Antalya’da 4 yıl önce Altın Portakal alan Damla Sönmez, genç yaşına rağmen sağlam bir hayat felsefesine sahip: Acılar yaşayabilirsiniz. Etrafınıza bakın, sevdikleriniz yanınızda ve hala nefes alıyorsanız şükretmek için yeter de artar!…

Damla Sönmez 2009 yılında Bornova Bornova ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu olarak Altın Portakal almıştı. Sonra onu Uzun Hikâye’de, Şubat dizisinde
izledik. Yazın Amerika’da ve Ayvalik’ta çekilecek A Sea Apart’ın çekimlerinde yer alacak. Yakın zamanda Onur Ünlü’nün ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filmiyle seyirciyle buluşuyor. Şimdi de ‘Bir Aşk Hikayesi’nin Ceylan`ı olarak karşımızda.
Bir Aşk Hikâyesi, ülkesinde reyting rekorları kıran Güney Kore dizisi “Özür Dilerim, Seni Seviyorum”dan uyarlanmış. FOX TV’de start veren dizinin başrollerinde Seçkin Özdemir, Zuhal Olcay, Yamaç Telli ve Elçin Sangu var. Sönmez’in tiyatro oyunu Yalnız Batı ise belirli günlerde Asmalı Sahne’de. İri yeşil gözleri sempatik tavırlarıyla karşıladı bizi Ortaköy Smyrna Cafe’de İş’ten hayattan ordan burdan konuştuk…

Ceylan nasıl bir karakter?

Ceylan çok saf ve çocuksu bir yandan da güçlü bir karakter. Pop star olan Tolga’nın çocukluk arkadaşı. Ailesiyle birlikte onların yaşadığı müştemilatta kalıyor. Eli kolu herşeyi kişisel asistanı gibi bir şey. Pop star olan Tolga’ya çocukluğundan beri aşık. Ama hiç bir zaman açılamamış. Sırf Tolga’nın yanı da olabilmek için üniversite bitirmesine rağmen önünü açacak bir gelecek istememiş. Çok fazla duygularıyla hareket eden bir kız, senaryoyu okurken benim bile kızdığım yerler oldu. Hayatındaki her şeyin önünde Tolga’nın olması mutluluk bile abartılı geldi. Tabii böyle devam etmiyor Korkut Ali diye bir karakter giriyor ve her şey değişiyor. Sürprizler başlıyor.

Ortak yönleriniz var mı?

Var aslında her karaktere hazırlanırken, kendiyle çarpıştırdığı yönleri de kullanır. Zaten kullanmalıdır o yüzden de okurken tepki veriyorum. Mesela ben, heyecanlı bir tipim duygularımı, anında belirtirim. Kızmamı da mutluluğumu da anında belli ettiğim için profesyonel anlamda biraz zorlayıcı olabiliyor. Ceylan öyle değil içinde fırtınalarda kopsa belli etmiyor. En iyi çözüme nasıl gidecekse onu hesaplıyabiliyor.

Duygularınızı anında belli etmekten şikayetçi misiniz?

Şu an 26 yaşındayım inanıyorum ileride de geriye dönüp ”Damla’ya söyleyecek tek şeyim sabırlı ol, herşey iyi olacak” derdim. Şubat dizisinin bir bölümünde Aziz Bey diye bir karakterimiz vardı onun lafını hiç unutmuyorum. ”Olan olmuştur, olacak olanda olmuştur o yüzden yüreğini serin tut der” onu benimsemeye çalışıyorum. çünkü gerçekten olacağı varsa oluyor. Panik, heyecanlı bir yapım var bu yüzde çok çabuk enerjimi düşürüyorum. Onu yenmeye çalışıyorum.

‘Bir Aşk Hikayesi’nde fena ağlayacak mıyız?
Biraz olacak galiba…Kavuşamayanların hikayesi. Ahh bee yapmasaydı, gitmeseydi demeseydilerle izleyecek seyirci. Kötü karakterler yok. Herkesin kendi hikayeleri var, öykülerin gitmek istediği yerler var. O yollar kesiştiği zaman insanlar farkında olmadan kötülük yapıyor da olabilir. Ben bu yüzden kabul ettim senaryo çok zekice yazılmış, kültürümüze çok iyi adapte ettiler.

