Emret Komutanım yeni kanalında yeni bölümleriyle günlük olarak ekrana geliyor. Eski dizinin yakışıklısı Levent Üsteğmen, dizinin yeni versiyonuna yönetmen olarak döndü. Dizide üsteğmenliğe ise Serdar Özer terfi ettirildi

Birçok genç oyuncuyu sektöre kazandıran komedi dizisi ‘Emret Komutanım’, 5 yıl önce ekrana veda etmişti. Dizi, yeni askerleri ve yepyeni komik hikâyeleriyle günlük dizi olarak Kanaltürk’te yayınlanmaya başladı. Öte yandan eski dizinin yakışıklı üsteğmeni Sarp Levendoglu postalları çıkardı ve dizinin yönetmeni olarak kamera arkasına geçti. Birliğin yeni üsteğmeni ise Serdar Özer oldu. Eski diziden bir tek Ahmet Basçavus (Naci Tasdögen) rolüne devam ediyor. Dizinin yönetmenliğini Sarp Levendoglu ile birlikte Ümit Efekan yapıyor. Yeni ‘Emret Komutanım’ın kadrosunda Serdar Özer, Didem Reze, Bilal Çatalçekiç, Naci Taşdöğen, Özgür Şenyer, Halim Ercan, Taner Ergör, Can Güreler, Göktay Tosun, Basar Doğusoy, Murat Yatman, Öznur Serçeler ve Merve Erdoğan yer alıyor. Beykoz eski kundura fabrikasındaki sette konuştuğumuz oyuncular hem rollerini hem de diziyi anlattılar

Oyuncu yönetmen olamaz görüşü yıkıldı..

Serdar Özer/Piyade Üsteğmen Burak Aslan

Hep iyi projelerde yer aldınız.. Hekimoğlu dizisi ile sektöre girdim. Yanık Koza, Yaralı Yürek dizilerinde yer aldım. Şimdi Emret Komutanım dizisindeyim. Bu projelerin hepsi farklı birer deneyim hayatımda.

Dizide ki karakteriniz nasıl? Bölük komutanı Burak Üsteğmen’i canlandırıyorum. Biraz çapkın bir karakter. Ama çapkınlığı hoşlandığı kadına yönelik. Eda Üsteğmen’e âşık. Onu kaybetmemek için elinden geleni yapıyor. Ama bir o kadar da ciddi bir adam. Askerlere çok değer veriyor.

Evveliyatı olan bir proje de yer almak riskli değil mi? Emret Komutanım bir marka. Çok ta önemli bir rol bana teklif edildi. Kabul ettim. Daha önceki dönemlerde de Sarp Levendoğlu benim karakterimi canlandırıyordu. Sarp, (Levent Üsteğmen) sevilen bir karakterdi. Önceleri risk olarak gördüm. Ama şöyle görmek lazım. Bir bölük ve komutanları gitmiş yeni bölük ve komutanları gelmiş. Yeni hikâyeler doğmuş. Hababam sınıfı gibi .. Öğrenciler gider yeni öğrenciler gelir.

 

Sarp Levendoğlu bir yönetmen olarak sette nasıl? Sarp’ın daha önce yönetmenlik tecrübesinin olduğunu bilmediğim için başlarda tedirginlik yaşadım. Ama sete girdiğimiz ilk gün görüşüm tamamen değişti. Çok hızlı çok pratik bir yönetmen. Ne istediğini çok iyi biliyor. Her şeyi kafasında çözüyor. Ve onu çekiyor. Oyuncu da olduğu için aynı zamanda bir oyuncudan ne istediğini iyi biliyor. Avantaj aslında. Buda oyuncudan yönetme olmaz görüşünü yıkıyor.

Dizinin reytingleri hedeflenen gibi mi? Kanaltürk’ün ilk dizisi. Kanal şuan seyirciye kendini anlatmaya çalışıyor. Ama yinede kanaltürk’ün en yüksek reytingli projesi. Hedeflerimizin üstündeyiz. Seyircilerden güzel mesajlarda aldım ama bunun bir dizi olduğunu kabul etmek istemeyenler de var. Halen askerde böyle şeyler olmaz diye mesaj atanlar var. Zaten böyle bir askeriye olamaz. Biz sadece askeriyenin komik yanını alıp o motifi anlatıyoruz. Ama arkadaşlık dostluk açısından askeriye gerçekten de bizim anlattığımız gibi samimi ve içten.

Didem Reze/Tabip Üsteğmen Eda Yılmaz:

Biraz kendinizden bahseder misiniz? Almanya doğumluyum. Okul ve Çok mu komik adlı İki tane sinema filminde yer aldım. Aslında daha modellik yapıyordum sonra oyunculuğa doğru yöneldim. Tanınmış bir dizi olduğu için Emret Komutanım dizisinde oynuyorum.

Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz? Ben dizide Eda Yılmaz adında bir doktoru oynuyorum. Askerler çocukları gibi olmuş. Ayrıca Burak Üsteğmen’e âşık ama ona güvenemiyor. Eda sert bir karakter. Buda asker olmasında kaynaklanıyor. Bu durum izleyicileri biraz korkutuyormuş. “Sinirlenmeni istemiyoruz” diye mesajlar alıyorum. Aslında çok sakinimdir.

Asker aileleri sıkı takipçiniz.. Asker anneleri bu diziyi izlediğinde içleri bir nevi rahatlıyor. O ortamı görüyor. Oğlunun mutlu olduğunu düşünebiliyor. Bizi askerlerde çok takip ediyor. Eğleniyorlar. Yaşadıkları hayatı ekranda biraz karikatürleşmiş bir şekilde izliyorlar. Buda bize keyif veriyor.

