin kimliği ve gerekçesiyle ilgili en ufak bir iz olmadan, eziyetle dolu, bezdirici, yalnız ve 20 yıl sürecek bir mahpusluğa terk edilen, Joe Doucett’in akıl sır ermez deneyimi. Serbest bırakılan Joe, bu kâbustan bir saplantıyla çıkar: Cezasını organize eden kişiyi bulmak ve nedenini anlamak.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Spike Lee

Senarist: Garon Tsuchiya

Oyuncular: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley ile Samuel L. Jackson

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Kedi Özledi

 

Yönetmenin uzun süredir üzerinde çalıştığı üçlemenin ilk filmi. Modern hayatta birbirini çok seven ancak ilişkilerinde sorunlar yaşayan bir çiftin, bir kedi aracılığıyla ilişkilerini onarması süreci anlatılıyor. iki aşığın, etrafındaki insanlar tarafından yıpratılmaya çalışılan ilişkileri, arada kalan kedi sayesinde düzelmeye başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Mustafa Şevki Doğan

Senarist: Baykut Badem

Oyuncular: İlker Ayrık, Algı Eke, Erkan Sever, Selim Erdoğan

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Erkekler

 

Erkeklerin dünyasına içeriden bir bakış sergileyecek olan filmde Ali Poyrazoğlu bir psikiyatristi, Fikret Kuşkan ise eşinden yeni boşanan Avukat Adem’i canlandırıyor ve her gece bir başka kadınla beraber olan hızlı bir çapkına hayat veriyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Faruk Aksoy

Senarist: Yılmaz Okumuş, Hilal Çelenk

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Ali Poyrazoğlu, Asuman Dabak, Güneş Emir

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Sağ Salim 2: Sil Baştan

 

Salim’in kimsesiz bir cenazeyi memleketine götürmeyi kabul etmesiyle başlayan macera, yol arkadaşı Nihal’in annesinin intikam için rehin alınmasıyla yeniden başlıyor. Her yerde 11 kötü adamın seri katili olarak aranan kahramanlarımız yakalanmamak için kılık değiştirirler. Ancak işler düşündükleri gibi gitmez. Salim belâdan kurtulmak için eline silâh alınca da serüven yeniden başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ersoy Güler

Senarist: Ersoy Güler, alper Erze

Oyuncular: Burçin Bildik, Ezgi Asaroğlu, Murat Akkoyunlu, Hüseyin Avni Danyal

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Yarım Kalan Mucize

 

  1. Dünya Savaşı atmosferinde, Anadolu’da açlık ve sefaletin doruğa çıktığı zamanlar. Nahide, yaşadıklarının bilincinde olmayan zavallı kızlardan biridir. İlkokul öğretmeni onun yazgısını değiştirmesini ister. Bunun en iyi yolu Nahide’nin Köy Enstitüsü’ne gitmesidir. Erkek kılığında köyünden kaçıp, okula gitme çabası aslında Anadolu’da yeni bir eğitim seferberliğinin habercisidir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Biket İlhan

Senarist: Biket İlhan

Oyuncular: Nihan Belgin, Yetkin Dikinciler, Umut Beşkırma, Dolunay Soysert

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Bir Hurdacının Hayatı

 

Nazif, ailesinin geçimini sağlayabilmek için, yaşadığı kasabanın gerek orman gerekse sokaklarında bulduğu her şeyi küçük bir dükkana satarak yaşam mücadelesi veren bir babadır. Halihazırdaki iki kızının yanı sıra, eşi üçüncü bir çocuğa hamiledir ve çoğu zaman ailesinin yemeğini sağlamakta bile zorluk çekmektedir. Günün birinde eve döndüğünde karısının pek iyi bir durumda olmadığını fark eden Nazif, soluğu hastanede alır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Epizoda u zivotu beraca zeljeza

Yönetmen: Danis Tanovic

Senarist: Danis Tanovic

Oyuncular: Nazif Mujic, Senada Alimanovic, Semsa Mujic, Sandra Mujic

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Özür Dilerim

 

