Geçtiğimiz Mart ayında Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Avşar filmin iddialı dizisi Karagül, sürükleyici öyküsünün yanı sıra Halfeti’nin büyüleyici atmosferiyle dikkat çekti.

Karagül dizisi adını da yine bu kendine has toprakların kendine has bir özelliğinden alıyor. Dünya’da sadece Halfeti’de yetişen karagül, kesilip başka yere götürüldüğünde rengini değiştiriyor. Halfeti’nin karagül sırrı gibi başka sırları da barındırdığı yeni dizinin senaryosu Eylem Canpolat ile Sema Ergenekon ikilisine ait. Filmin yönetmeni ise Murat Saraçoğlu. Dizide doğulu zengin bir ailenin oğlu olan Murat( Özcan Deniz) İstanbul’da Ebruyla (Ece Uslu) evlenecek ve daha sonra beklenmedik bir şekilde iflas ederek bu durumu herkesten saklıyor. Murat’ın( Özcan Deniz)ardından Urfa’ya giden Ebru (Ece Uslu) hem iflasın getirdikleriyle savaşıp hem de geçmişin sırlarıyla yüzleşmek zorunda kalıyor. Dizinin diğer oyuncu kadrosunda Mesut Akusta Yavuz Bingöl, Mert Yazıcıoğlu, Şerif Sezer, Özlem Conker, İlayda Çelik, Ayça Ayçin Turan

Bir gün hayatınızda hiç beklemediğiniz büyük bir olay olur. Biranda çevrenizde kurulu bu dünyanın yalanlardan ibaret olduğunu anlarsınız. Ve ait olmadığınız topraklara bilmediği bir kültür gidip adapte olmaya çalışırsınız. diyen Ece Uslu, dizisinin sevilen karakteri Oğuz yüzbaşı ve dizinin en renkli karakteri Mesut Akusta ve yönetmeni Murat Saraçoğlu ile çekimlerin yapıldığı Antep’te konuştuk.

Dizinin yapımcısı ve en büyük destekçisi olan Şükrü Avşar; Karagül dizisini ve yeni projelerini Cinedergi’ye anlattı.

Murat Saraçoğlu / Yönetmen: 1 ay oldu çekimlerimiz başlayalı. Yerleşik olarak Antep’te yaşıyoruz. İstanbul, Halfeti, Adana, gibi birçok şehirde çekim yaptık. Prodüksiyonu büyük bir iş oldu. Diziler genellikle doğuda başlayıp batıya doğru gidiyor. Doğu dizilerini oryantalist buluyorum. Biz daha içerden bakmaya çalışıyoruz. Bizim hikâyemiz İstanbul’dan başlayıp doğu’ya gidiyor. Burada devam edeceğiz.

Ece Uslu / Ebru
Çekimler nasıl geçiyor?
Çok yoğun ve zor geçiyor. Yönetmenimiz Murat Saraçoğlu sürekli bizi motive ediyor. Onun sayesinde hızla çekimlerimizi yapıyoruz.
Hazırlık süreciniz nasıldı?
Çok fazla hazırlık süreci olmadı. Daha evvel iki bölüm çekilmiş ve çöpe gitmiş. Ben sonradan dâhil oldum.
Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?
Ebru; Sergiler kitaplar içinde büyüyen, aristokrat bir aileden gelen kadın. Fransa’da okumuş. İstanbul’da üniversite okurken Murat(Özcan Deniz) ile tanışıyor ve evleniyorlar. Bu yüzden fakülteyi bırakmak zorunda kalıyor. İkiz kızları var bir de Annesi tarafından çok baskı altında yetiştiği için biraz ezik bir kadın. Kendi kararlarını vermekten zorlanan bir kadın. Bir kadının mücadelesini anlatıyoruz. Çocukları için yaşamaya başlayınca Ebru kendi özüne kişiliğine dönüyor.
Ebru karakterinde sizi en çok etkileyen ne oldu?
Oynadığım karakterde kişilik dönüşümü olması beni çok etkiledi. Kendi kararını bile kendisi alamayan bir kadının böyle bir yaşam mücadelesinin içine girmesi daha güçlü bir karaktere dönüşmesi ve her şeyin üstesinden geliyor olması beni çok etkiledi. Ayrıca karagül’ün hikâyesi beni çok etkiledi. Çok az kişi bilir bu hikâyeyi.
Karagül’ün hikâyesi nedir?
Sadece Halfeti’de yetişen bir gül. Adı gibi kendisi de kara. Halfeti’nin dışına çıktığı anda kırmızı renge dönüşüyor. Bizim hikâyemiz de bir tane karagül var. Ebru’nun ölü doğduğunu sandığı oğlu Baran. İlerleyen bölümlerde Baran İstanbul’a gelecek ama burada yaşayamayacak o yüzden dizinin Karagül’ü diyebiliriz.
Yavuz Bingöl ile başrollerini paylaştığınız üçüncü dizi projeniz… Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Proje çok güzel, kastımız çok iyi. Yapımcımız arkamızda. Hiç endişelenmeden kabul ettim. Böyle çok daha iyi olacağını düşündüm. Güzel yorumlar alıyorum. Bizim Zerda dizisinde yaşadığımız destansı aşkımız hala konuşuyor.
Karagül’de aşk nerede ?
Aşk için biraz erken. Ebru kocasını kaybetti. Çocukları ile Halfeti’de yaşamak zorunda kaldı. Çocukları Halfeti’de okula gidecek. Büyük bir yaşam mücadelesinin içine girecek. Karagül yetiştirmeye başlayacak.. Ve bütün sırları yavaş yavaş çözecek.
İzleyiciyi etkileyen nedir?
Dizimizde bolca entrika büyük sırlar ve büyük bir aşk var. Oynadığım Ebru karakterinin yaşadığı zorluklarla mücadele ederken çocukları ve yaşam mücadelesi uğruna kendi kişiliğini bulup güçlü bir hale gelmesi birçok kadını etkiliyor. Özellikle kendilerini bulabilecekleri bir dizi.

