Bu ay vizyona girecek Ölümsüz Aşk filminde çocuk sahibi bir kanun kaçağını canlandıran Rooney Mara negatif kadın kahramanların unutulmaz ismi olma yolunda hızla ilerliyor…

1985 Amerika doğumlu Mara dikkatleri ilk defa 2005 tarihli ‘Elm Sokağı Kâbusu’ ve ardından 2010 tarihli ‘Sosyal Ağ’daki rolleriyle çekmişti. Kökleri İrlanda’ya uzanan Rooney Mara’nın ataları Amerikan futbolu takımları The Pittsburgh Steelers ve New York Giants’ın kurucularından. Spor yerine oyunculuk yoluna sapan Mara, bu kararında ‘Rüzgâr Gibi Geçti’ ve ‘Rebecca’ gibi filmlerin etkisinin olduğunu söylüyor. Seçmelerine bir arkadaşı sayesinde katıldığı Romeo ve Juliet’te oynadığı Juliet rolü, lisedeyken oynadığı ilk ve tek rol. Birkaç öğrenci filminde de rol alan Rooney Mara 19 yaşına geldiğinde oyunculuk kariyeri için sağlam girişimlerde bulundu. 2005’ten itibaren farklı film ya da dizilerde boy göstermeye başlayan Mara ‘Ejderha Dövmeli Kız’daki oyunculuğuyla piyasaya damgasını vurdu. 2006’da ‘Law&Order’ dizisinde, 2008’deyse Friends (With Benefits)’te oynayan Mara’nın ‘Ejderha Dövmeli Kız’daki ‘Lisbeth’ karakterini canlandırmak için kestirdiği asimetrik ve kısa saçları, kaşına, kulağına ve meme ucuna taktığı piercing’ler de hayli konuşuldu. Bu filmdeki başarısından sonra yine önemli bir filmde rol aldı Mara, Side Effects-Acı Reçete onun kariyerinin ne kadar özenli seçimlerle yürüdüğünü bize gösterdi. Bu ay ise Ölümsüz Aşk filminde seyredeceğiz ayrıksı ismi. Filmde çocuk sahibi bir kanun kaçağını canlandıran Mara filmle ilgili sorulan bir soruyu şöyle cevaplandırdı, “İlk defa bir anneyi oynamak ve partnerimin bir çocuğun olması beni heyecanlandırıyordu. Bazıları zorlu bir deneyim olacağını söylüyordu ama benimle beraber oynayan küçük kızla çok iyi anlaştık. Rol yapmıyordu, gerçekten anı yaşıyordu ve yaşananlara çok duyarlıydı. Bu da sizi onu takip etmeye onunla yaşamaya itiyor. Bir çocukla hile yapamazsınız! Bu sayede zorluk çıkarabilecek bir şey, sizi daha özgür kılıyor.”

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.