Selim, kırklı yaşlara adımını atmış, zihinsel engelli bir adamdır. Annesi Neriman’ın büyük bir özveriyle yetiştirdiği Selim, her daim annesinin ve ailesinin üzerine titrediği şey olmuştur. Şimdilerde erkek kardeşi Zafer evlenmek üzeredir ve bu durum ilginin Zafer’e geçmesi demektir. Zafer kendisine çaresizlikle bağlı olan sevgilisi Hale ile evlilik adımları atarken ailenin odaklandığı tek durum bu olur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu

Senarist: Cemil Ağacıkoğlu

Oyuncular: Güven Kıraç, Köksal Engür, Ayten Uncuoğlu, Serkan Ercan, Deniz Denker

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Köksüz

 

Babasının ani ölümüyle dünyası başına yıkılan Feride, kimsesiz kalan ailesinde baba rolünü üstlenmek zorundadır. Genç kadın artık çaresiz annesi ve iki kardeşini kollamak durumundadır. Zamanla üstlendiği bu rol üzerine iyice yapışır ve gerçek anlamda bir ev reisi vazifesi yürütmeye başlar. Ancak bu durum bir süre sonra aile fertlerinin her birini tarifi zor bir drama sürükler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Deniz Akçay

Senarist: Deniz Akçay

Oyuncular: Ahu Türkpençe, Lale Başar, Mihriban Er, Sekvan Serinkaya, Melis Ebeler

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Sürgün

 

1964 yılının Büyükadası’nda geçen hikaye zengin bir Rum ailesinin kızı olan Eleni ile adada yaşayan bir faytoncunun oğlu olan Sedat arasındaki imkansız aşkı konu ediniyor. Çocukluklarından bu yana birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat, birlikte Edebiyat Fakültesi’nde okurlar ve yakın zamanda mezun olacaklardır. Sedat babasını ikna eder ve Eleni’yi istemeye giderler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Erol Özlevi

Senarist: Selin Tunç

Oyuncular: Tolgahan Sayışman, Saadet Işıl Aksoy, Mahir Günşiray, Macit Sonkan, Ruhsar Öcal

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

Dinozorlarla Yürümek

 

Patchi, büyük kardeşi Juniper ve diğer kardeşleri aynı sürüde doğmuş ve birlikte büyümüşlerdir. Patchi, bu dinozor çocukların arasında en çelimsiz ve güçsüz olanıdır. Ancak içerisinde bulunduğu şartlar onu her seferinde limitlerini test etmeye itmektedir. Babalarının izinden ve mirasından devam etmeye karar veren iki kardeş, en yakın arkadaşları, bir kuş olan Alex’i de yanlarına alarak Arctic North’a doğru yola çıkarlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Walking With Dinosaurs 3d

Yönetmen: Theodore Thomas

Senarist: John Collee

Seslendirenler: Justin Long, Tiya Sircar, John Leguizamo

Gösterim tarihi: 20 Aralık

 

 

Senin Hikayen

 

Hakan ile Esra evli bir çifttir. Birbiriyle gayet iyi anlaşan bu çiftin kariyerleri de, 7 yıldır devam eden evlilikleri de bir dönüm noktasındadır ve çocuk sahibi olma kararı alırlar. Karar aşamasında devreye bir de “babaanne” olmayı kafasına fena halde koymuş olan, Hakan’ın annesi Meral girer. Maddi durum, anne-baba olma sorumluluğu gibi bir çok etken vardır. Ancak bir bebek bütün hayatları değiştirir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Tolga Örnek

Senarist: Tolga Örnek

Oyuncular: Timuçin Esen, Selma Ergeç, Nevra Serezli, Sait Genay

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

Ferahfeza

 

Baskıcı babası Raif ve acar arkadaşı Kısmet’le Tuzla tersane bölgesinde tedarikçi olarak çalışan Ali, 20 yaşında hayalci bir gençtir. Denize açılan gemileri seyrederken kendisi için daha güzel bir hayat olduğuna inanır. Bir gece Kısmet’le şehri başka bir açıdan görmek için bir kulenin tepesine tırmanır. Çevreye bakınırken karşıdaki duvarda yarım yapılmış bir gemi grafitisi gören Ali bunun bir işaret olduğuna inanır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Elif Refiğ

Senarist: Elif Refiğ

Oyuncular: Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Hüseyin Sevimli, Mert Asutay

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

Justin Bieber’s Believe

 

