Yönetmenliğini Ersoy Güler’in üstlendiği Başrollerinde Burçin Bildik, Ezgi Asaroğlu, Hüseyin Avni Danyal, Nazlı Tosunoğlu, Murat Akkoyunlu, Metin Yıldız, Erkan Bektaş’ın yer aldığı, devam filmi olarak çekilen Sağ Salim 2, görsel zenginlikleriyle izleyenleri şaşırtacak.

Film ekibi bayram boyunca tatil yapmadan çekimlerini Kastamonu’nun Cide ilçesinde tamamladı. Sağ salim1 geçen sene 64 bin 996 kişi tarafından izlendi ve istenilen gişeyi yakalayamadı. Film vizyondan kaldırıldıktan sonra online ortamda 8 milyon kişi tarafından izlenerek bir ilke imza attı. Sağ sağlim 2 Şubat ayında vizyona girecek.

Sağ salim2 DVD olmayacak!

Gülen Adam film şirketinin de aynı zamanda sahibi olan Ersoy Güler, Sağ Salim 2’nin ilk filmden daha büyük  bir patlama yapacağını söyledi. Güler, “Genellikle devam filmleri ilkinden düşük olur ama ikinci filmimiz birden daha aksiyonlu oldu. Senaryosunu yazarken İngiliz suç komedilerden esinlendim. Tek mekânlı konular ve yol filmleri ilgimi çok çekiyor. Ama Türkiye’de yol filmleri gişe yapmıyor. Kara mizah da tek başına işe yaramıyor. Ben de ikisini birleştirdim. Suç, durum komedisi, diyalog komedisi eklendiğinde yurtdışında Coen kardeşlerin filmlerine benzetenler oldu. Birinci filmde gişede çok büyük bir zarar ettim. Yanlış zamanda gösterime girdik korsanın da etkisiyle gişede başarısız olduk. Bu nedenle Sağ Salim 2 nin DVD’ ni çıkarmayacağım. Kastamonu halkı bize taahhüt ettiği şeyleri yapmadı. Eğer sözlerini tutarlarsa burada da bir ön gösterim yapacağız” dedi. İkinci filmin çekimleri tamamlanmadan başbakanlığa bağlı bir kurumdan ‘Sağ Salim 3’ün Afrika’da çekilmesini üzerine bir teklif aldıklarını sözlerine ekleyen Güler, şimdiden üçüncü filmin sinyallerini de vermiş oldu.

 

Türkiye’de “Aksiyon Komedi” tarzını başlattık.

Salim’in arabasına otostop çekip bindikten sonra kendini bambaşka bir dünyanın içine bulan Nihal(Ezgi Asaroğlu), Nurgül Yeşilçay ile başrollerini paylaştığı “Aşk Kırmızı” filmindeki performansı ile konuşuldu. Türkiye’nin fenomen dizisi Leyla ile Mecnun’nun ilk Leyla’sı olan Asaroğlu daha sonra Yağmurdan Kaçarken dizisinde İdil karakteriyle karşımıza çıkmıştı. Kastamonu Cide’ye ilk kez geldiğini söyleyen Asaroğlu,” Cide’ye ilk kez geliyorum. Hasret kaldığımız bir doğanın içindeyiz. Senaryoda pek es yok. Oyuncuların birbirlerinin suratına cümlelerini söyleyecekleri yerler yok. Hep bir aksiyon var. Biz de bu akışın içinde sürüklenip gidiyoruz. Nihal, bu macera da Salim’le bir takım oluşturuyor. Salim’in iyi niyetli olduğunu biliyor. Kurtarmaları gereken bir durum var ve Salim işleri yavaşlatan bir talihsizliğe sahip. Bu da Salim karakterini sevimli kılan bir şey. Tempoyu daha da yoğunlaştırarak ikinci filme aktardık. Hiç beklemediğimiz bir yerde, aniden bir aksiyon oluşuyor. Bu yüzden ben sadece bir komedi filmi çektiğimize inanmıyorum. Türkiye’de aksiyon komedi tarzını başlattık” şeklinde konuştu.

 

Buhar makinesi beni yaktı!

