Gold Filmin Faruk Turgut’un yapımcılığını yaptığı, Nisan Akman’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Deniz Akçay’ın Senaryosunu kaleme aldığı Star Tv’nin yeni dizisi “Benim Hala Umudum Var” Temmuz ayı ile birlikte ekran yolculuğuna başladı.

Dizinin ilk röportajını almak için Beykoz sahilinde buluştuğumuz Gizem Karaca, Berk Oktay, Şükrü Özyıldız ve Nergis Çorakçı ile Cinerdegi “DİZİFAN” okurları için çok özel bir söyleşi yaptık. İki aşk arasında kalan Umut’un (Gizem Karaca)’nın dizide işi zor gibi…

Berk Oktay/ Hakan
Dizinin Senaryosunda etkilendiğiniz ne oldu?
Hikâyesi çok alışılagelmedik bir hikâye değil. Modern bir külkedisi hikâyesi çekiyoruz. Senaryo da ters köşe bir kurgu var zaten beni etkileyen de bu oldu. Mesela Hakan karakteri düpedüz bir aşk karakteri değil. Âşık olduğu Umut önce Ozan karakteri ile birlikteliği olacak. Daha sonrasında da Hakan ile Umut’un yolları kesişecek. İşin enteresan yanı seyircinin aynı zamanda Umut’unda ikilemde kalacağı konu ve olayın dram kısmının başlayacağı yer Ozan ile Hakan’ın tanışıyor olması. Ama arkadaşının aşkını çalma gibi bir durum ortada yok. Hikâyenin de sihri burada. Bu dizide bir sihir var. Senaryoda Sürekli çözülmesi gereken bir entrika var. Bu da işi heyecanlı kılıyor.
Hakan karakterinin kırılma noktaları nelerdir?
Bu diziyi ve karakteri kabul etmemde ki en büyük etki karakterin yaşayacağı karakter değişimleri. Hakan, çok disiplinli kendi ayakları üzerinde durabilen, dizide ki güçlü erkek karakteri. İş takıntılı özel hayatını ikinci planda tutan bir adam. Özel hayatını hep geri plana atmış. Bir gün Umut’la karsılaşınca hayatındaki her şey değişecek.
Umut’ta Hakan’a âşık olacak mı?
Umut yaşadığı hayattan sıyrılıp masallarda ki gibi bir hayat düşleyen bir kız. Hakan’ın Umuda sunacağı hayat onun hayal ettiği bir hayat. Hem mantık hem duygusallık çerçevesinde baktığımız zaman kızda âşık olacak ama onu etkileyen şeyler içerisinde ona sunulan hayatta olacak. Gerçek hayatta da öyle olmaz mı zaten. Tabi Umut öncesinde bir hayal kırıklığı yaşayacak bu hayal kırıklığı onu Hakan’a daha da yaklaştıracak.
Bir Projeyi kabul ederken kıstasların ne oluyor?
Önce yapım şirketi yapımcı, sonra onun toplayacağı ekip, senarist yönetmen benim seçimlerimde çok önemli. Bundan önce oynadığım tüm işlerde ben yaklaşık 300 bölüm dizi çektim ve Uzun soluklu oldu. En son oynadığım Alev Alev dizisi erken yayından kaldırıldı onun da kanal ile ilgili problemleri vardı. Bu çizgide ilerlerken kendimi ateşe atmak istemiyorum. Yapımcımız Faruk Turgut çok önemli ve güvenilir bir isim. Kendisiyle çalışacağım için mutluyum. Gizem ve Şükrü piyasada olan geç arkadaşlarımız. Biz fırıncı gibiyiz ekmeği fırına veriyoruz bu çıkan ekmekten insanların lezzet almasını istiyoruz
Oyunculuk adına başka neler yapmak istiyorsun?
Geçmişte çok güzel projelerde yer aldım. Bana hala Arka Sokaklar dizisine geri dönecek misin diye soruyorlar. Ama ben düne değil yarına bakan bir insanım. Benim hayatta ki idolüm babamdır. Ben işte bile kararlarımı verirken onun hayata bakış açısını örnek alıyorum. Ama bir oyuncu başka bir oyuncuyu idol olarak görmemeli yoksa ona benzemeye çalışır. Bence bir oyuncu kimseye benzememeli.
