Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen “Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali” kapsamında Konya ünlü geçidine sahne oldu. Festival kapsamında birçok nitelikli kısa film ve uzun metraj belgesel filmler sinemaseverlerle buluştu.

Filmler, 6-7-8 Kasım tarihleri arasında, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ve İletişim Fakültesi salonlarında ücretsiz gösterildi. Festivalin bu yılki onur konukları ise Türk Sineması’nın iki dev ismi; oyuncular Selda Alkor ve Engin Çağlar idi. Festivalin açılış töreninde Alkor ve Çağlar’a onur ödülü verildi. T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selçuklu Belediyesi, ADESE, KuleSite, Kontur gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen festival kapsamında, 3 gün süreyle 63 kısa filmin yanı sıra, bu yılın ses getiren yapımlarından olan ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken’in yaptığı Meryem filminin özel gösterimi de yer aldı. Festival kapsamında ayrıca Gölün Kıyısında, Sabah Güneşi, Mardinli Süryaniler ve Mevlana’nın Son Yolculuğu adlı belgeseller de izleyicilerle buluştu. Festivalin açılış filmi ise Serhat Koca imzalı ve Altın Portakal ödüllü ‘Hoşgeldin Bebek’ filmi. Festival, film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyenlerle söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Koleksiyoner Vadullah Taş arşivinden “Selda Alkor ve Engin Çağlar Film Afişleri Sergisi” de sinemaseverlerle buluşan bir diğer etkinlik oldu. Festival kapsamında Konya ünlüler geçidine sahne oldu;

 

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezer Akarcalı, Ege Üniveritesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konca Yumlu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zaur Mükerrem, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Gürses, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Tan Akbulut, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Esen, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fethi Kaba, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berrin Avcı, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergun Yüksel, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Uğurlu, Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Aydın Bağardı, Atalay Taşdiken, Ertuğrul Karslıoğlu, Kemal Öner, oyuncular Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Ahmet Kural, Murat Cemcir, Meltem Miraloğlu, Nihal Menzil, Burçak Evren, Savaş Karakaş, Rıza Sönmez, Ufuk Kaplan, Koleksiyoner Vadullah Taş, Belgesel Yönetmeni Metin Avdaç, TRT yönetmen ve yapımcılarından Tülay Akça ve sinema yazarları Sadi Çilingir ve Fırat Sayıcı.

 

Ödüller:

 

En İyi Belgesel Film Ödülü: Zarok

Yönetmen: Muhammet Beyazdağ / Akdeniz Üniversitesi

 

En İyi Kurmaca Film Ödülü: Buhar

Yönetmen: Abdurrahman Öner / Haliç Üniversitesi

 

En İyi Deneysel Film Ödülü: Döngü

Yönetmen: Burak Varlık / Anadolu Üniversitesi

 

En İyi Animasyon Film Ödülü: Leke

Yönetmen: Güven Şahinkanat / Anadolu Üniversitesi

 

Suha Arın Özel Ödülü (Belgesel Dalı): Ardakalanlar

Yönetmen: Coşku Öztuğran & M.Lütfü Akbaş / Selçuk Üniversitesi

 

Aykut Oray Özel Ödülü (Kurmaca Dalı): Küçük Adamlar

Yönetmen: Utku Ali Güler / İstanbul Teknik Üniversitesi

 

Prof. Dr. Âlim Şerif Onaran  Özel Ödülü (Deneysel Dalı): Leke

Yönetmen: Alper Akdeniz / Dokuz Eylül Üniversitesi

 

Kurmaca Dalı Özel Ödülü: Mod

Yönetmen: Deniz Tarsus / Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi

 

Belgesel Dalı Özel Ödülü:  7 Lira

 

Festivalle ilgili detaylar www.kisaca.selcuk.edu.tr adresinden görülebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.