İptalinin üzerinden tam 6 yıl sonra hayranlarının hayali gerçek oluyor ve Veronica Mars film olarak beyaz perdede boy göstermeye hazırlanıyor. Rekorlar kıran “Kickstarter” projesiyle gerekli maddi desteği hayranlarından alan “Veronica Mars” 2014 yılında tam kadrosuyla sinemalarda olacak!

Veronica Mars 2004 yılında yayınlanmaya başladı. 3 sezon ekranlarda kalan dizi büyük şansızlık sonucu reyting kaygısıyla doğru dürüst bir sona kavuşamadan iptal edildi. Özellikle ilk sezonu ile büyük bir başarı yakalayan ve Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, Firefly, The Avengers), Kevin Smith (Clerks, Chasing Amy, Dogma), Stephen King gibi önemli isimlerin bile “İzlediğim en iyi dizilerden” dediği Veronica Mars iptal edildiği günden bu yana film projesinden dönem dönem söz ediliyordu. Dizinin yaratıcısı Rob Thomas Veronica Mars’ın ardından yeni projesi “Party Down”a başladığında “tüm enerjisini bu diziye ayırmak istediğini” söyleyince bu proje tamamiyle rafa kalkmıştı. Ta ki Mart ayında Kickstarter’da başlayan film projesine kadar…

Kickstarter sitesi kendisini sanatçılar, tasarımcılar, film yapımcıları, müzisyenler, gazeteciler, mucitler, kaşifler vs. için fon toplayan bir platform olarak tanıtıyor. Bir proje ortaya koyuyorsunuz, eğer site bunun yaratıcı bir iş olduğunu düşünürse projeniz Kickstarter’da yayınlanıyor ve gönüllü insanlardan bu projeyi gerçekleştirmek adına para toplamaya başlıyorsunuz. Eğer projeniz hedeflediğiniz sürede ihtiyaç duyulan miktarı toplarsa site %5 komisyon alarak toplanan parayı size veriyor.

13 Mart’ta Rob Thomas “The Veronica Mars Film Project”i kickstartera ekledi; “Eğer 12 Nisan’a kadar 2 Milyon Dolar toplayabilirsek, Veronica Mars filmini çekeceğiz!” diye de not düştü. Ayrıca Rob Thomas kadar Veronica Mars filmi için heyecanlı olan dizinin başrolünde yer alan Kristen Bell, Jason Dohring, Enrico Colantoni, Ryan Hansen ile dizinin yaratıcısı Rob Thomas bir de eğlenceli bir tanıtım videosu hazırladılar bu proje için. Bundan sonrası ise tarihe geçecek bir başarı; proje için ihtiyaç duyulan 2 Milyon Dolar yalnızca 11 saat içerisinde toplandı. Diğer taraftan Veronica Mars film projesi toplamda 5.7 Milyon Dolar toplayarak film kategorisinde tüm zamanların en çok bağış toplayan projesi oldu kickstarterda. Böylece filmin çekimleri 18 Haziran’da başladı!

Peki nedir Veronica Mars’ı hayranlar tarafında bu denli sevilir kılan? Öncelikle Veronica Mars’ın iyi yazılmış senaryosu, başarılı oyunculukları, sürükleyiciliği, çekici karakterleri ve müzik kullanımı ile zaten ortalamanın çok üzerinde bir polisiye olduğunu belirtmek gerek.Bunun yanı sıra dizi TV tarihinin gördüğü en güçlü kadın karakterlerden birine, zekice yazılmış diyaloglara, şahane esprilere, enfes bir kurguya ve her bölümde karşımıza çıkan başarılı konuk oyunculara sahip ve bunların hepsini Polisiye & Gençlik türünde bir araya getirmeyi becerebiliyor. Dizinin konusuna kısaca değinecek olursak; Veronica mutlu mesut hayatına devam ederken bir gün en yakın arkadaşı Lilly (Amanda Seyfried) bir cinayete kurban gider ve bu davayı eline yüzüne bulaştıran babası sebebiyle yaşamı alt üst olur; tüm arkadaşlarını, sevgilisini ve hatta annesini kaybeder. Kristen Bell tarafından canlandırılan Veronica gündüz dışlandığı lisesine devam eden bir öğrenci, akşamları ise eski şerif, şimdi ise özel dedektiften para kazanan babası Keith Mars’a (Enrico Colantoni)davalarında yardımcı olan amatör bir dedektif haline gelecektir bundan sonra. Arkadaşının cinayetini kendi başına araştırmaya karar verdikten sonra ise pek çok tehlike ve tahmin bile edemeyeceği sırlarla yüzleşmek zorunda kalacaktır. Dizinin kadrosunda yer alan diğer isimler ise şu şekilde: Logan Echolls rolünde Jason Dohring (Moonlight); Eli ‘Weevil’ Navarro rolünde Francis Capra, Wallace Fennel rolünde Percy Daggs III, Duncan Kane rolünde Teddy Dunn; Dick Casablancas rolünde Ryan Hansen (Party Down, 2 Broke Girls); Cindy ‘Mac’ Mackenzie rolünde Tina Majorino; Stosh ‘Piz’ Piznarski rolünde Chris Lowell, Leo D’Amato rolünde Max Greenfield (New Girl)…

Teddy Dunn ve Amanda Seyfried hariç saydığımız isimlerin hepsinin film projesinde yer alacağını ve hatta diziye daha önce konuk olan Sam Huntington (Being Human) ve Krysten Ritter’ın (Don’t Trust the B—- in Apartment 23) filmde de küçük birer rolü olacağını ekleyelim.

 BURCU MERCAN

Haziran ayında başka neler oldu ? Kısa Kısa…

* Emmy ve Golden Globe ödüllü The Sopranos dizisinin yıldızı James Gandolfini geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef hayatını kaybetti. Aktör henüz 51 yaşındaydı.

* Uzun yıllardır yeni sezonu beklenen Luther’ın 3.Sezonu 2 Temmuz’da, bu yıl üç bölümlük bir sezon ile final yapacak olan Skins’in 7.Sezonu ise 1 Temmuz’da başlayacak.

* 11.Doctor Matt Smith 50.Yıl Özel Bölümü ve Christmas Özel Bölümü’nün ardından Doctor Who’dan ayrılacağını açıkladı.

* Sezonun sürpriz başarı yakalayan dizilerinden Hemlock Grove 2.Sezon onayı aldı. 0 bölümlük ikinci sezon önümüzdeki yıl yayınlanacak.

* Mad Men’in 23 Haziran’da yayınlanan 6. Sezon finali bütün sezon finallerinin reytinglerini geride bırakarak 2.7 milyon izleyiciye ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.