Belgesel türündeki film Justin Bieber’ın kimse tarafından tanınmayan bir çocuktan dünya çapında milyonlarca hayrana sahip olan bir yıldıza dönüşmesini konu ediniyor. Filmde ‘Belieber’ olarak adlandırılan bir akım başlatan genç adamın hayatı, sahne şovları ve sahne arkasından kesitlere yer veriliyor

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Jon M. Chu

Senarist: Jon M. Chu

Oyuncular: Justin Bieber, Will.I.Am, Scooter Braun

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

Genç ve Güzel

 

17 yaşındaki genç bir kızın, dört mevsimde yaşadıklarını arka plandaki dört farklı şarkı eşiliğinde anlatan Jeune & Jolie, genç bir kızın tutku ve cinselliği keşfetme ve hayatını bu şehvet üzerine kurmaya başlama öyküsünü perdeye yansıtıyor. Son filmi Dans la maison ile Golden Shell ve San Sebastian Festivali Jüri Özel Ödülü’nü kazanan François Ozon’un bir yıl sonra çektiği filmi Altın Palmiye’nin öne çıkan filmleri arasında.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Jeune et jolie

Yönetmen: François Ozon

Senarist: François Ozon

Oyuncular: Charlotte Rampling, Géraldine Pailhas, Marine Vacth, Nathalie Richard, Frédéric Pierrot

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

Prisoners

 

İki ailenin şükran günü bir araya geldiği bir günde, ailenin iki küçük kızının kaybolduğunu ortaya çıkar. Saatin ilerlemesine rağmen iki küçük kız ortaya çıkmayınca panik dolu anlar ortaya çıkar. Bunun üzerine kaçırılma ihtimalinin yükselmesiyle birlikte polise başvururlar anca sonuç alamazlar. Bununla birlikte Keller Dover (Hugh Jackman), genç ve yetenekli bir dedektiften yardım ister. Ancak bilmediği kendisinin suçlunun ve masumun birbirine karıştığı şaibeli bir olayın içerisinde bulur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Denis Villeneuve

Senarist: Aaron Guzikowski

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Maria Bello, Terrence Howard, Viola Davis

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

İblisin Oğlu 13. Vahşet

 

Gazetecilik bölümünde son sınıfta okuyan bir arkadaş grubu, bitirme tezlerine konu olması amacıyla ilginç haberlere göz atmaktadırlar. Tam da aradıkları haberi bulurlar; sekiz dağcının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu olayı ve bu olayın arkasında yer aldığını düşündükleri, bir dağ evinde tek başına yaşayan Wild’ın hikayesini ele alacaklardır. Kameralar kayıda girdiğindeyse 13 sayısının laneti kendilerini bulacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Emre Kaya

Senarist: Emre Kaya

Oyuncular: Fevzi Altunbulak, Burakhan Keyif, Merve Uçar Cangöz

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

47 Ronin

 

47 Ronin adlı samuray çetesinin ustası öldürülünce ekip dağılır ve ekipte yer alan herkes işsiz kalır. Rakip çetenin lideri Kira tarafından gerçekleştirilen bu suç elbette ki karşılıksız kalmayacaktır. 47 Ronin’in sadık elemanları Oishi ve Kai bir araya gelerek kanunsuz ve acımasız bir intikam planının peşine düşerler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Carl Erik Rinsch

Senarist: Chris Morgan

Oyuncular: Keanu Reeves, Rinko Kikuchi, Cary-Hiroyuki Tagawa, Hiroyuki Sanada, Yorick van Wageningen

Gösterim tarihi: 27 Aralık

Zamanda Yolculuk

 

Bernard, Noel Baba için çalışan sadık ve sakar mı sakar bir elftir; hayatındaki en önemli şey de bu iştir. Noel Baba’nın bir gecede tüm dünyayı nasıl dolaştığını öğrendiğinde tamamen ufku açılan Bernard, gizli zaman makinesinin sırrını öğrenmiş olur. Aynı zamanda kötücül Necil Baddington ve annesi Vera da bu sırrı çözmeye çalışmaktadır ve bu nedenle Kuzey Kutbu’na savaşçılarını göndererek Noel Baba’yı yakalamalarını emrederler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Saving Santa

Yönetmen: Leon Joosen

Senarist: Leon Joosen

Seslendirenler: Martin Freeman, Ashley Tisdale, Tim Curry

Gösterim tarihi: 27 Aralık

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.