Gelecekle ilgili kaygılarınız var mı?

Benim motivasyonum mutlu olduğum işi yapmak aslında. Ödül aldığım zaman kaygıya kapıldım sevdiler, beğendiler bana bu ödülü verdiler bir daha nasıl böyle bir iş yapacağım diye endişem oldu ve bir süre kayboldum. ”Damla sakin ol, sonuçta keyif aldığın şeyi yapıyorsun” dedim kendi kendime bu dönem de annemde çok yardımcı oldu.
Değişik bir tipiniz var, her kostüm üstünüze uyacak gibi…
Babam Diyarbakırlı, annem Bartınlı iki tarafta Çerkezler renkler oradan geliyor insanlar şaşırıyor. Her tipe bürünmek her rolün üstesinden gelmek laflarını duyunca çok mutlu oluyorum. Bunu ne kadar çok duyarsam o kadar farklı şeyi deneyebilirim demek… Ekranda kendimi seyretmekten çok zevk duymam arkadaşlarım bana futbol maçı seyreder gibi izlediğimi söylüyorlar. Söylene söylene seyrederim.
Oyunculukta her şey istediğiniz şekilde mi ilerliyor?
Bu mesleğe başlarken çok para kazanacağım çok ünlü olacağım gibi bir düşüncem yoktu sabah işe giderken akşam eve dönerken mutlulukla huzurla eve döneceğim bir şey yapmak istedim onu yapabileceğim meslekte bu. Şanslıydım hayat bana erken yaşta neyden zevk alacağımı gösterdi. Çok fazla beklentiye girip huzur alanımı daraltmak istemiyorum.
Mutlu ya da mutsuzluk çizgileriniz belli mi?

Huzurlu olmak, ailemle, sevdiğim kişiyle birlikte olabilmek yüzümü güldürüyorar mutlu ediyor. Gelecek korkularımız ya da pişmanlıklarımız anı yaşamamıza engel olabiliyor engelliyor iletişimde sekteye uğratıyor, bu durum ürkütücü geliyor. Samimiyetsizlik hissettiğim zaman çok mutsuz oluyorum, korkuyorum çünkü.
Sizi ilk kim keşfetti?
Lise 2 ‘deydim aile dostumuz Yönetmen Filiz Kaynak ‘Camdan Papuçları’ çekiyordu. Beni seçmelere çağırdı. Çığlık çığlığa çok heyecanlamıştım. Başrolde Tardu Flardun oynuyordubirlikte çalışmıştım çok şey öğrendim. Çekim araları monitorün başında geçiriyordum. Herşeyi merak ediyordum.
Belki ilerde kamera arkasına geçersiniz ?
Teknik olarak zannetmiyorum ama vakit buldukça bişeyler yazıyorum aslında ama sahneye ya da kamera önüne gelecek durumda değiller şu an, zamana bıraktım yavaş yavaş illa ki bir şey anlatmak istersem üzerinde çok çalışacağımı biliyorum.
Bir söyleyişinizde çok sık şükrettiğinizi söylüyorsunuz…
Anlık çok ederim. Acılar yaşayabilir her insan ama dönüp baktığında ailesi olması, ailesinin, kendi sağlığının yerinde olması, hareket ediyor, nefes alıyor olabilmek bunlar şükretmemiz için nedenlerin başında geliyor bence.
Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?
Yaratıyorum… yalnız kalmayı çok seviyorum. Evimin yanında seramik atölyesi var. Seramik yapmaya başladım o çok iyi geliyor. Sabrı bana seramik öğretiyor. Toprakla uğraşmayı çok seviyorum evimde çiçeklerim var. Deniz, güneş, doğa kendimi kaybediyorum geçen gün çekim var Sapanca’dayız var hava da güzel kaptırmış gitmişim yarım saat beni aramışlar setteki arkadaşlar.
Evlilik ve çocuk fikrine nasıl bakıyor sunuz?
Doğru şartlar olduğunda çok istediğim bir şey. Eskiden soğuk bakıyordum ben yapamam diyordum yaşlar ilerleyince olgunluk dönemine girince fikirlerinizde değişiyor. Kalabalık aile seviyorum tek çocuğum ama kuzenler akrabalar kalabalık aileyiz o yüzden istiyorum.

NİL ÖZER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.