 

 

Erkeklerin ağırlıklı olduğu projede kadın oyuncu olarak sorumluluğum büyük

Öznur serçeler/Albayın Kızı Banu Erdoğan

Diziye nasıl dahi oldunuz? Hayat Devam Ediyor dizisinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra hemen görüşmelerine gittim. İçime çok sinen bir proje olduğu için kabul ettim.

Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz? Albayın kızı Banu’yu oynuyorum. Kıskanç, eğlenceli, enerjik bir üniversite öğrencisi. Bölükteki askerlerin hepsine istediğini yaptırabilecek kadar da kurnaz bir kız. Albayın kızı olduğu içinde belli bir gücü var. Bunu iyi kullanıyor. Hayatta ki tek amacı aşkı Teoman ile mutlu bir hayat kurmak. Teoman’da askerliğini Banu’nun babasının bölüğünde yapıyor. Albay kızının sevgilisinin kim olduğunu bilmiyor ama bu bile nefret etmesini sağlıyor. Yakalamaya çalışıyor.

Çekimler nasıl geçiyor? Çok yoğun güzel bir şekilde devam ediyoruz. Dizimizin takipçilerinden mesajlar alıyorum. Eskisinden daha farklı olduğunu kadın karakterlerinde aktif bir şekilde yer aldığını söylüyorlar. Erkeklerin çoğunlukta olduğu projede kadın oyuncu olarak çok önemli bir sorumluluk düşüyor üzerime. Dizimizde kadın oyuncularında rolleri kurgu içinde çok canlı olduğu için keyifli bir şekilde oynuyoruz. Seyirciye de bunun geçtiğine inanıyorum. Çok olumlu tepkiler alıyorum. Günlük yayınlanan bir dizimiz var her bölüm kendi içinde bir hikâye anlatıyor. İzleyip neşelensinler.

Tiyatro’da yapıyorsunuz? Evet.“Mi minör” oyununda Mehmet Ali Alabora ile birlikte oynuyorum. Birde oyunda flüt çalıyorum. Dizi ile oyun biraz yoğun ama keyifli gidiyor.

Halim Ercan/ Er Gıyasettin Mani:

Oyunculuk hayatınız nasıl başladı? Oyunculuk okudum. Şuan yüksek lisans yapıyorum. Haziran gecesi ile dizilerde oynamaya başladım. Arkası gelmeye başladı.

Dizide oynadığınız karakter nasıl? Mani, Diğer askerlere göre biraz saf biri. Hayatı boyunca hep cam bir fanusta yaşamış. İstediği bir şey olmayınca çok zengin olan dedesini arayıp çözümletiyor. Babasının gerçek hayatı öğrenmesi için birliğe ihbarı üzerine askere alınıyor.

Çekimler nasıl geçiyor? Askerlik zor ama bizim setimizde ayrı bir askerlik. Hatta bazı zamanlar da askerlikten daha zor. Bu proje daha önce ki dönemlerde ekrana gelen dizi ile aynı ismi taşıyan farklı bir iş. Burada ki oyuncular kendi enerjisini yarattı. Çok keyifli bir iş ortaya çıktı. Dizi ile birlikte bir de tiyatro yapıyorum. Şuan “Leyla’nın evi” adlı oyununda yer alıyorum.

Oyunculuktan gelmiş yönetmenle çalışmak çok avantaj

Merve Erdoğan/ Gönül Hemşire

Proje nasıl dâhil oldunuz? Emret Komutanım çok izlediğim bir diziydi. Dizinin görüşmesinden çıktığım zaman proje de olacağımı hissettim Ben kadere inanıyorum. Bu projede olmalıymışım ki oldum.

Sarp Levendoğlu’nun yönetmenliğinde çalışmak nasıl? Oyunculuktan gelen bir yönetmen. Sarp ile çalışmak çok avantajlı. Oyuncunun psikolojisinden anlıyor.

Dizide ki rolünüz nasıl? Gönül hemşire karakterini oynuyorum. fıkır fıkır bir karakter. Tüm askeriyenin rüyalarını süsleyen ama gözü de mevkilerde olan bir karakter. Üsteğmen Burak Aslan’a âşık olduğunu sanıyor. Aslında kendisine değil mevkisine aşık. Bütün Er’lere de mavi boncuk dağıtmayı ihmal etmiyor. Benim oynadığım karakter dizinin gülen yüzü.

 

Bilal Çatalçekiç/Piyade Asteğmen Ethem Timur

Diziye nasıl dâhil oldunuz? Ben oyunculuğun yanı sıra müzisyenlikte yapıyorum. Sarp Levendoğlu benim çok yakın arkadaşım onun vesilesi ile diziye dâhil oldum. Dizide oynamamın en büyük nedeni arkadaşımın yönetmeni olması.

Rolünüzü anlatmak gerekirse..Emret Komutanım kendini ispat etmiş bir proje. Burada askerlik yapıyoruz. Ethem delilik ile dâhilik arasında kalmış bir karakter. Hayal dünyasında yaşıyor. Aslında kendisi adli psikolog. Askerde olmasının nedeni de bu ortamı incelemek asker psikolojisini yakından görmek. Er’ler ile komutanlar arasında bir köprü durumunda. Askerler Ethem’den çekiyor.

Müziğe devam mı? 2009 yılında ilk albümümü çıkardım. Prodüktörlüğünü de kendim yaptım. Yakın zamanda ikinci albümü çıkartacağım. Albümün ilk klip’inde yönetmen koltuğuna sarp Levendoğlu oturacak.

BUKET KAHRAMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.