Sinema projesinde oynamayı çok istiyorum. Ama uzun soluklu dizi projelerinde oynadığım için vakit bulamadım. Zeki Demirkubuz ve Çağan Irmak ile çalışmayı isterim. Ayrıca Arka Sokaklar dizisinin yönetmeni Orhan Oğuz’un çekeceği bir sinema filminde oynamayı çok istiyorum.

Gizem Karaca/ Umut
Amerika yolculuğun nasıldı?
Emir’in Yolu dizisi bittikten bir hafta sonra Gold Film ile proje hakkında konuştuk. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra Amerika’ya gittim. Amerika’ya gideceğim uzun zaman öncesinden belliydi. Ben daha öncede orada yaşıyordum. 1 ay’a yakın New York Film Akademisinde eğitim aldım. Sete başladığımda okulda öğrendiklerimin yararını gördüm.
Umut nasıl bir karakter?
Umut kuaförde çalışan genç bir kız. 6 kişilik orta sınıf bir ailede yaşıyor. Üvey babası ve üvey kardeşleri tarafından hor görünen ama buna rağmen kendini ezdirmeyen her şeyi konuşabilen bir kız. Tek isteği kendini sömüren üvey babasından annesini ve kardeşini kurtarıp onlara daha iyi bir hayat yaşatabilmek. Bunun için sürekli çalışıp para biriktiriyor. Sette bana Umut diye seslenmelerini istiyorum. Böylelikle karakterin ruhuna giriyorum. Umudun yaşadığı mekânları geziyorum. Onun gibi gözlemlemeye çalışıyorum. Senaryoyu okuyunca pat diye Umut olamıyorum.
Bu zorlukta âşık olabilecek mi?
Ask onun umudu. Umut sevdiği için savaşan biri. Umut’un savaşçı ruhu çok hoşuma gidiyor. Kendini ezdirmeyen zor şartlarda yasamasına rağmen şikayet etmeyen o durumdan kaçmayan bir kız
Bu projede ki beklentin nedir?
Fan kitlesi çok fazla oluştu. Çok yorum alıyorum. Berk Oktay’la da Şükrü Özyıldız’la da yakıştırıyorlar. Eve düşen yıldırım dizisi benim ilk oynadığım ve büyüdüğüm setti. Emir’in Yolu dizisi benim olgunlaştığım yerdi. Şimdi üçüncü projemi çekiyorum ve bu iş çalıştığım için geldi. Senaryonun içine girip çok iyi oynamak istiyorum. Eğitim üzerine eğitim aldım. Çok şey birikti içimde bu dizide hepsini göstermek istiyorum. Umudum birde sinema filminde oynayabilmek.
İlk projemin çok özel olmasını ve ses getirmesini istiyorum. Ekim ayında Festivalde gösterilmek üzere Yönetmen Talip Karamahmutoğlu ile bir film çekmeyi planlıyoruz. Çok güzel bir hikâye drama sı bol olacak. Çetin Tekindor ile oynamayı çok istiyorum. Beğendiğim birçok oyuncu var hiç zaman onun gibi olmak istiyorum dediğim olmadı. Çünkü öyle olunca onun gibi oynamaya başlıyorsun Taklitten öteye gitmiyor.
En büyük hayalin nedir?
8 yasındayken para biriktirip handycam almıştım. İlerde kendim film çekmek istiyorum. Şanslıyım ki, babam sponsorum olacağını söyledi. Annemle senaryosunu yazacağız. Sette bos olduğum vakitte teknikteki arkadaşların yanında oluyorum sürekli gözlemleyip soru soruyorum. En iyi öğrenebileceğim yer set ortamı.
Şükrü Özyıldız/ Ozan
Seni biraz tanıyalım?