Mesut Akusta / Kendal Şanverdi
Çekimler nasıl geçiyor?
Çok zor bir iş başardık. Az zamanda çok iş çıkardık. Çok güzel mekanlarda çalışıyoruz. Özellikle Halfeti tarafı inanılmaz bir yer. Biran önce truzim’e açılmalı. Milattan önce 3 bin yılına dayanan hikâyeler var burada. Dizimiz de buraların görsel güzelliklerini de göstereceğiz. Klasik bir doğu projesi gibi değil.
Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?
Kendal Ağa; Antep Fıstığı fabrikası işletiyor. Bu toprakları yönlendiren ve aileyi yöneten biri. Gelenekçi bir adam olduğu için erkek çocuk istiyor. İki tane eşi var. İki eşinden de kız çocuğu doğuyor. Dizimizin Karagül’ü olan Baran’ı kendi oğlu gibi sahipleniyor. Aslında Baran, kardeşi Murat(Özcan Deniz) ile Ebru(Ece Uslu)’nun oğlu. Herkes’ten gerçeği saklıyorlar. Çok az kişinin bildiği bir sır. Dizinin kötü karakteri olarak topraklarımı kaptırmak istemiyorum. Parçalansın istemiyorum. .
Karagül bir töre dizisi mi?
Töre dizisi değil. Kan davası yok. Oynadığım karakter Kendal borçları olan bir adam. Var olan toprakları korumaya çalışıyor. Bunun dışında Bir kadının yaşama mücadelesini izleyeceğiz. Yıllarca saklanan bu sırrı nasıl öğreneceğini ve neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.
Dizi’de en çok ne etkiledi sizi?
Benim özürlü çocuğum. Rol gereği kötü de davranıyorum. Ama içimi acıtıyor. Benimde özürlü bir yeğenim var. Bu beni çok etkilemiştir. Ben özellikle Kendal ismini çok sevdim. Kürtçe bir isim. Uçurumun kenarı demek. Oynadığım karakterin hikâyesini çok sevdim. Kardeşim Murat doğduktan sonra babam ona daha çok değer veriyor ben böyle dışlanıyorum. Çocukluktan gelen bir nefrette var.. Kendal ismi gibi uçurumun kenarında yaşıyor.
Kötü karakterleri oynamaktan sıkılmadınız mı?
Üzerime yapıştığını söyleyebilirim. Akla ilk gelen isimlerdenim. Ama kötü karakterleri oynamak hoşuma gidiyor. Düz roller beni çok fazla tatmin etmiyor.. Klasik bir kötü adam değilim.
Antep şivesini nasıl öğrendiniz?
Yöre halkı ile çok muhabbet ettim. Halk çok yardımcı oluyor. Sürekli diyalog halinde olunca onlar gibi konuşmaya başladım. Seyircimizin daha anlayabileceği şekilde dilime yerleştirdim. Gerçekten başka bir lisan. Ben biraz da komik öğeler kattım. Ben doğu işlerini çok seviyorum. Buralarda ki atmosfer bir başka oluyor. Özellikle gelenekçi hikâyeleri seviyorum.
Reyting kaygısı duyuyor musunuz?
Oyuncular için şöyle bir gerçek var. Bir karakter yaratıyorsun. Emek veriyorsun. 6 bölümde bittiği zaman o karakteri bir daha bir yerde oynamak istemiyorsun. Ama Fox dizilerinin arkasında duruyor ve inatla sahip çıkıyor. Bu yüzden şanslıyız.
Turizim açısından esnafın yüzü de gülecek..
Burası tatil için şahane bir yer. Halfeti görülmesi gereken bir yer. Şanlıurfa, Antep gelip baklama yemeliler. Yemekleri çok lezzetli.

Ogün Kaptanoğlu / Oğuz Yüzbaşı
Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?
Eskişehirli bir ailenin oğlu Oğuz Yüzbaşı. Türkiye’nin çoğu bölgesinde görev yapmış çok başarılı bir yüzbaşı. Ben şehir dışı işlerinde çok çalıştım. Sinop’ta iki sene dizi çektim. Bundan önceki projemde gardiyan bir görevliyi oynadım. O kıyafeti giydiğimde farklı bir duygu vardı. Çünkü ilk kez böyle bir ortamda bulundum ve böyle bir karakteri oynadım. Ama askerliğimi yapmış biri olarak bu dizi de asker kıyafetini giydiğimde hele birde sevdiğim bir üniforma olduğundan çok severek oynuyorum.
Oynadığınız diğer projelerde de aşk’ınıza karşılık bulamadınız?
Genelde bana denk geliyor. Ya da ben öyle tercih ediliyorum. Oynadığım projelerde hep karşılıksız aşk yaşıyorum. Galiba karşılıksız aşkı iyi oynuyorum. Aynadan geri gelmeyen duyguları iyi yansıttığımı düşünüyorum. Oğuz Yüzbaşı’da böyle bir karakter. Ama bu projeyi kabul etmem deki en büyük neden duygularımı iyi yansıtabileceğim bir proje olması.

BUKET KAHRAMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.