Sağ salim’in en naif karakterine hayat veren Burçin Bildik, çekimler sırasında buhar makinesinin yanlış kullanılmasıyla vücudunda oluşan yanıklar sonucunda çekimlere ara vererek Kastamonu Devlet hastanesinde bir süre tedavi altına alındı. Biz onu 118 33 reklâmlarıyla tanıdık. Ardından Tozlu Yollar ve Salih kuşu dizilerinde izledik. Şimdi Sağ Salim’in Salim’i. Birinci filmini çıraklık dönemi olarak değerlendiren Bildik “Acemilik gitti. Karakteri yaratmada büyük kolaylık sağladım. İkinci film birinci filmin devamı olarak çekildi. Dolayısıyla hikaye bir gün sonrasında geçiyor ama çekimleri 1.5 yıl sonra yaptık. Bu yüzden oyunculuğu aynı oranda tutmak gerçekten zor oldu. Salim, iyi niyetli olduğundan başına gelmeyen kalmadı. Nihal’i kurtarayım derken işler iyice karıştı. Anadolu insanının en saf halini canlandırıyorum. Komik olmaya çalışmıyorum. Salim’in içinde bulunduğu durama verdiği büyük tepkiler filmi zaten komikleştiriyor. Karakterin naifliğine saflığına hayranım. Benim hayatımda böyle benzer şeyler oldu. İyilikten maraz doğar derler aynen öyle” dedi.

 

Rolüm gereği “Rambo” oldum

Arka Sokaklar dizisinin “Nazike” si usta oyuncu Nazlı Tosunoğlu, daha önce İşler Güçler, Yabancı Damat, Aşk Oyunu, Sen Harikasın, İkinci Bahar gibi sevilen TV dizilerinde yer almıştı.

 

Sağsalim1’ de sadece sesini duyduğumuz Nazlı Tosunoğlu ikinci film’de cesur sahneleri ile izleyiciyi güldürecek. Kızı Nihal’i korumak için televizyonda izlediği dizilerden gördüğü kadarıyla kendini kamufle eden Tosunoğlu, özel bir ekip yardımıyla ağaçtan uçtuğunu söylüyor. “Oynadığım karakter bir Anadolu kadını, Televizyonda izlediği kahramanlardan biri olan Rambo’nın kılığına girerek kendimi tanınmaz hale getiriyor. Tek amacı Kızı Nihal’i kötü insanlardan korumak. Bazı sahnelerde gerçekten zorlandım. Orakla buz gibi sudan çıktım. Özel bir ekip yardımıyla ağaçtan ağaca uçtum. Yüzüme sürülen siyah boyayı gören Kastamonu insanı bana deliymişim gibi bakıyordu” dedi.

 

Seyirciyi şaşırmayı seviyorum

Dizi ve sinemada sıkça görmeye alıştığımız Murat Akkoyunlu Limon yapım imzalı Her şey Yolunda Merkez’de Vakıf Bilir karakterini canladoryor. Oyuncu daha önce de aynı yapımın İşler Güçler dizisnde oynamıştı. Çakallarla Dans filminin serisinde Del piyero Hikmet, aynı yıl vizyone giren Arkadaşım Max filmin de Özkan karakterini oynadı.

 

Sağ salim filminin ilk serisinde “Gucur Osman” ı oynayan Murat Akkoyunlu, senaryo gereği filmin sonlarında yanarak ölmüştü. Devam filminde ise bu sefer karşımıza Gucur Osman’ın ikizi olarak çıkan Akkoyunlu rolüyle ilgili “ Birinci film’de oynadığım karakterin ikizini oynuyorum. Tek farkı daha psikopat olması. Abisinin intikamını almak için diğer karakterlerin peşine düşüyor ve macera öyle başlıyor. Ben farklı karakterleri oynamayı seviyorum. Türk sinemasında tek tip karakterleri oynayanlar zaten var. Seyirciyi her seferinde şaşırmayı istiyorum. Komedi oynamayı çok seviyorum ama komedyen değilim. Zaten bu işi çok iyi yapan çok değerli isimler var. Onlar bir şemsiyenin altında ki farklı damlalar gibi” söyledi.

Buket Kahraman

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.