Önce isletme sonra tiyatro okudum. Babam hep aile şirketimizin basına geçmemi isterdi. Sonra bir gün gazete okurken “Oyuncular iyi kazanıyor sen de oyuncu mu olsaydın” dedi ve benim hikâyem başladı. İlk Derin Sular dizisiyle başladım. Günlük diziydi. Daha sonra Uçurum dizisiyle devam ettim. Neva adlı sinema filminde oynadım. Henüz vizyona girmedi. Yönetmeni Birkan Uz. Altın Koza film festivalinde gösterilecek. Uzun süredir tiyatro yapıyorum. Şimdi dizi ile birlikte zamansal olarak biraz zorlanacağım ama tiyatroyu da bırakamam.
Ya dizideki Ozan?
Zengin bir ailenin oğlu ama dejenere olmamış. Entelektüel tarafları da var.
Ve bir gün gerçek askı ve ‘Umut’uyla tanışıyor.
Ozan’da seni etkileyen bir taraf var mı?
Uçlarda duyguyu yasamak daha kolay. Üzüntüyse saf üzüntü sevinçse saf sevinç.
Ozan her duyguyu yasayan bir karakter. Bu yüzden hiç bir anını kaçırmadan
Yansıtmaya çalışıyorum. Farklı bir tecrübe olacak benim için.
Nasıl bir oyuncu olmak istiyorsun?
Ben oyunculuğumu sanat olarak yaptığım arenalarda olmak istiyorum. Ben bir oyuncuyum ve kendimi tanıtmak için dizi yapıyorum. Sinemayı kişisel tatmin için yapıyorsun. Mesela ben iyi bir oyuncu olmanın peşindeyim Jön olmanın değil. O sadece bir unvan. Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuğuna bayılıyorum.

Nergis Çorakçı/ Zeliha
Zeliha nasıl bir anne?
Umut’un annesi. Ataerkil her toplumda görebileceğimiz bir kadın. Cesaretli, gençliğinde birçok şeyi göze alarak yola çıkmış bir kadın. Kimliğini oluşturacak, aşkının peşinden koşacak yaştayken yaşamda var olma peşinde koşmuş bir kadın. İki tane kendi çocuğu üç tane de üvey çocuğu var onları da kendi evlatları gibi yetiştirmeye çalışıyor. Aileyi ayakta tutmaya çalışırken bazı gizemleri var. Geçmişinde yaptığı bazı şeylerden dolayı istediği yere de gidemeyen bir anne. Kendi çocuğu Umut ile üvey çocukları arasında bir denge kurmaya çalışıyor ama öyle bir denge yok çünkü muhakeme yapamıyorsanız o denge olmuyor.
Sizi hep anne rollerinde izledik?
Menekşe ve Halil ve Aşk Yakar’da anneydim. Toplum içinde garip bir şey oluştu. Aldığım tepkiler benim hala devam etme arzumu tetikledi. Tiyatro da farklı roller de oynayabiliyorsunuz ama diziler de öyle olmuyor Anne karakteri üzerime yapıştı. Ama hiç şikâyetçi değilim. Hep iyi anneyi oynasam da despot yanlarını da çıkarmaya çalışıyorum. Aşk yakar da oynadığım sıralarda bir izleyici bana “sana çok kızıyoruz aşka engel oluyorsunuz ama hangimiz böyle bir durum karşısında farklı davranabiliriz. Teşekkür ederim ben kendimi gördüm” dedi. Mümkün olduğu kadar karakteri sorgulamaya çalışıyorum.
Benim Hala Umudum Var dizisinde oynamayı neden istediniz?
Gold film ile Kötü Yol dizisini çektim geçen yıl çok güzel paylaşımlar yaşadım. Hiç tereddüt etmeden kabul ettim bu projeyi. Oyuncu kadrosu hoşuma gitti. Ali Erkozan ile karı koca rolünde oynamak cazip geldi. Çok eski bir arkadaşım. Senaryonun kurgusu farklı akan bir hikâye olacak gibi. Seyirciyle atmosferimiz uyuşursa çok iyi etkileşimimiz olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.